Het middenveld worstelt met Vlaams Belang. En het gaat niet enkel om ideologie, maar ook om de centen

Kan je het maken om het Vlaams Belang te negeren, een partij die volgens de peilingen de grootste van Vlaanderen is? De vraag doet de gemoederen hoog oplaaien bij ‘het middenveld’: belangengroepen die in dit verkiezingsjaar met hun eisenbundels de politiek afschuimen. Een eenduidige strategie is er niet, want het gaat niet enkel om de ideologie, maar ook om de centen.

 

Meer krantenkoppen in België

Lindsey zag al het geld van haar rekeningen verdwijnen: “Eerst verlies ik mijn man en papa van onze kindjes, en nu dit”

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »

Andy Melis is de gewaardeerde verse kracht bij Eendracht De Haan (3B): “Maken ons op voor eerste topper”

De hele voorbije competitie volgden we het reilen en zeilen van fusieclub Eendracht De Haan. We interviewden trainers, spelers en bestuursleden: nooit hoorden we een negatief woord. Voorzitter Jackie Claeys sloeg nagels met koppen toen hij stelde: “We schonken het vertrouwen aan Livio Proot en dat heeft hij nooit beschaamd. We konden de degradatie niet meer verhinderen, verloren nog vaak,

Lees meer »

Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo

In het weekend van 20 tot 22 september heeft de zesde editie van Barrio Tilo plaats op en rond het Lindeplein in Sijsele. Er is opnieuw een gevarieerd kermisprogramma met modeshow, een varkentje aan ’t spit én danceformatie Sylver als grote headliner op zaterdagavond.
The post Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo appeared

Lees meer »

Standvastig hogedrukgebied zorgt voor nazomers intermezzo: hoelang kunnen we genieten van zomers weer?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

“Innovatie zit zéér diep in ons DNA geworteld”: technologiebedrijf Barco viert negentigste verjaardag

In 1934 hield ene Lucien De Puydt de Belgian American Radio Corporation boven de doopvont, kortweg Barco. Negentig jaar later is de kleine radioproducent van destijds uitgegroeid tot een toonaangevende wereldspeler in de entertainment-, gezondheids- en bedrijfswereld. Maar nog altijd bewust stevig verankerd in de West-Vlaamse klei. “‘Made in Belgium’ is een keurmerk. Daar moeten we collectief trots op durven

Lees meer »

Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek

Op zaterdag 21 september organiseert Ingelcaps een ruilbeurs van champagnecapsules in De Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat.
The post Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot Parijs

Zangkoor Gloriante is al even aan een nieuw werkjaar begonnen. Begin oktober maken ze zich op voor een prachtig concert. Ze brengen een verrassende avond van Broadway tot Parijs en dat op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. Wie er nog bij wil zijn, zal zich om kaarten moeten reppen.
The post Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot

Lees meer »

LIVE WERDER BREMEN – BAYERN (za, 15u30). Ook Kompany, die Müller op hilarische wijze ziet vallen, pleit voor bovengrens op aantal matchen

Bayern München gaat op de vierde speeldag van de Bundesliga op bezoek bij Werder Bremen, het nummer acht dat 5 op 9 telt. Kompany en co zijn nog foutloos na drie duels en maakten dinsdag in de Champions League nog brandhout van Dinamo Zagreb: 9-2. Trekt de Duitse recordkampioen die lijn door tijdens de moeilijke verplaatsing aan de Weser?

Lees meer »