Na tentoonstelling in bib lanceert Delphine nu ook eigen boek: “Diepzeedieren fascineren mij enorm”

Het gaat hard voor kunstenares Delphine Mestdagh. Sinds december loopt haar eerste solotentoonstelling over de onderwaterwereld in de bibliotheek van Moorslede. Daar stelde ze nu ook haar eerste boek ‘Beyond The Twilight Zone’ voor. “En zeggen dat die stroomversnelling eigenlijk gekomen is dankzij de verwarring tussen Moorsele en Moorslede.”

De 35-jarige Delphine Mestdagh uit Moorsele volgde kunstonderwijs, maar koos er uiteindelijk voor om iets anders te gaan doen en stapte in de horeca. “Mijn doel binnen de wereld van de kunst was niet onmiddellijk duidelijk voor mezelf. Ik besloot om als hobby en inmiddels in bijberoep toch verder te schilderen”, vertelt Delphine.

Zij werkt in B&B Broel 4 in Kortrijk. Daar hangen intussen ook al enkele van haar schilderijen aan de muren. “Doordat ik positieve commentaren kreeg op mijn creaties, zocht ik naar een manier om aan naambekendheid te winnen: een eigen tentoonstelling, of een plaatsje inpalmen in een galerie. Als onbekende kunstenaar is het allemaal niet zo evident. Ik zocht naar een manier om toch door te kunnen breken”, aldus Delphine wiens werk wel onlangs nog erg gewaardeerd werd op een kunstenevenement in Knokke.

Bibliotheek

De doorbraak waar Delphine naar zocht kwam er in de zomer van 2023. En dat dankzij een verwarring die in het verleden al verschillende keren voor problemen zorgde. “Een vriendin van me vertelde tegen een medewerker van de bibliotheek van Moorslede dat ze een talentvolle kunstenares uit die gemeente kende”, vertelt Delphine. De Moorsleedse bibliotheek onderging onlangs een heuse metamorfose en is inmiddels meer dan een plaats waar er veel boekenrekken staan.”

Moorsele en Moorslede

“De medewerkers willen ook lokaal talent kansen geven om hun kunnen te tonen. Omdat ze dachten dat Delphine een Moorsleedse kunstenares was, belde de medewerker de Moorseelse op. Al snel werd het misverstand duidelijk, maar daar zagen ze in Moorslede geen graten in. Toen ze haar werk zagen, waren de medewerkers van de bibliotheek helemaal overtuigd. Delphine mocht twintig van haar schilderijen ophangen.

Het is niet de eerste keer dat er een serieuze vergissing is tussen Moorsele en Moorslede. In het verleden zorgde het weinige verschil tussen beide gemeenten al meermaals voor verwarring en problemen. Onlangs kregen inwoners van Moorslede nog de afvalkalender van de gemeente Wevelgem, waaronder Moorsele valt. “Ik heb echter geluk gehad dat die verwarring me wel op weg heeft gezet naar mijn tentoonstelling hier.”

In haar zoektocht naar meer naambekendheid gaf Delphine ook een boek uit. Een uitgever vinden was niet eenvoudig, maar het is wel gelukt. De Engelse uitgeverij Woodbridge Publishers brengt het boek van Delphine wereldwijd uit.

“Dat het een Engelse uitgeverij is lijkt opmerkelijk, maar is het eigenlijk niet”, zegt Delphine. “Ik ben namelijk artistiek lid van de Deep Sea Biology Society. Ik schilder enkel dieren uit de diepe zee, een onbekende wereld voor velen. Van een zeevarkentje tot een Dumbo Octopus, heel veel van die wezens zijn voor het grote publiek onbekend.”

Wetenschappers

Het boek ‘Beyond The Twilight Zone’ bevat 32 schilderijen van dieren die diep in de zee leven. Bij elk van die werken staat de uitleg over het dier in kwestie. “Daarvoor heb ik samengewerkt met verschillende wetenschappers”, zegt Delphine. Een eerste tentoonstelling en een boek, op korte tijd realiseert Delphine haar grote droom. En dat smaakt neer meer. “Ik wil nog een tweede boek maken, opnieuw met schilderijen van diepzeedieren. Het is een onderwerp dat me fascineert en waar ik ook de komende jaren volop wil blijven inzetten. Daarnaast hoop ik de komende jaren nog vaak te mogen tentoonstellen.”

Het boek ‘Beyond The Twilight Zone’ is verkrijgbaar via Amazon, maar ook in de bibliotheek van Moorslede kan men terecht voor een exemplaar.

The post Na tentoonstelling in bib lanceert Delphine nu ook eigen boek: “Diepzeedieren fascineren mij enorm” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zelfs de “wafelenbak” wordt geviseerd: Natuurpunt is mikpunt van Europees onderzoek en moet mogelijk miljoenen aan subsidies terugbetalen

Moet Natuurpunt straks tientallen miljoenen euro’s aan Vlaamse subsidies terugbetalen? Na een klacht van enkele grootgrondbezitters, onder wie Exmar-reder Nicolas Saverys, start de Europese Commissie nu een “diepgaand” onderzoek naar eventuele illegale staatssteun. Daarbij worden zelfs de “wafelenbak” en de cafetaria van een lokale Natuurpunt-afdeling geviseerd.

Lees meer »

Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen

Wildernis, het verborgen speeleiland in het Gebroeders Van Raemdonckpark, wordt voorzien van een volledig nieuwe infrastructuur. Dat gebeurt niet enkel voor de kinderen, maar ook door de kinderen tijdens het Wildernis Bouwfestival, startend op 26 augustus.
The post Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde

De Koksijdse wandelzoektocht is elk jaar een succes. Ook dit jaar kunnen speurneuzen Koksijde tot 31 augustus op een unieke manier ontdekken. Voor 4 euro krijg je een route vol verrassingen.
The post Wandelzoektocht doorheen verrassend Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit

De nieuwbouw zaal De Samenkomst en vlakbij de nieuwbouw voor de muziek- en kunstacademie in Ledegem valt maar liefst twee miljoen duurder uit dan is geraamd. Dat maakte burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad. “We overliepen de ingediende offertes en zijn toch wat geschrokken”, zegt hij. “De raming kwam uit op ongeveer 4,5 miljoen, de goedkoopste offerte

Lees meer »

Kersvers Nederlands migratieminister neemt afstand van omvolkingstheorie

Jarenlang was ze de heraut van de “omvolkingstheorie”, de idee dat de oorspronkelijke Nederlanders worden vervangen door allochtonen en vreemde culturen. “Dat woord zal ik niet meer gebruiken, ik neem er afstand van”, zegt Marjolein Faber (64), de vertrouwelinge van PVV-leider Geert Wilders die de nieuwe minister van Asiel en Migratie wordt. Maar wat gelooft ze dan echt?

Lees meer »

OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt: “Het was het wachten waard”

Zaterdag opende het Tieltse stadsbestuur officieel de nieuwe jeugdlokalen en de nieuwe polyvalente zaal in de tuin achter die lokalen. Alles samen goed voor een investering van zowat 3,2 miljoen euro. De Kanegemnaars hebben wel wat geduld moeten hebben, want de eerste plannen dateren eigenlijk al van 2016.
The post OC Caeneghem en nieuwe jeugdlokalen officieel geopend in Tielt:

Lees meer »

“Provocerende” (en verwijderde) video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen.” De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. “Met de nieuwe naam en een nog mooiere en groenere site willen we de school extra in de kijker zetten”, aldus directrice Bieke Casteleyn.
The post Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Lees meer »