Zonnebeke start met sociale kruidenier

Het aantal mensen dat het financieel moeilijk heeft stijgt en daarmee ook het aantal mensen dat beroep doet op voedselhulp. Vanaf eind februari start de gemeente met een sociale kruidenier.

In 2020 ging het om 55 gezinnen, in 2021 om 65, in 2022 om 78 en in 2023 waren dat er al 90. Zij kunnen terecht bij de voedselbank in Ieper. Een aantal crisissen hebben de toename in de hand gewerkt. Door dit stijgende aantal besliste het gemeentebestuur om voedselhulp in eigen gemeente te realiseren. Vanaf eind februari zal dit kunnen in de Kraaiveldstraat nummer 6 te Passendale, bij de sociale kruidenier. Dit pand is gelegen naast PC De Craeye en wordt gehuurd van vzw De Craeye. Bij de sociale kruidenier kopen mensen met een laag inkomen voedsel en basisproducten tegen verminderde prijzen. De praktische levering van de voedseloverschotten zal gebeuren via Foodsavers Westhoek. Zij focussen op het leveren van kwalitatief voedsel en maken gebruik van sociale tewerkstelling. Ook met lokale spelers die soms kampen met voedseloverschotten, zal samengewerkt worden. “De sociale kruidenier wordt ook een plek waar ontmoeting gestimuleerd wordt en mensen elkaar laagdrempelig kunnen ontmoeten met of zonder hulpvragen”, stelt schepen van Sociale Zaken Joachim Jonckheere.

Vrijwilligers

Om de sociale kruidenier uit te baten, is er heel wat vrijwillige inzet nodig. Het gemeentebestuur lanceerde een oproep voor vrijwilligers en kreeg veertig reacties. Om kennis te maken met het gebouw en de werking kwamen een dertigtal vrijwilligers samen en kregen ze uitleg van de sociale dienst tijdens een verkenningsmoment. Vanaf 22 februari zullen mensen in Zonnebeke die voedselhulp nodig hebben terecht kunnen bij de sociale kruidenier.

Vrijwilligers kunnen zich nog steeds melden via [email protected]of via 051 48 01 10.

The post Zonnebeke start met sociale kruidenier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na de verwijdering van 700 ton asbest op oude site Heilig Hartziekenhuis: woonproject ‘t Groen Hart schiet uit de startblokken

Nu 700 ton asbest bijna volledig uit het oude Heilig Hartziekenhuisgebouw verwijderd is, gaat het licht op groen voor de eigenlijke ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt ’t Groen Hart in Roeselare. Voor projectontwikkelaars Coussée Bouw & Project en ION is dit dan ook het startschot voor de lancering van de eerste fase en tonen ze voor het eerst meer gedetailleerde

Lees meer »

Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige show”

Je kan er in Oostende niet naast kijken dat er donderdagavond een optreden van Rammstein op het programma staat en dan hebben we het niet enkel over de verkeersmaatregelen. Overal in de stad lopen er groepjes met fans, gekleed in de typische zwarte kledij.
The post Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige

Lees meer »

Dromen van Oostende vervult vierde en grootste droom van Babette: beachfestival mét reuzepopcornmachine

Stad Oostende organiseerde in het najaar van 2023 de wedstrijd ‘Dromen van Oostende’ voor alle kinderen uit het lager onderwijs. Uit 826 dromen koos de Kindergemeenteraad een grote winnaar en kregen nog enkele dromen een juryprijs. De vierde droom die in vervulling gaat, is de grote droom gekozen door de Kindergemeenteraad. De tienjarige Babette zag het groot: “Ik droom van

Lees meer »

Tristan Bruynsteen stapt definitief uit gemeenteraad

Hoewel hij in november vorig jaar zei dat hij tijdelijk uit de gemeenteraad zou verdwijnen, nam Tristan Bruynsteen (N-VA) nu toch ontslag als gemeenteraadslid. “Ik kom niet meer op en in overleg met de groep willen we Sabine Joye (N-VA) laten blijven met het oog op de verkiezingen”, verklaart hij.
The post Tristan Bruynsteen stapt definitief uit gemeenteraad appeared

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nog schrik voor wedstrijden”: Lieze Slos voelt zich na heel wat blessureleed terug atlete bij AVMO

AV Molenland is een bloeiende club waarbij heel wat jonge, beloftevolle atleten steeds nadrukkelijker regionaal en nationaal in beeld komen. Toch is er bij de Tieltse club, zoals bij vele andere atletiekverenigingen, een leemte als het op senioren vrouwen aankomt. Lieze Slos is een uitzondering bij AV Molenland. Na heel wat blessureleed werkt de 25-jarige Meulebeekse vanaf dit seizoen heel

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »