Bioboerderij ‘t Ambrozijn opent pluktuin

Christel Deschepper (33) begon drie jaar geleden op haar bioboerderij ‘t Ambrozijn in Waardamme met haar boerderijwinkel. Vanaf april kunnen haar klanten ook terecht in haar pluktuin. “We willen de mensen nog meer in contact laten komen met de aarde en de schoonheid van de natuur.”

De bioboerderij ‘t Ambrozijn bestaat sinds 2012. Christel verkocht toen groente- en fruitpakketten en losse groenten op drie markten. “Maar drie jaar geleden heb ik de focus gelegd op de groente- en fruitpakketten die op diverse afhaalpunten en die ook op de boerderij verkocht worden”, vertelt ze.

Nu zet Christel een volgende stap, met een pluktuin. “We kiezen voor een pluktuin voor vele redenen. We willen de mensen nog meer in contact laten komen met de aarde en de schoonheid van de natuur. We zoeken ook manieren om het publiek voor biologische groenten open te trekken. We mikken niet alleen op mensen die specifiek voor bio kiezen. Ook bijvoorbeeld op mensen die hun kinderen willen laten kennismaken met groenten zonder dat ze daarvoor zelf een moestuin moeten aanleggen. Of mensen die het specifiek doen omdat ze de versheid zo belangrijk vinden. En aangezien de pluktuin zeven dagen op zeven open is voor de ingeschreven leden, is dat heel gemakkelijk.”

Sociaal contact

“Het sociaal contact tussen leden onderling en met het team van ’t Ambrozijn is ook heel belangrijk in zo’n pluktuin. Met de pluktuin kunnen de ingeschreven klanten groenten komen oogsten voor eigen vers gebruik. De toppertjes van ‘t Ambrozijn zijn groene asperges, en aardbeien zitten hier ook bij. Ze kiezen wat ze zelf lekker vinden en via mails, een handige app, een infobord en vlaggetjes kunnen ze makkelijk zien wat en hoe ze mogen oogsten.”

De prijs om groenten te komen plukken is 8,07 euro per week voor een volwassene, ofwel 420 euro per jaar. Het hele gezin dient zich voor een volledig jaar in te schrijven. De infomomenten staan op hun website.

Bioboerderij ‘t Ambrozijn, Stokhovestraat 32, Waardamme. Meer info vind je via www.tambrozijn.be, [email protected] of 0479 75 74 66.

The post Bioboerderij ‘t Ambrozijn opent pluktuin is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ahmad Douba (25) uit Kortrijk over zijn deelname aan ‘Eerste Keus’: “Ik wil het negatieve beeld rond migratie ontkrachten”

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen maakten Fien Germijns en Pieterjan De Smedt een tweede seizoen van Eerste Keus. In het format moeten politici zich verantwoorden voor 50 kritische jongeren. De politicus zit midden in een cirkel omringd door 50 jongeren. Ahmad Douba uit Kortrijk was een van de jongeren die de kans kreeg om een vraag te stellen.

Lees meer »

Joyce De Troch schrijft aangrijpende afscheidsbrief aan Aron Wade: “Lieve schat, je hebt niet gefaald als vriend”

Ongeloof en verdriet, maar ook veel begrip. De keuze van Aron Wade (54) voor euthanasie wegens ondraaglijk psychisch lijden maakt veel los. Niet in het minst bij Joyce De Troch (50), die jarenlang samen met Aron te zien was in ‘Verschoten & Zoon’ en zeer hecht met hem werd. In een emotionele brief in ‘Dag Allemaal’, die we integraal publiceren,

Lees meer »

Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel gedrukt”

Afgelopen vrijdag is in het gemeentehuis de tentoonstelling ‘Bredense burgemeesters door de jaren heen’ geopend. De expo toont niet enkel de gezichten van de vroegere burgemeesters maar geeft aan de hand van hun portretten een stukje van de rijkgevulde (politieke) geschiedenis van Bredene prijs.
The post Portretten ex-burgemeesters van Bredene prijken in het gemeentehuis: “Deze leiders hebben hun stempel

Lees meer »

Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet terug naar cel

Een 31-jarige man uit Gistel hoopt niet opnieuw naar de cel te moeten. Hij kreeg twee jaar cel met uitstel voor de verkrachting van een minderjarige, maar leefde zijn voorwaarden. Zo moest hij onder meer een cursus volgen, maar kwam niet opdagen. “Ik heb die mail niet gekregen.”
The post Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet

Lees meer »

Youtuber Acid betaalt tienduizenden euro’s aan ouders van ex-Reuzegommer om nieuw proces te ontlopen

Youtuber Nathan Vandergunst, beter bekend als Acid, heeft een financiële regeling getroffen met de ouders van de ex-Reuzegommer die hem voor de rechter hadden gedaagd. De ouders eisten een schadevergoeding omdat Acid in een filmpje de voormalige Reuzegommer én het restaurant van zijn ouders bij naam noemde. Hij vroeg z’n volgers ook om slechte reviews te schrijven over hun zaak.

Lees meer »

Wervikse Jeugdraad blikt met dubbel gevoel terug op jongerendebat: “Jammer van geroezemoes”

Op 27 september organiseerden JH BeePee en de Jeugdraad een zeer geslaagd jongerendebat in JH BeePee. Aileen Feys (Vooruit), Mathias Bruggeman (Team 2030), Meinert Vanneste (CD&V), Jari Denorme (N-VA) en Sarah T’Joens (Vlaams Belang) gingen op een volwassen manier in debat en het volledige jeugdhuis was gevuld. Toch blijft de organisatie met een dubbel gevoel achter.
The post Wervikse

Lees meer »