Prins Harry krijgt ‘stevige’ schadevergoeding van 400.000 pond van krantenbedrijf in zaak rond hacking en afluisteren

De Britse prins Harry krijgt een ‘substantiële’ schadevergoeding van de Mirror Group Newspapers (MGN), de uitgeverij achter bekende kranten als ‘The Mirror’, die jarenlang zijn telefoon heeft gehackt. Dat zegt zijn advocaat vrijdag. Harry heeft buiten de rechtbank om een schikking getroffen. Volgens de Britse media gaat het over een schadevergoeding van zo’n 400.000 pond (468.560 euro). 

Meer krantenkoppen in België

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd eran verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

Na de biepers ontploften woensdag de walktietalkies van Hezbollah: opnieuw 20 doden en 450 gewonden – Israël kondigt “nieuwe fase” van oorlog aan

Op verschillende plaatsen in Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 450 gewonden en twintig doden gevallen. Dinsdag raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. Volgens ‘CNN’ en ‘The New York Times’

Lees meer »

Getouwtrek rond ‘Lili en Marleen’ tussen VTM en producer gaat door: “Dit is in de eerste plaats een geldkwestie”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »