Brandweerman Damien (36) ziet wagen zwaar aangereden worden terwijl hij helpt bij verkeersongeval: “Onze wagen stond dwars over de baan”

Over tegenslag gesproken: net op het moment dat brandweerman Damien Vanroose (36) op een zwaar verkeersongeval in Zevekote bij Gistel was, werd zijn eigen Mini zwaar aangereden. De bestuurder pleegde aanvankelijk vluchtmisdrijf en gaf zich pas later aan bij de politie. “Mijn vrouw was net borstvoeding aan het geven toen ze een knal hoorde. Ze dacht eerst dat er een auto in ons huis was gereden”, doet Damien het verhaal.

Damien Vanroose (36) en zijn echtgenote Liesje Vansteenkiste (35) uit Gistel zijn beiden werkzaam bij de brandweer. Zaterdagavond was Damien aan de slag toen hij rond 19.30 uur werd opgeroepen voor een ongeval in Zevekote. Daar was een wagen tegen verschillende geparkeerde auto’s gereden om uiteindelijk op z’n dak tot stilstand te komen. De materiële schade was groot, maar de lichamelijke verwondingen vielen mee. Bij terugkomst in de kazerne kreeg Damien evenwel een onverwacht telefoontje.

“ Mijn vrouw belde om te zeggen dat onze wagen, die geparkeerd stond aan ons huis in de Moerestraat, was aangereden”, doet Damien het verhaal. “Ze was thuis met de kinderen en was net borstvoeding aan het geven toen ze plots een enorme knal hoorde. Liesje dacht eerst aan een auto die ons huis was binnengereden. Ze legde de kindjes in bed, kleedde zich aan om te gaan kijken en op dat moment kreeg ze al telefoon van de buren die zeiden dat onze wagen dwars over de baan stond en zwaar beschadigd was na een ongeval. De wagen werd zeker zeven meter weggeslingerd.”

Perte totale

Van de aanrijder bleek ter plaatse evenwel geen sprake meer. Wat overbleef was een meterslang spoor van brokstukken en een zwaar beschadigde Mini. “Volgens getuigen zou de bestuurder eerst doorgereden zijn, om uiteindelijk terug te keren, even rond te kijken en dan weer weg te rijden”, zegt Damien. “Dus ja, die persoon moet zéker gezien hebben dat er héél veel schade was. Maar dan toch niet plaatse blijven. Dat begrijp ik niet.“

Damien deelde een oproep op sociale media in de hoop dat eventuele getuigen zich zouden melden. “Een halfuur later kreeg ik al het bericht dat de persoon in kwestie zich zou aangegeven hebben. Dat is op zich goed nieuws, maar dat verandert natuurlijk niks aan de schade. We hebben wel twee auto’s, maar hebben die beide echt nodig om te gaan werken en de kinderen naar de crèche en school te brengen”, zucht Damien. “ De kans is groot dat ze de wagen perte totale verklaren. Ja, er is de verzekering. Maar welk bedrag krijg je nog uitbetaald voor een auto van zo’n 10 jaar oud? We blijven dus met veel zorgen achter. Echt, wegvluchten na zo’n ongeval is nooit een goed idee. Als dit verhaal in de toekomst één iemand tot inkeer kan brengen in zo’n situatie, zal ik al blij zijn.” (MM)

The post Brandweerman Damien (36) ziet wagen zwaar aangereden worden terwijl hij helpt bij verkeersongeval: “Onze wagen stond dwars over de baan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hád ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest

De kieslijst van Vlaams Belang Zedelgem is bijna volledig, kondigde de partij tijdens haar tuinfeest aan. De 27 vertrouwde en nieuwe kandidaten willen de straat op en luisteren naar wat anders kan. Op 13 oktober verwacht Vlaams Belang een zetelwinst, voor meer inspraak voor de Zedelgemnaar.
The post Vlaams Belang Zedelgem stelt nieuwe gezichten voor tijdens tuinfeest appeared first

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »