Grootouderfeest met verkiezing van oma en opa van het jaar

VBS Oogappel in Lo organiseerde een grootouderfeest. De oma’s en opa’s genoten met volle teugen van het spektakel dat hun kleine kapoenen opvoerden.Terwijl aan de grootouders werd voorgelezen uit het prentenboek ‘Pannenkoeken’, gaven hun kleinkinderen het beste van zichzelf op het podium.

Na de optredens werden de grootouders getrakteerd op koffie met uiteraard pannenkoeken. Maar ook de kinderen mochten smullen van de lekkernijen. “We verkozen ook de oma en opa van het jaar 2024”, zegt directrice Sandra Devinck. “Dat gebeurde via loting. Oma van het jaar is Annie Depotter, zij is de oma van Ida uit de tweede kleuterklas. De titel van papie van het jaar ging naar Marnix Debergh, hij is de papie van Tias uit de tweede kleuterklas en Ilara uit de eerste kleuterklas. Ze ontvingen een klein geschenkje en mochten met hun kleinkinderen op de foto.”

Op dinsdag 5 maart wordt in VBS Zonnebloem in de Vaartstraat in Pollinkhove en op woensdag 6 maart in VBS Oogappel in de Ooststraat in Lo een peuter- en kleuteropendeur georganiseerd. “We verwelkomen graag alle geïnteresseerde ouders tussen 18 en 20 uur”, zegt de directrice. “Ze zullen kunnen kennismaken met de school en de juffen. We geven hen graag alle nodige uitleg en een rondleiding in onze school.”

Ouders zullen ook de kans krijgen om hun kinderen in te schrijven. (KVCL)

Wie niet aanwezig kan zijn op het opendeurmoment, mag een afspraak maken om op een andere tijdstip de nieuwe schoolomgeving te ontdekken. Hiervoor kunnen ze contact opnemen met directrice Sandra Devinck op 0477 78 77 93 of door te mailen naar [email protected].

The post Grootouderfeest met verkiezing van oma en opa van het jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken Zulte Waregem-coach Sven Vandenbroeck begonnen aan Operatie Promotie

De voorbereiding bij Zulte Waregem is nu ook echt begonnen. De eerste oefenwedstrijd werd gewonnen, de open training voor fans is gegeven. Een gesprek met nieuwbakken T1 Sven Vandenbroeck. “In 1B moet je niet te lang met hetzelfde systeem voetballen.” We kunnen ons dus verwachten aan tactische flexibiliteit.
The post “Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos over trage formatie: “Er zijn fouten gemaakt met mogelijk verstrekkende gevolgen”

Uit de Vlaamse formatie lekken de eerste formatienota’s. “Een teken dat de discretie afneemt”, aldus politicoloog Carl Devos (UGent). Reflecties over het temporiseren door N-VA worden in deze nieuwsluwe periodes uitvergroot tot koptitels. Waarom blijft de Vlaamse formatie vastzitten in de academische fase? “Geen geslaagde formatie zonder drama.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

Belgen verbruikten vorig jaar minste energie in bijna 30 jaar

Het energieverbruik in België lag vorig jaar op het laagste peil sinds 1995. De daling heeft te maken met de erfenis van de energiecrisis, de industriële activiteit die op een laag pitje staat en de mildere winters. Het merendeel van die verbruikte energie is nog altijd fossiel, maar het aandeel hernieuwbare energie stijgt licht.

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »

Albert en Paola stralen op huwelijksverjaardag

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Daarbij zitten ze samen op een bankje.

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Voor één keer spreken we de inwoners van de meest chique wijk van het land: Knokke-Zoute. “Zelfs mijn rijhuisje is zéker een miljoen waard”

Knokke wil het unieke karakter van het Zoute bewaren: aan de kronkelende smalle paadjes en witte villa’s met rode dakpannen mag niet geraakt worden. Kortom, het Zoute wordt mogelijk nóg wat exclusiever. Maar wie zijn de mensen die er wonen nu écht? Welke clichés kloppen en welke niet? In witte sneakers en met een hemelsblauw linnen hemd trokken we op

Lees meer »