TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu zegt burgers te willen evacueren uit laatste toevluchtsoord Rafah, voor aanval “op vier Hamas-bataljons” – Palestijnse president vreest dat Israël Gazanen verjaagt

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de militaire reactie van Israël op de Hamas-aanval van 7 oktober “buitensporig” genoemd. Maar Israël gaat volop door met de strijd. Vrijdag heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zijn troepen de opdracht gegeven om een “evacuatieplan” op te stellen voor de vele burgers in Rafah, het laatste toevluchtsoord in de vernietigde Gazastrook. Israël plant een grootschalige militaire operatie in de stad. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Nestlé aangeklaagd wegens E. coli in Franse pizzafabriek

Nestlé is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld in verband met een uitbraak van E. coli in een fabriek voor diepvriespizza’s. Dat maakte de Zwitserse voedingsreus vrijdag bekend. Wat de aanklachten tegen Nestlé Frankrijk en het filiaal dat de fabriek exploiteerde precies zijn, maakte het bedrijf niet bekend.

Lees meer »