Sfinx Inside ontwikkelt slimme sloten voor Foodbag

De Belgische maaltijdboxleverancier Foodbag breidt zijn service verder uit om klanten nog meer flexibiliteit te bieden. In samenwerking met de Zonnebeekse start-up Sfinx Inside introduceert Foodbag een pilootproject in Antwerpen om leveringen met slimme sloten te testen, waardoor klanten niet meer thuis hoeven te zijn om hun maaltijdbox te ontvangen.

De Foodbag-bezorger brengt de maaltijdbox tot net voorbij je voordeur. In samenwerking met Sfinx Inside, die de technologische koppeling verzorgt tussen het slimme slot en de software (Dropon) van Foodbag, wordt de maaltijdbox rechtstreeks achter de voordeur afgezet door de bezorger. Dit kan dankzij een unieke digitale sleutel die slechts eenmaal geldig is voor een bepaalde tijdsduur. Omdat veiligheid een hoge prioriteit is voor Foodbag, worden de bezorgers extra opgeleid om met deze nieuwe technologie om te gaan.

Duurzamer

“Dankzij slimme sloten moeten klanten niet meer thuis zijn als er wordt geleverd”, zegt Gustave Lorré, projectmanager bij Foodbag. “De implementatie van slimme sloten zal niet alleen de efficiëntie van maaltijdboxdistributie verbeteren, maar ook duurzame voordelen bieden door geoptimaliseerde routeplanning. Hierdoor kunnen de bezorgvoertuigen voornamelijk rijden wanneer er weinig verkeer is.”

Internationaal

“We zijn blij met deze samenwerking met Foodbag”, stelt Mathijs Degryse (39) van Sfinx Inside, dat het slim toegangsbeheerplatform heeft ontwikkeld. “We zien Foodbag als de ideale pilootklant. Naast de delivery zien we ook een groot potentieel in de zorgsector. We zien een trend van vergrijzing en een stijgende thuiszorg. Via slim toegangsbeheer kunnen wij inspelen op bepaalde noden. Onze ambitie liggen niet enkel lokaal maar ook internationaal. Bepaalde problematieken zijn universeel.”

Sfinx Inside bestaat nu enkele maanden. Mathijs – die afkomstig is uit Passendale en nu in Zonnebeke woont – leidt het de start-up samen met co-founder Sam Vanhoutte uit Bavikhove. Ze maken ook deel uit van het imec. istart-programma, waardoor ze een financiële duw van 50.000 euro in de rug kregen. “We kozen voor een verwijzing naar de sfinx, die in de Griekse mythologie het lichaam van een leeuw en het hoofd van een mens heeft. Hij staat voor kracht, intelligentie en de mogelijkheid om complexe problemen op te lossen. Dat zijn ook de waarden waar wij voor staan: op een creatieve en veilige manier slim en vlot toegangsbeheer creëren.” (API)

www.sfinxinside.com.

The post Sfinx Inside ontwikkelt slimme sloten voor Foodbag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De teleurstelling is groot, niet in het minst bij Jan Vertonghen, wiens ongelukkige owngoal het verdict voor de duivels betekende.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Vlaams Parlement moet op eerste zitting al meteen beslissen over geldigheid van verkiezingen: hoe gaat dat in zijn werk? 

Een drukke agenda op de eerste zitting van het Vlaams Parlement vandaag met een eedaflegging van alle parlementsleden en de verkiezing van een nieuwe voorzitter. Maar het meest opvallende agendapunt: beslissen of de verkiezingsuitslag in Brussel voor het Vlaams Parlement geldig is. Verschillende experten vinden het "problematisch" en "ongepast" dat de parlementen nog steeds de geldigheid van de verkiezingen kunnen

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »