Mireille Rahoens ziet toekomst Hermes niet echt rooskleurig in

Voor twee van de drie resterende seniorenteams van Hermes Oostende is het lopende seizoen niet meteen een meevaller. In Promo 1 boekte het nieuwe vlaggenschip van Hermes nog geen enkele overwinning en ook het B-team van coach Mireille Rahoens zal hard moeten knokken voor het behoud in Promo 3.

Het waren de voorbije jaren niet de leukste tijden voor wie Hermes Oostende een warm hart toedraagt. Na het opdoeken van de herenploeg volgde op het einde van vorig seizoen ook het damesteam dat vele jaren op nationaal en internationaal niveau hoge ogen gooide. Zowel in Promo 1 als in Promo 3 worden dit seizoen dus geen hoge ogen gegooid. “Gelukkig doen mijn U17-meisjes het voortreffelijk”, vertelt de energieke secretaris van Hermes Oostende.

“Ik ben ontzettend fier op mijn pupillen, want de meeste speelsters zijn amper 15 jaar. Ik had echt niet verwacht dat ze het zo goed zouden doen. De tweede ploeg die ik coach doet het minder goed. Door het verlies van vorig weekend wordt het geen sinecure om de degradatie te vermijden. Wellicht zal het team na dit seizoen zelfs opgedoekt worden, want verschillende speelsters houden het om studieredenen voor bekeken en onmiddellijke aflossing is er niet.”

Bestuur

“Ik vrees een beetje voor de toekomst van Hermes”, zucht Mireille Rahoens. “We missen schwung en dat vertaalt zich op alle niveaus. Ik hoop dat ik me vergis, maar ik denk dat Hermes aan het doodbloeden is. Er moeten dringend nieuwe mensen gevonden worden om het bestuur te versterken. Momenteel zijn zo goed als alle bestuursleden zestigers en dat is niet goed voor een vereniging. Het is echter ontzettend moeilijk om vrijwilligers te vinden die zich voor een langere periode willen engageren.”

Mireille Rahoens verbergt niet dat ze zelf ook graag een stap opzij wil zetten. “Indien er iemand gevonden wordt om mijn taken als secretaris en coach over te nemen, verdwijn ik met plezier naar de achtergrond. Het is belangrijk dat er toekomstgericht gedacht wordt, want ik kan het me niet voorstellen dat een traditieclub als Hermes zou verdwijnen. Voor de vele kinderen en jonge mensen uit de regio die graag volleyballen, zou dat een ramp zijn. Maar zo ver is het nog niet. Op voorwaarde dat we gemotiveerde mensen vinden die voor nieuwe en frisse ideeën zorgen.” (PDC)

The post Mireille Rahoens ziet toekomst Hermes niet echt rooskleurig in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Evenepoel over Vingegaard en Visma: “Soms komen ze wringen als wij in wiel van UAE zitten, maar ze kunnen zich ook verkijken”

Remco Evenepoel heeft op de rustdag teruggeblikt op zijn “prima” eerste Tour-week. De kopman van Soudal Quick-Step blijft voorlopig vasthouden aan z’n initiële doel om top-5 of in het beste geval het podium te halen en kwam in een interview met Stijn Vlaeminck ook nog eens terug op de kritiek die hij had op de manier waarop Visma-Lease a Bike

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Het is een stukje paradijs voor wie het nog kan betalen”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. NAVO stuurt speciale gezant naar Oekraïne – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Lichtgewonde bij steekpartij in Schaarbeek

Bij een steekpartij de in de Brusselse gemeente Schaarbeek is zaterdagavond een persoon lichtgewond geraakt. Dat meldt Bruzz en de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) bevestigt het nieuws. De juiste omstandigheden van de steekpartij worden nog onderzocht.

Lees meer »

‘Turkse investeerders’ van Eendracht Aalst laten weer van zich horen: “Zelfs al zetten ze ons buiten, vinden we een manier om onze wedstrijden te spelen”

Een dag nadat de stad Aalst de sloten van het Pierre Cornelisstadion liet vervangen en de Turkse ‘investeerders’ samen met hun Eendracht Aalst dus op straat staan, sturen die opnieuw een communiqué de wereld in. Aan blufpoker ook deze keer opnieuw geen gebrek. “Het faillissement van de SC Eendracht Aalst is dit jaar, volgend jaar en op geen enkel moment

Lees meer »