Mysterie in Amerikaans aquarium: Pijlstaartrog is zwanger, maar er zit geen mannetje in de tank

Dierenverzorgers in een Amerikaans aquarium wachten vol spanning op de bevalling van een van hun roggen. Het dier is namelijk zwanger, maar er zit geen mannetje van haar soort in de tank.

 

Meer krantenkoppen in België

UHasselt, PXL en UCLL willen studenten stimuleren om te carpoolen met nieuw platform: “Je kan er je ideale carpoolmatch mee vinden”

Om studenten op een meer duurzame manier naar de campussen te laten komen, zetten UHasselt en hogescholen PXL en UCLL samen extra in op het promoten van carpoolen. Via het platform Swidg kunnen studenten zich registreren, waarna het algoritme achter Swidg op zoek gaat naar een geschikte carpoolmatch. UHasselt voorziet ook zo’n 80 parkeerplaatsen voor personeelsleden en studenten die willen

Lees meer »

3 ex-agenten veroordeeld voor dood Tyre Nichols in VS

In de Amerikaanse staat Tennessee zijn 3 voormalige agenten veroordeeld voor hun rol in de dood van de 29-jarige zwarte man Tyre Nichols. Zij riskeren celstraffen tot 20 jaar. De ex-agenten, die ook alle 3 zwart zijn, riskeerden aanvankelijk levenslange gevangenisstraffen, maar de jury achtte de zwaarste aanklachten niet bewezen.

Lees meer »

Oudste station van het land staat officieel te koop

De NMBS gaat officieel over tot de verkoop van het station van Tienen, het oudste stationsgebouw in België. Op belgiantrail.be staat de verkoop sinds vrijdag geafficheerd. Tot 10 januari 2025 kan een bod uitgebracht worden. Zoals eerder gemeld zal NMBS in geval van een verkoop loketten, een wachtzaal en toiletten in het gebouw behouden.

Lees meer »

Familie van man die psychose kreeg en doodgeschoten werd door agent in Dendermonde, dient een klacht in: “Dit ruikt naar klassenjustitie voor politie”

De familie van Peter Goeman, de man die doodgeschoten werd door een agente op de parking van het ziekenhuis in Dendermonde, dient een klacht in bij de onderzoeksrechter. Dat meldt hun advocaat Kristiaan Vandenbussche. Goeman werd neergeschoten omdat hij zich weerspannig gedroeg, mogelijk omdat hij een psychose had. De familie wil nu dat er een onderzoek gestart wordt naar doodslag.

Lees meer »

Bestuurder trekt spoor van vernieling: voertuig crasht met hoge snelheid tegen gevel, lantaarnpaal en verschillende voertuigen

Een bestuurder heeft zondagmorgen vroeg met zijn wagen een spoor van vernieling getrokken op de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. Hij ramde eerst een lantaarnpaal en de gevel van een woning, waarna hij frontaal op een geparkeerde wagen botste. Meerdere voertuigen raakten beschadigd, en de brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn zwaar gehavende Volvo.

Lees meer »

Seks- en drugsfeestje in pastorijwoning loopt fataal af: pastoor B. (60) aangehouden voor drugshandel met dood tot gevolg

Handel in verdovende middelen met de dood tot gevolg. Zo luidt de kwalificatie van een opmerkelijk verhaal in Heide, bij Kalmthout. Donderdagnacht kregen de hulpdiensten daar een oproep vanuit de pastorijwoning. Het was pastoor B. (60) die belde: zijn collega (69) was onwel geworden. Toen de politie arriveerde, werd duidelijk wat er gaande was: seks, drugs en… een overleden Britse

Lees meer »

Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem”

Er zijn nog vijf zwarte verkeerspunten in het verkeer, zwaar druggebruik bij jongeren neemt toe, daklozen zullen een plaatsverbod krijgen en scholen voeren de schoolvervoersplannen niet uit. Dat leerden we uit het debat over veiligheid met de zeven lijsttrekkers.
The post Ons Groot Lijsttrekkersdebat in Brugge (5): “Verkeersveiligheid blijft hét grootste probleem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bevoegdheden Vlaamse regering vanavond bekend – Rousseau: “Zullen heel sterke mensen afleveren”

Na 16 uur onderhandelen hebben N-VA, Vooruit en CD&V gisteren een regeerakkoord bereikt. De leden van Vooruit hebben het akkoord al goedgekeurd met een overgrote meerderheid van 94 procent. N-VA en CD&V houden hun toetredingscongressen pas vandaag. Over de verdeling van de bevoegdheden is voorlopig nog niets bekend. Volgens Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wordt daarover pas vanavond gecommuniceerd. Volg alles op

Lees meer »

Veel wissels, zelfs coalitiewissel in Blankenberge

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 27 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Blankenberge, zetelen er vandaag nog 18 in de gemeenteraad.
The post Veel wissels, zelfs coalitiewissel in

Lees meer »

Bovengrondse chalet op rommelmarkt

Ter gelegenheid van de rommelmarkt in Koolskamp kwam Frans Devos op het idee om een bovengrondse chalet te plaatsen.
The post Bovengrondse chalet op rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »