Nick Durieux ontvangt met Rekkem Sport buren uit Lauwe: “We zullen ons vel duur verkopen”

Rekkem Sport ontvangt zaterdag de buren uit Lauwe. De Rekkemse groen-witten zijn de jongste weken niet denderend bezig, en verloren vorige speeldag nog met 4-0 op Hollebeke. Op de ranglijst staat Rekkem op een weinig benijdenswaardige voorlaatste gedeelde plaats. Het belet de groen-witten niet om buur WS Lauwe een warme ontvangst aan te bieden.

Bij Rekkem zijn de verwachtingen nooit hoog gespannen. Maar voor het burenduel tegen WS Lauwe maken bestuurders en spelers toch graag een uitzondering. Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck organiseert vooraf een nieuwjaarsreceptie en dat vraagt een feestelijk vervolg op het veld. “We waren nochtans goed bezig, maar de vorige weken hebben we wat gas terug moeten nemen”, merkt Nick Durieux op. “Maar tegen Lauwe zal ons niemand moeten opnaaien. We zijn erop gebrand om White Star een warme ontvangst aan te bieden. Ik weet wel, Lauwe staat veel hoger genoteerd, maar daarom gaan we ons nog niet als willoze schapen naar de slachtbank laten leiden. Ginds kregen we een 5-0-nederlaag te slikken. Dat vraagt om een passend antwoord.”

Voetballende zoon

Nick Durieux is aan zijn tweede seizoen bij Rekkem bezig. “Als Menenaar speelde ik destijds bij Toekomst”, doet de 29-jarige centrale verdediger zijn verhaal. “Later speelde ik ook nog bij Kruiseke en Hollebeke. Waarom ik uiteindelijk voor Rekkem koos? Via een vriend kwam ik met Rekkem in contact. Ik was meteen verkocht aan de warme, familiale sfeer die er heerste en nog steeds aanwezig is. Ondertussen maak ik me ook verdienstelijk als jeugdtrainer van de U7. Mijn zesjarige zoontje Tilyan maakt er deel van uit. Of hij de sporen van zijn vader zal drukken? Misschien wordt hij wel beter. In ieder geval, hij heeft talent, en speelt in een reeks met jongens die een jaar ouder zijn dan hem. Hij heeft het niet gemakkelijk, maar op die manier kan hij er alleen maar beter van worden. In ieder geval, we leggen geen druk op zijn schouders. Hij moet in de eerste plaats genieten, we zullen wel zien waar zijn verhaal eindigt. Maar we gingen het vooral over de wedstrijd van zondag tegen WS Lauwe hebben. Wel, noteer dan maar dat wij ons vel duur zullen verkopen”, besluit Nick Durieux. (AV)

Zondag 11 februari om 15 uur: Rekkem Sport WS Lauwe B.

The post Nick Durieux ontvangt met Rekkem Sport buren uit Lauwe: “We zullen ons vel duur verkopen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lore (22) getuigde net als ex-Red Flame Tine Schryvers over eetstoornis: “Het gaat nu beter, maar gemiddeld herstel duurt zeven jaar”

Vroegere Red Flame Tine Schryvers (31), afkomstig uit een echte Zoerselse voetbalfamilie, getuigde moedig op Instagram over haar eetstoornis. Twee jaar geleden volgden 1.600 mensen ook al de blog die Lore Van Brabant (22) uit Malle bijhield over haar eetstoornis. “Ik vind het enorm erg dat Tine dit moet meemaken”, reageert Lore. “Hopelijk vindt ze snel hulp, want ik heb

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen

De Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft dinsdag de definitieve olympische ranking bekendgemaakt. Voor dertien Belgen is dat goed nieuws en ook voor Philip Milanov. Hij mag zich in het discuswerpen opmaken voor Parijs.
The post Bruggeling Pihilip Milanov naar de Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Mangala, die “nog niet weet of hij basisspeler zal zijn”, vindt Frankrijk favoriet: “Zij hebben hiermee meer ervaring”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee (Gemeentebelangen) onthult team voor gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist… mét steun van Valéry Lippens

Tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘Photography Exhibition by Valéry Lippens’ stelde burgemeester Jan Morbee de kandidaten van Gemeentebelangen voor die in oktober zullen opkomen in Knokke-Heist. “De lijst bestaat uit ervaren schepenen en gemeenteraadsleden, voor de helft aangevuld met nieuwe mensen uit alle deelgemeenten en van alle leeftijden. De positieve sfeer was duidelijk voelbaar en het viel op

Lees meer »