Sinds 2014 onderstutten steeds meer Roemeense migranten onze arbeidsmarkt, maar de piek lijkt in zicht

Het aantal Roemenen in Vlaanderen is de voorbije vijf jaar verdubbeld, het is de snelst groeiende groep buitenlanders. Werk is de belangrijkste reden om te migreren, ook al gaan velen slechts enkele maanden hier aan de slag, om dan terug te keren. Toch settelen ook steeds meer Roemenen zich in ons land, bewijzen de hoge naturalisatiecijfers. Opvallend is ook het hoge aantal zelfstandigen. Een op de vier buitenlandse zelfstandigen is een Roemeen.

 

Meer krantenkoppen in België

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering legt de eed af

223 dagen na de verkiezingen heeft Nederland een nieuwe regering. Zestien ministers en dertien staatssecretarissen legden dinsdag de eed af in de Oranjezaal van Paleis Huis ten Bosch. Ze werden een voor een voorgesteld aan koning Willem Alexander door de nieuwe eerste minister Dick Schoof, tot voor kort nog een partijloze ambtenaar.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen: “Interesse wordt elk jaar groter”

In GC De Bunder is de nieuwe cultuurbrochure voorgesteld. De cultuurdienst wist ook voor dit jaar enkele mooie namen vast te leggen. Zo zijn er verschillende theatervoorstellingen, maar komen ook de liefhebbers van comedy volop aan hun trekken. Onder andere Han Solo en Urbanus zakken af naar Moorslede.
The post Nieuwe cultuurbrochure Moorslede bevat weer mix van mooie namen:

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »