Wie is mijnheer Desmet? Koninklijke Corneelkring Brielen druk aan het repeteren

De tweede productie van de Koninklijke Corneelkring Brielen in het seizoen 2023-2024 is in aantocht. Eind februari-begin maart brengt de groep ‘Wie is mijnheer Desmet?’. Het is een eerder komisch stuk met heel wat grappige momenten, maar toch met een ernstige ondertoon. Het genre kan misschien nog best omschreven worden als een ‘farce’.

In ‘Wie is mijnheer Desmet’ maken we kennis met mijnheer en mevrouw Derammelaere. Zij zijn in hun appartement aan het eten, als plots de telefoon rinkelt. Vreemd natuurlijk, want ze hebben geen telefoon. Toch nemen ze op. Er wordt naar meneer Desmet gevraagd. Verbijsterd vragen ze zich af of ze wel bij hen thuis zijn: ze lijken wel opgesloten in een appartement van iemand anders. Alles lijkt er op te wijzen dat ze eigenlijk mijnheer en mevrouw Desmet zijn, en niet mijnheer en mevrouw Derammelaere.

Paniek maakt zich van hen meester. De nachtmerrie begint… Een politie-inspecteur en een dokter komen langs. Zij begrijpen niet dat het koppel zich voordoet als Derammelaere en niet als Desmet. Als ook hun dochter Karla nog op de proppen komt, is het hek helemaal van de dam. Wie is er gek? Wie vertelt de waarheid? Wie is mijnheer Desmet? Een verrassend stuk en dus weer een boeiende uitdaging voor de Corneelkring!

Matinee

Regisseur van dienst is Piet Lesage, al meerdere decennia huisregisseur bij de Corneelkring. Het stuk wordt gebracht door Annelore Coffyn, Diethe Degryse, Marte Putman, Frederick Verstraete en Silvio Leroy. Opvallend is dat het voor Diethe, Marte, Frederick en Silvio hun eerste aantreden is bij de Corneelkring. Nieuwe mensen een kans geven is uiteraard ook een opdracht voor de kring.

Er zijn zes voorstellingen gepland: op zaterdag 24 februari, dinsdag 27 februari, woensdag 28 januari, vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart, telkens om 20 uur en matineevoorstelling op zondag 3 maart om 11 uur. Tickets kunnen gereserveerd worden via de website www.corneelkring-brielen.be. Een ticket kost 10 euro, voor de matineevoorstelling van zondag betaal je 13 euro, maar dan is een aperitiefje na de voorstelling inbegrepen. (Erwin Gabriels)

The post Wie is mijnheer Desmet? Koninklijke Corneelkring Brielen druk aan het repeteren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrijspraak voor fietsster nadat Christiane (83) sterft aan hersenbloeding: “Het is niet te achterhalen of overlijden gevolg is van fietsongeval”

Het bleef maanden onduidelijk wie verantwoordelijk was voor de hersenbloeding waaraan Christiane (83) vorig jaar in het ziekenhuis overleed. Het slachtoffer was even daarvoor op baan met haar fiets toen haar stuur een korte tik kreeg van fietsster J.G.. Het leek een banale tik, maar even later kwam Christiane toch ten val. Maandenlang was dé grote hamvraag in het dossier:

Lees meer »

Food takeaway Im Aroi is nieuw in Wevelgem: “Cursussen gevolgd in Thailand”

Wevelgem is een eetgelegenheid rijker. Met food takeaway Im Aroi in de Kijkuitstraat 84 kan je sinds vorig weekend ook Thais eten in de regio. De uitbaters zijn Wevelgemnaar Andy Persyn (42) en zijn vrouw Piyarat (44), afkomstig uit Bangkok. Piyarat is dus een Thaise en volgde in Zuid-Oost-Azië verschillende kookcursussen. Ondertussen werkt ze ook al anderhalf jaar in een

Lees meer »

Op weg naar zwaarste filewinter ooit en dat komt niet alleen door weer en werken: “Stop met naar voetbal te kijken in de auto”

De afgelopen 12 maanden bereikte de filezwaarte in Vlaanderen het hoogste niveau ooit. En zet je schrap, want de komende maanden wordt het fileleed op de Vlaamse snelwegen alleen maar erger. De oorzaken? Die denken we te kennen: het weer, wegenwerken en minder telewerk. Maar er speelt veel meer dan dat, zeggen experts. Zo erg wordt het op de weg

Lees meer »

“Harris zit aan haar piek in peilingen en Trump wordt altijd onderschat”: onze Amerika-experten over spannendste strijd om het Witte Huis

over minder dan 40 dagen gaan Donald Trump en Kamala Harris de strijd aan in wat nu al de spannendste verkiezingen in decennia zijn. Hoe moeten we er nu naar kijken? Onze VS-experten Greet De Keyser (61) en Romina Van Camp (38) wonen beiden in Washington D.C. en voelen perfect aan hoe de Amerikanen écht de kiesstrijd beleven. Ze leggen

Lees meer »

“Simone is heel lief, ik behoud volste vertrouwen in hem”: partners blijven pal achter verdachten in Frans verkrachtingsproces staan

In het Franse verkrachtingsproces zijn de partners van zeven medeverdachten aan het woord gekomen. Opvallend: stuk voor stuk blijven ze achter hun man staan. De lieftallige echtgenoot die zij kennen, kan in hun hoofd niet gerijmd worden met de griezel die een bewusteloze vrouw misbruikt. “Simone is heel lief, ik blijf het volste vertrouwen in hem behouden”, getuigde een 28-jarige

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Pogacar en co aangekomen voor nieuwe clash met Evenepoel, wiens gouden fiets al staat te blinken

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Collega’s leiden als scheiderstrio derby en schenken vergoeding aan Warmste Week: “Geen vetpot, maar we doen nog acties”

Florian Stove, Nick Delporte en Rune Ghijselincks zijn niet enkel collega’s bij IT-bedrijf ‘9altitudes’ in Kortrijk, ze zijn ook gebeten door het arbitreren. Zaterdag 5 oktober leiden ze samen de derby tussen KM Torhout en KSV Oostkamp en de vergoeding die ze daarvoor zouden ontvangen, gaat naar de Warmste Week. “En onze collega’s komen supporteren.”
The post Collega’s leiden

Lees meer »

Duurdere dienstencheques, geen godsdienstvakken meer en geschrapte jobbonus: zo wil de Vlaamse regering haar plannen financieren

Er komt een wegenvignet, afzonderlijke godsdienstvakken verdwijnen in het gemeenschapsonderwijs en de prijs van de dienstencheques gaat omhoog. Dat heeft kersvers Vlaams minister van Begroting en Financiën Ben Weyts (N-VA) gezegd in een persconferentie over het zogeheten centenboekje, de Vlaamse term voor de begrotingstabellen. "Maar in de eerste plaats besparen we bij onszelf, bij de overheid", klinkt het.

Lees meer »

Israël elimineert ene Hezbollah- en Hamas-kopstuk na het andere: maar hoe weten ze zo precies waar die zitten?

Israël zou donderdagnacht geprobeerd hebben om de gedoodverfde nieuwe leider van Hezbollah te vermoorden met een zware luchtaanval op het zuiden van Beiroet. Of dat lukte, staat nog niet vast. Maar het tempo van de liquidaties is verschroeiend en de dodenlijst lijkt eindeloos. Alle vijanden moeten eraan. Zoals de broers Qassir. Die werden afgelopen week met twee aparte aanvallen gedood.

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in schock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

“Ik krijg er in elk geval veel vragen over, maar wat hadden ze moeten doen?”: Lotte Kopecky reageert diplomatisch op de bevreemdende tactiek van Oranje

Na Glasgow, nu Zürich. Voor het tweede jaar op rij de allerbeste van de wereld. Lotte Kopecky (28) wist met haar vreugde geen blijf. Dit helse WK stelde haar weerbaarheid en veerkracht op de proef. Maar ze slaagde met brio. Met dank ook aan die vreemde Oranje-tactiek. (lachend) “Dit was leuk om naar te kijken. Toch?”

Lees meer »