Rollegem organiseert BK wielrennen in 2025 en 2026

Stad Kortrijk en Tombroek Koerse verheugen zich in een opmerkelijke samenwerking om de Belgische Kampioenschappen Wielrennen van 2025 en 2026 te organiseren. “Een absoluut topevenement dat bovendien plaatsvindt in een deelgemeente van de stad”, zegt Massimo Van Lancker van Tombroek Koerse.

“Het belooft een feest te worden voor zowel wielrenners als supporters, met een speciale focus op de ontwikkeling van jong talent en het versterken van de lokale gemeenschap”, aldus voorzitter Mathieu Mistiaen. “Het BK moet meer zijn dan een wedstrijd. Zo willen we een Tombroek Koerse Kaffee organiseren en bekijken we de mogelijkheden om een samenwerking aan te gaan met de school en verenigingen. Ons doel is om zoveel mogelijk Rollegemnaren te betrekken en bereiken bij het event.” Ook voorzitter Tom Van damme van Belgian Cycling is tevreden. “We zijn blij dat we dit mee kunnen ondersteunen, een mooie samenwerking tussen de stad en Tombroek Koerse. We willen dit nog meer doen met derden en kijken er naar uit.” Rollegem staat in 2025 in voor het Belgisch Kampioenschap voor eliterenners zonder contract en beloften (U23 en Elite-2). Het jaar nadien betwisten de heren-junioren en meisjes-junioren hun nationaal kampioenschap in de Kortrijkse deelgemeente. De events zullen plaatsvinden op 27 juli 2025 en 31 mei 2026.

Ons doel is om zoveel mogelijk Rollegemnaren te betrekken en bereiken bij het event

“Het parcours begint en eindigt in Rollegem ter hoogte van de Tombroekstraat en strekt zich uit naar andere deelgemeenten. Renners zullen door een gevarieerd en heuvelachtig traject gaan, waarbij ze langs Aalbeke, Marke en Bellegem komen”, duidt Massimo. “Naast het wielerevenement streeft de organisatie naar een waar volksfeest, waarbij ze samen met andere verenigingen uit Rollegem streven naar sociale interactie en gemeenschapsbinding.”

De vedetten van morgen

“Deze Belgische kampioenschappen zijn absolute topsportevenementen. Feit dat dit in een deelgemeente plaatsvindt én het gaat om jeugdkampioenschappen met de vedetten van morgen in het wielrennen geven extra kleur aan deze evenementen. Het past dan ook perfect in het topsportbeleid van de stad. Naast Lux-festival en de Rollofeesten wordt dit een derde volksfeest voor de gemeente Rollegem”, zegt Wouter Allijns, schepen van Sport en Economie en afkomstig uit Rollegem. Als opwarmertje voor deze spectaculaire kampioenschappen staat op 7 april 2024 het Provinciaal Kampioenschap Wielrennen voor Elite 2 en U23 op het programma. Op die dag zullen de Elite 2-renners om 10.30 uur van start gaan voor een parcours van 121.5 km, gevolgd door de U23-renners om 14.30 uur voor een uitdaging van 135 km.

The post Rollegem organiseert BK wielrennen in 2025 en 2026 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken: “Paar keer weggegleden in afdaling”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en net geen eerste ritzege: de dag van Jasper Philipsen in beeld

Opnieuw geen ritzege voor Jasper Philipsen. Na de tweede plek achter Mark Cavendish gisteren, werd hij nu tweede achter Dylan Groenewegen. Voor de spurt reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon kwam de ‘Vlam van

Lees meer »

Bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen in 2023

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »