Juwelier Yves Messiaen (62) in Bavikhove stopt er na 40 jaar mee: “Ik hou nog totale uitverkoop”

Op 1 maart runt juwelier/horlogemaker Yves Messiaen 40 jaar zijn stijlvolle juwelierswinkel aan Bavikhovedorp 20 in Bavikhove. Yves stopt er echter mee. “Die voorbije 40 jaar is erg mooi geweest. Maar nu wil ik nog een beetje genieten van het leven en iets anders doen, zoals vrijwilligerswerk”, zegt Yves.

Als zoon van zelfstandige ouders in de meubelsector in Hulste, lag het volgens Yves voor de hand om een eigen zaak op te starten. “De keuze viel op het beroep van horlogemaker en juwelier”, zegt Yves (62). Een opleiding van 4 jaar aan het Technicum in Antwerpen, gevolgd door een stage bij een gerenommeerde kleinhandel in Vlaams-Brabant, waren de start. “Nadat ik een tijdje in Galmaarden werkte was het in maart 1984 zover: de start van mijn eigen zaak in het centrum van Bavikhove. En ik zit hier nog altijd, al 40 jaar volgende maand”, lacht Yves. Hij genoot ook nog een opleiding in Heule. “Mijn eerste gedacht was vrachtwagenchauffeur worden, maar de techniek was te zwaar en ik te klein. Het werd dus horlogemaker, ik ben namelijk gek op de mechaniek van alles wat tikt.”

Yves houdt van uurwerken, juwelen en klokken en doet reparaties en gravures van alle grote merken. “Ik ben technicus en wil weten hoe alles in elkaar steekt. Een horloge is een ‘machientje’ en dat moet ik uitproberen. Ik heb eigenlijk nog nooit alle onderdelen geteld, maar als je weet dat er alleen al minstens 80 vijsjes inzitten…” (lacht) “Tja, een echte horlogemaker is een uitstervend ras.”

Totale uitverkoop

Wat zijn de toekomstplannen? “Een zekerheid is wekelijks lekker gaan eten bij de familie. Ik ben alleen en kan me gemakkelijk aanpassen. Ik ga ook graag uit eten”, vertelt hij.

“Wat ik graag zou willen doen is liefst iets met de auto: bijvoorbeeld vrijwilligerswerk voor mensen die minder mobiel zijn en senioren. Denk maar aan naar de dokter gaan, de kapper, familiebezoek, een wandeling,…. Ik hou wel nog een totale uitverkoop, 30 procent op de hele collectie. Wat mezelf betreft: ik wil nog een beetje genieten van het leven.”

De zaak is open van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18.30 uur, op zaterdag tot 18 uur.

The post Juwelier Yves Messiaen (62) in Bavikhove stopt er na 40 jaar mee: “Ik hou nog totale uitverkoop” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruim 240.000 mensen geëvacueerd wegens stortregens in China

In het oosten van China zijn meer dan 240.000 mensen geëvacueerd omwille van hevige stortregens die momenteel grote delen van het land teisteren. Dat meldt het persagentschap Nieuw China. Het waterpeil van de Yangtze, met 6.380 kilometer de langste rivier van China, overschreed op verschillende plekken in onder meer de provincie Anhui de alarmdrempels en ook het peil van twintig

Lees meer »

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

Drie jonge Franse autodieven op heterdaad betrapt: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne.

Lees meer »

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Openbaar vervoer privatiseren, kabinetten ministers afschaffen en vlaktaks van 25 procent: opvallendste voorstellen van kandidaat-voorzitter Open Vld Maurits Vande Reyde

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter voor Open Vld, heeft vandaag zijn plannen met de Vlaamse liberale partij onthuld. “We zetten een duidelijke liberale grondstroom”, schrijft hij op zijn website. De Vlaams-Brabander schetst ook enkele concrete politieke standpunten en legt uit hoe hij Open Vld wil vernieuwen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »

Europa zal lastpak Orban wel overleven

Hongarije is het volgend half jaar voorzitter van de EU, en dat betekent dat euroscepticus Viktor Orban vol in de schijnwerpers staat. Hoewel de Hongaarse premier als een lastpak te boek staat, wordt niet verwacht dat hij veel problemen kan veroorzaken.

Lees meer »