Toneelvereniging KNA Moorslede op de planken met nieuwe regisseur

Toneelvereniging Kunst na Arbeid uit Moorslede staat binnenkort weer op de planken met een reeks voorstellingen. De acteurs brengen vijf keer de komedie ‘B&B, Stille rust’ op de planken. Regisseur Pieter Verbeke leidt alles in goede banen. Voor hem is het de eerste keer dat hij KNA regisseert.

Kunst na Arbeid brengt nu al meer dan tachtig jaar toneel op de planken. Ook dit jaar spelen de acteurs een komedie. Er werd gekozen voor B&B Stille Rust, een blijspel van Roeselarenaar Werner Van Branteghem.

Een echtpaar woont juist naast hun funerarium Eeuwige Rust. Nu hun dochter getrouwd is, komen er enkele kamers vrij bij hen thuis en openen ze volgende week hun B&B. Een B&B naast een funerarium, dat vraagt voor problemen. Manlief komt een bed tekort in het funerarium en vrouwlief verhuurt nu net een kamer in de B&B. Verschillende gasten komen in contact met een lijk en denken het vermoord te hebben. Voor de politie wordt dit een moeilijk onderzoek.

De regie van het stuk is in handen van Pieter Verbeke. “Ik regisseer inmiddels een tiental jaar in Geluveld, maar kreeg vorig jaar de vraag of ik dat ook eens in Moorslede wou doen. Ik vind het zelf belangrijk dat toneelverenigingen eens wisselen van regisseur en zag het dan ook helemaal zitten. We repeteren sinds oktober. Ik kwam onmiddellijk in een enthousiaste groep terecht. Bij KNA zitten mensen die zich vol enthousiasme inleven in hun rol. Ja, ik heb al zin gehad om ook mee te spelen.”

Praktisch

KNA brengt vijf voorstellingen. Dat doet men in gc De Bunder. “Een uitstekende zaal om iets moois te doen”, vindt de regisseur. De voorstellingen gaan door op zaterdag 24 februari, zondag 25 februari, woensdag 28 februari, vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart.

De acteurs beginnen er telkens om 20 uur aan, enkel op zondag trappen ze de voorstelling om 18 uur af. Kaarten zijn verkrijgbaar via de cultuurdienst. Mailen kan naar [email protected] of binnenspringen in het kantoor is ook mogelijk.

“De kaartenverkoop gaat inmiddels goed, maar er kunnen nog steeds mensen bij. Je merkt wel dat na de coronacrisis heel wat mensen weer snakken om toneelvoorstellingen bij te wonen.”

(BF)

The post Toneelvereniging KNA Moorslede op de planken met nieuwe regisseur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het bewogen leven van SUM 41-frontman Deryck Whibley: “Thuis kon ik amper tien minuten op mijn benen staan”

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

Luxemburg krijgt Belgische groothertogin: groothertog Henri maakt weg vrij voor nieuw tijdperk

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Opgepast voor fraude door kaartophalers: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

“Hij is voorbij het point of no return”: Joe Biden is nu écht onverkiesbaar

De kans dat Joe Biden uit de presidentsrace verdwijnt, wordt eerder onder- dan overschat. Dat zegt Nate Silver, één van de befaamdste Amerikaanse voorspellers. Of hij opstapt, blijft voorlopig koffiedik kijken. “Maar hij is nu definitief voorbij het point of no return”, legt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden uit. “Hij kan alleen nog opgeven of verliezen.” Waarom zou dat plots

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »