‘Benny miji zo Jong Kuurne’ wint 18de toernooi VC Batoet

De 18de editie van het tornooi van VC Batoet, voor recreatieve volleybalploegen, is gewonnen door ‘Benny miji zo Jong Kuurne’. Het versloeg in de finale een Oekraïens team, met 2-0. Het tornooi was andermaal een groot succes.

Zestien recreatieve volleybalploegen streken vorige zaterdag neer in de sporthal van Kuurne voor de 18de editie van het volleybaltoernooi van VC Batoet. Naast regionale ploegen mocht de organisatie ook teams uit Westmalle, Brussel en Antwerpen verwelkomen, vier ploegen met Poolse spelers en één ploeg met Oekraïners. Het toernooi is dermate populair, dat de inschrijvingen binnen de tien dagen waren afgerond en zelfs drie ploegen richting reservelijst werden verwezen.

De wedstrijden in de voorrondes begonnen al om 9.30 uur. Na de middag werden de matchen evenwichtiger en spannender. Om 17.15 uur werd uiteindelijk de finale gespeeld, tussen het Oekraïense volleybalteam en de plaatselijke club ‘Benny miji zo Jong Kuurne’.

De naam Benny en het logo met de snor verwijzen naar de in mei 2021 overleden en in Kuurnse volleybalkringen geliefde Benny Haemers. Dat deze club bestaat uit oud-leden van VC Jong Kuurne, is ook duidelijk uit de naam af te leiden.

Heel spannend

Het Oekraïense team leek bij de start van de finale onklopbaar en liep al gauw uit tot 3-8. Maar de Benny’s lieten zich mentaal niet kopje onder duwen en kwamen terug. Na een ongelooflijk spannend einde van de eerste set trokken ze het laken naar zich toe met 27-25.

De tweede set werd zo mogelijk nog spannender dan de eerste. Een nek-aan-nek-race, waarin hard om elk punt werd gestreden. Uiteindelijk won het team van ‘Benny miji zo Jong Kuurne’ ook die set, met 25-23, waardoor het zich tot winnaar van het tornooi kroonde. Ook het Oekraïense volleybalteam verdient lof, voor de inzet om van de finale zo’n spannend spektakel te maken. De fairplaytrofee van het tornooi ging naar Smash Recrea Deerlijk.

Dat deze achttiende editie van het tornooi van VC Batoet een succes is geworden, is natuurlijk ook mede dankzij de organiserende club en de vele vrijwilligers en sponsors. (BRU)

The post ‘Benny miji zo Jong Kuurne’ wint 18de toernooi VC Batoet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak met aardappelmes

Nadat ze slaag had gekregen met een afstandsbediening ging C.L. haar partner te lijf met een aardappelmes. De 46-jarige Brugse stak de man vier keer, onder meer in de buik. Dat levert haar nu drie jaar voorwaardelijke celstraf op. Het slachtoffer zelf kreeg een jaar voorwaardelijk voor jarenlang partnergeweld.
The post Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom

Chiro Aartrijke pakt in het weekend van 12, 13 en 14 juli opnieuw uit met BloomBoom. Het feestweekend start op vrijdag 12 juli om 17 uur met de opening van de zomerbar. Genieten van drankjes, hapjes en een streepje muziek kan tot 1 uur ’s nachts.
The post Chiro Aartrijke organiseert feestweekend BloomBoom appeared first on KW.be.

Lees meer »