Toneelvereniging Klakkeboem brengt ‘Boter bij de vis’

Toneelvereniging Klakkeboem uit Zwevegem-Knokke brengt morgen de première van Boter bij de vis. Een toneelstuk geschreven door Michael Cooney en in een regie van Pedro Lema die volgend jaar 25 jaar op de planken staat.

Het stuk brengt ons het verhaal van Eric die al jarenlang gelukkig getrouwd is met Linda. Als hij zijn job kwijtspeelt, durft hij het haar niet te vertellen. Terwijl hij het geschikte moment afwacht om haar alles op te biechten, vindt hij een enveloppe met een cheque van de sociale zekerheid in zijn brievenbus. Daardoor krijgt hij het lumineuze idee om een valse identiteit aan te nemen en de overheid op te lichten. Vanaf dat moment stroomt het geld binnen en kan hij van een zorgeloos leventje genieten. Maar dan staat er onverwachts een inspecteur aan de deur. Die wil zowel Eric als zijn alter ego spreken. Maar hoe kan je nu in godsnaam twee personen tegelijk zijn? Pedro Lema beschikt over een ploeg van 10 acteurs en actrices. Het zijn Johan Depaepe, Beatrijs Janssens, Sarah Taelman, Dennie Vancauwenberghe, Julie Van Honacker, Frederik Vanhonacker, Lien Vanwynghene, Kurt Velghe, Paul Verschuere en Indra Vanneste.

Kleine rol

Voor Indra is het trouwens de eerste keer dat ze op de planken staat. “Ik kreeg de vraag een kleine rol te vertolken. Ik had nog niet de minste ervaring en wist helemaal niet hoe alles in zijn werk ging. Niettemin was er iets wat mij triggerde en was ik meteen laaiend enthousiast. Klakkeboem is een hechte, fantastische groep die meteen gezelligheid uitstraalt. Zonder enig vooroordeel en met bakken geduld namen ze me mee in dit avontuur.”

Er zijn zes voorstellingen. Zaterdag is er de première. Andere voorstellingen zijn er op zondag 11, dinsdag 13, woensdag 14, vrijdag 16 en zaterdag 17 februari. Men start telkens om 20 uur, behalve de zondagvoorstelling. Deze start om 18.30 uur.

De voorstellingen gaan door in oc Tap in Moen. Reserveren kan via de website klakkeboem.weekbly.com.

The post Toneelvereniging Klakkeboem brengt ‘Boter bij de vis’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »

Taylor Swift maakt reputatie waar in Amsterdam: grootste muziekster van dit moment zet sublieme ‘The eras tour’ neer

Taylor Swift heeft donderdag haar eerste van in totaal 3 concerten in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gespeeld. Ze zit daarmee over de helft van haar Europese passage van ‘The eras tour’, die de geschiedenisboeken ingaat als meest winstgevende concertreeks ooit. Wij zakten naar Amsterdam af en werden ondergedompeld in een wereld van pailletten, vriendschapsarmbandjes, volbloed Swifties en 18

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

Vizier van Julie Vanloo staat niet op scherp op bezoek bij Minnesota

Julie Vanloo heeft in de WNBA met haar team Washington Mystics een 74-67-nederlaag geleden op bezoek bij Minnesota Lynx. De Belgian Cat stond zaterdagnacht (Belgische tijd) bijna 25 minuten op de court, maar kon geen enkel punt maken.
The post Vizier van Julie Vanloo staat niet op scherp op bezoek bij Minnesota appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Niet de Middellandse Zee, wel gebied rond Canarische Eilanden is dodelijkste stukje oceaan voor vluchtelingen: “Het risico om te sterven, is 1 op 12”

Voor de kust van het West-Afrikaanse Mauritanië zijn maandag minstens 89 mensen omgekomen toen hun vissersboot zonk. De boot vertrok tussen Senegal en Gambia, en was onderweg naar Europa. Op die route langs de Atlantische Oceaan vielen dit jaar al bijna 5.000 doden. “Het is veel gevaarlijker dan de Middellandse Zee.”

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »