Martin stopt met Martin’s Pub in Brugge: “Nu is er nog één volkscafé”

Uitbater Martin Parmentier tapt eind maart zijn laatste pintjes in Martin’s Pub in de Langestraat 54 in Brugge. Na twaalf jaar houdt hij het voor gezien.

De geboren en getogen Kortrijkzaan werkte in het eerste deel van zijn loopbaan meer dan 25 jaar als schoenmaker. Hij runde jarenlang een schoenmakerij in Eeklo en werkte ook nog in Mister Minit-vestigingen in de warenhuizen. “Na mijn periode als schoenhersteller heb ik zes jaar lang café De Grot in Oostrozebeke gerund. Dat was een café waar veel werd gebiljart en ik was ook zelf wel een fervente biljarter”, vertelt Martin.

“Die zaak was vernoemd naar de grot in Oostrozebeke waar Maria zou verschenen zijn. Ik heb het graag gedaan, maar die zaak – waar wel honderd mensen konden zitten – werd te groot voor mij om alleen te runnen. Dus ben ik op zoek gegaan naar iets anders.”

Doktersadvies

Eerst zou Martin een horecazaak in Blankenberge overnemen, maar de wachttijd bleek te lang om te overbruggen. Toen hij vernam dat een horecapand in de Langestraat in Brugge vrijkwam, een eigendom van drankenhandel De Wilde uit Waarschoot, besloot hij daarvoor te kiezen.

“Het café stond toen al een tijdje leeg en was in niet al te beste staat. Dus ik heb hier wel veel gerenoveerd en opgefrist”, vertelt Martin. “Ik slaagde er al vlug in om trouw cliënteel op te bouwen. Er zijn klanten die bijna dagelijks langskomen. Toen ik begon, waren er nog veel meer volkscafés in de Langestraat.

“Ik had graag nog wat langer doorgegaan, maar de dokters raden me aan om te stoppen omwille van mijn chronische astma. Ja, ik zal de klanten zeker missen – en zij mij ook, hebben ze al laten weten. Als ik zal gestopt zijn, blijft in de straat enkel nog De Optimist over als echt volkscafé. Het pand staat te koop. Het zou wel mooi zijn mocht er iemand opduiken die het als café verder wil zetten, maar dat is niet meer in mijn handen.”

The post Martin stopt met Martin’s Pub in Brugge: “Nu is er nog één volkscafé” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s uitoefenen”

Op dezelfde dag samen met pensioen gaan: daar kunnen de meeste koppels enkel van dromen. Na een loopbaan van meer dan veertig jaar in het onderwijs is het echter precies wat Patrick Schoonbaert (61) en Leen Walschap (61) uit Assebroek konden doen.
The post Als koppel samen met pensioen na een onderwijscarrière van ruim 40 jaar: “Samen onze hobby’s

Lees meer »

Vondels vzw opent nieuw huis in Ieperse Witte Huizenwijk

In de Siegenlaan 3 in Ieper opende de vzw Vondels een nieuw huis voor meerderjarige mensen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw valt op door zijn kleinschaligheid en het maakt deel uit van de Witte Huizenwijk. Vooral dat laatste is een belangrijke troef voor de bewoners.
The

Lees meer »

Brugge gaststad van WK YOU.FO

De nieuwe, misschien toekomstige olympische sport YOU.FO probeert in ons land voet aan de grond te krijgen. Het is een kruising tussen lacrosse en ultimate frisbee. Wie er kennis wil mee maken kan zondag 30 juni naar ’t Zand in Brugge. Daar wordt het wereldkampioenschap georganiseerd.
The post Brugge gaststad van WK YOU.FO appeared first on KW.be.

Lees meer »

Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.
The post Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook vakantiewoning ‘Wouter’s Home’ in Roeselare: “Goedkoper alternatief”

Ignace Defever van De Bonte Os in Roeselare opent in augustus, op een steenworp van zijn hotel in de Sint-Hubrechtsstraat, vakantiehuis Wouter’s Home. “Hier verblijven is goedkoper dan in het hotel”, aldus Ignace die enkele opmerkelijke objecten onderbracht in de woning waar vier tot tien personen kunnen verblijven.
The post Ignace van hotel De Bonte Os opent nu ook

Lees meer »

Waarom Franse verkiezingen een herexamen voorzien

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe kiessystemen er in alle vormen en formaten zijn, én hoe die formaten de verkiezingsuitslag kunnen beïnvloeden. Wat als we in België bijvoorbeeld het Franse systeem zouden toepassen? “Een

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »