Toekomst herenvolleybal ziet er niet rooskleurig uit bij Volley De Haan: “Er zijn te weinig spelers om op training spelsituaties te oefenen”

In de jaren van hoogconjunctuur telde Volley De Haan zowel een succesvolle dames- als herenploeg. Deze jaren zijn achter de rug en dat beseffen de bestuursleden en coaches van de kustploeg maar al te goed. Voorzitter Eric Van den Broucke blijft echter hopen om over enkele jaren terug een seniorenploeg in de provinciale herencompetitie te kunnen inschrijven.

Als het van coach Maaike Moerman (23) afhangt, zal ze er alles aan doen om de acht jongens van haar U17-ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden op het grote werk, maar er duiken echter problemen op die haar verontrusten.

Ploeg opdoeken?

“Mijn jongens doen het helemaal niet zo slecht in de regionale reeks van hun leeftijdsgroep. Met de topteams kunnen we niet wedijveren, maar in de meeste wedstrijden staan ze zeker hun mannetje. In de heenronde hebben we zelfs een reeks van zes overwinningen op een rij neergezet.”

“Ik beschik jammer genoeg maar over acht spelers en dat is te weinig om op training automatismen aan te leren en spelsituaties te oefenen. Het is nu al zeker dat na het seizoen minstens één speler zal stoppen. Als er maar zes of zeven jongens meer overblijven, zullen we de ploeg wellicht moeten opdoeken. Ik weet dat de voorzitter dit niet graag zal horen, maar als dit scenario zich voltrekt, vrees ik dat de ambitie om over enkele jaren terug een herenploeg tussen de lijnen te brengen, opgeborgen moet worden”, aldus Maaike Moerman.

Het is overduidelijk dat volleybal niet de meest hippe sport is voor jongens. Dat bevestigt Maaike Moerman volmondig. “Enkele grote ploegen als Rembert Torhout en Knack Roeselare slagen erin om jongens warm te maken om op jonge leeftijd te beginnen volleyballen. Volley de Haan doet er ook alles aan via initiatielessen op school en sociale media jongens te rekruteren. De respons is echter minimaal. Hopelijk komen over enkele maanden enkele jongens uit een andere club overgewaaid om mijn ploeg te versterken. Anders vrees ik dat het einde verhaal wordt”, besluit Maaike Moerman. (PDC)

The post Toekomst herenvolleybal ziet er niet rooskleurig uit bij Volley De Haan: “Er zijn te weinig spelers om op training spelsituaties te oefenen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp”

In Oostrozebeke kijkt jong en oud uit naar de jaarlijkse Peloezefeesten op vrijdag 5 juli. Geen kermisattracties op het marktplein, maar gezellige plekjes op de zachte ondergrond van de ‘peloeze’ voor het gemeentehuis. Knusser kan het niet.
The post Peloezefeesten als ideale start van zomervakantie in Oostrozebeke: “Uitgegroeid tot kermis van het dorp” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welke grasmat? Zeg gerust ‘weide’ tegen speelveld van Eendracht Aalst: “De situatie in het Pierre Cornelisstadion is absurd”

Nee, er zal niet meteen gevoetbald kunnen worden in het Pierre Cornelisstadion. De thuisbasis van Eendracht Aalst ligt er momenteel wel heel belabberd bij. Het gras is er — net zoals op jeugdcomplex Zandberg — al lange tijd niet gemaaid. Het lange gras waait er lustig mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na tweede sprintnederlaag op rij: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »

Het kapittel van het Capitool

13:33 Fed-voorzitter Jerome Powell geeft vandaag in het Congres tekst en uitleg over het monetair beleid. Helaas zullen de senatoren zoals steeds meer energie stoppen in het stellen van hun vragen dan in he…

Lees meer »

Loes Van de Heuvel is nog steeds trots op ‘De Kampioenen’: “Met die heruitzendingen verdienen we nét genoeg om te overleven”

“Als ‘F.C. De Kampioenen’ in Hollywood was gemaakt, dan was ik nu rijk.” Al verdient Loes Van den Heuvel (67) toch ook een aardig centje bij met de zoveelste herhalingen. En ze blijft trots op de reeks, die voor haar heel wat meer inhoudt dan enkel comedy. In Story maakt ze de vergelijking met haar beroemde personage. “Ik had ‘s

Lees meer »

Oudere man gereanimeerd in Melle, maar even later toch overleden in ziekenhuis

Op het Gemeenteplein in Melle werd donderdagavond een oudere man levenloos aangetroffen en ter plaatse door de hulpdiensten lange tijd gereanimeerd. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar daar overleed hij kort na aankomst. De politie voert een onderzoek naar de omstandigheden of het om een fietsongeval of een medisch incident gaat.

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »