Lou (10) is de knapste Junior Journalist in de regio

Elk jaar organiseert het Davidsfonds Beselare – dat nu Davidsfonds Groot-Zonnebeke is – een Junior Journalist Wedstrijd. Dat is een schrijfwedstrijd waaraan de zesdeklassers van De Regenboog uit Geluveld en de vijfdeklassers van De Biesweide deelnemen. Bij de vijfde leerjaren werd Lou Verhoest de winnares, gevolgd door Elian Acke en Laurens Vandecasteele, als derde werden Febe Ollevier en Britt Veryser aangeduid. Voor de zesde leerjaren werd Yuna Ververken de winnares, gevolgd door Wout Desaegher en Saar Depestel.

Ode aan oma

De algemeen laureate werd Lou Verhoest (10) uit het vijfde leerjaar van De Biesweide. Daardoor mag ze deelnemen aan de nationale wedstrijd van het Davidsfonds. Lou woont met vader Dries en moeder Hanne Maertens en kleine broer Sem in de Esslingenlaan in Beselare.

“Het hoofdthema was ‘oost west, thuis best’”, vertelt Lou. “Ik heb een stukje geschreven over mijn oma. Ze is heel tof en ik verblijf er heel graag. Als prijs kreeg ik vier boeken, die ik mocht uitkiezen. Dat is een mooie prijs, want ik lees heel graag.”

“Ik had zeker niet verwacht te winnen, maar ik ben er wel bijzonder blij mee. De hele klas deed mee en we mochten er ook in klas aan werken. Nog een geluk dat ik graag schrijf, maar of ik later schrijfster zal worden, weet ik nog niet zo, hoor: het liefst doe ik rekenen, op school, en begrijpend lezen is een heel stuk minder. Eigenlijk droom ik ervan om later dokter te worden, maar daarvoor zal ik nog heel veel moeten leren.”

De laureate van de Junior Journalist Wedstrijd doet wel nog meer dan stukjes schrijven en schoolwerk. Ze maakt graag tijd voor turnen, volgt de academie afdeling woord, voordragen en toneel, en gaat – natuurlijk – naar de Chiro.

Foto en os ZB

The post Lou (10) is de knapste Junior Journalist in de regio is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik had het toen al moeilijk met mijn geaardheid”: Jitske Van de Veire en vader Peter in tranen tijdens gesprek over scheiding

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Meer dan 4.000 stuwdammen in VS dreigen te bezwijken

De Verenigde Staten beschikken over zo’n 90.000 stuwdammen, waarvan meer dan 4.000 in een zorgwekkend slechte staat verkeren. De problematiek kwam vorige week weer ter sprake toen een dam in Minnesota bezweek na enkele dagen hevige regenval, waardoor een nabijgelegen huis werd verwoest.

Lees meer »

Lieva (55) verloor haar twee benen in een ongeval, net als slachtoffer van Nick Bril: “Nog elke ochtend denk ik: zouden ze er weer aangegroeid zijn?”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Jonge Nederlander in Hasseltse cel voor helpdeskfraude

De Hasseltse onderzoeksrechter heeft een 24-jarige man uit Nederland aangehouden en opgesloten in de gevangenis op verdenking van helpdeskfraude. Hij deed zich voor als bankmedewerker en belde bij slachtoffers aan om hun bankkaart en kaartlezer in handen te krijgen. Dat maakte de lokale politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bekend.

Lees meer »