Ze wonen er al ruim 40 jaar, maar nu zien Dirk en Maria hun huizen letterlijk wegzakken: “Wij worden door iedereen in de steek gelaten”

Twee Lokerse gezinnen van wie de woning in de jaren 80 op een oud afvalstort werd gebouwd, zien hun eigendom dag na dag wegzakken. Ze stapten naar de rechtbank, maar die oordeelde dat de stad Lokeren niet verantwoordelijk is voor de schade. “Wij worden door iedereen in de steek gelaten”, vinden ze.

 

Meer krantenkoppen in België

Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.
The post Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Maignan houdt Fernandes én Vitinha van de openingsgoal met twee geweldige saves, ook Kolo Muani kan niet scoren

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal leerlingen volgt les in een zomerschool: “Geef ons maar school. Een vakantie zonder zon is toch geen vakantie”

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Op ‘de echte

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie waarschuwt nadat zes slachtoffers duizenden euro’s kwijtspelen: “Laat nooit zogezegde bankmedewerkers aan huis komen”

Politiezone Kouter (Torhout/Jabbeke/Gistel/Ichtegem/Oudenburg) waarschuwt opnieuw voor valse medewerkers van banken of Cardstop. In een week tijd maakten die liefst zes slachtoffers in de zone. Telkens ging het om oudere of kwetsbare mensen die duizenden euro’s kwijtspeelden aan de oplichters. “We blijven dan ook waarschuwen om deze zogezegde medewerkers nooit aan huis te laten komen”, geeft Annemie Wittesaele van Kouter mee.<br

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hádt ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »