Spellenclub Woodland Mages in Torhout maakt planeet Mars leefbaar: “Al 60 spelers ingeschreven!”

Op zaterdag 17 februari organiseert de spellenclub Woodland Mages op de scholencampus Eureka aan de Rijselstraat in Torhout de derde editie van de Belgian Open Terraforming Mars. In het bekroonde bordspel Terraforming Mars is het de opzet om de planeet Mars leefbaar te maken voor de mens.

Het bestuur van Woodland Mages bestaat uit Jan Ver Eecke, Eric Delaere, Kevin Hoverbeke, Quinten Cauwelier en Branco Neirynck. De club viert in het najaar zijn 30ste verjaardag.

De Belgian Open Terraforming Mars van 17 februari heeft in de lokalen van Eureka plaats. Vorig jaar, voor de tweede editie, lokte het initiatief ruim 80 deelnemers uit zeven verschillende landen. “Ook nu is de interesse groot en hebben er zich al 60 spelers ingeschreven”, zegt Jan Ver Eecke. “We hopen op minstens evenveel volk als vorig jaar. Er worden, gespreid over de hele dag, drie ronden gespeeld. Daarbij komen telkens de sterkste deelnemers tegen elkaar uit. In dit spel staan de spelers in de schoenen van bedrijven en organisaties die menselijk leven op Mars mogelijk willen maken. Dat doen ze door ten eerste de genoemde planeet van water te voorzien, ten tweede van zuurstof en ten derde door de temperatuur te verhogen.”

30ste verjaardag

Woodland Mages komt telkens op donderdag voor een clubavond samen. “Beginners zijn even welkom als geoefende spelers”, vervolgt Jan. “We hebben enkele honderden bordspellen voorradig, dus keuze te over. Je kunt ook bij ons terecht voor het vermaarde kaartspel Magic The Gatering. Onze club telt om en bij de 50 leden en nieuwkomers begroeten we hartelijk.”

De 30ste verjaardag wordt op zaterdag 14 september gevierd in de feestzaal van Eureka. Om 17.30 uur wordt er gestart met een receptie, aangeboden door de stad. Daarna kan iedereen zich aan de foodtruck bedienen. Nadien kunnen er gezelschapsspellen gespeeld worden. Ook ex-leden zijn zeker welkom.

The post Spellenclub Woodland Mages in Torhout maakt planeet Mars leefbaar: “Al 60 spelers ingeschreven!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum

De Blankenbergse oppositiepartij CD&V verlangt van de meerderheid dat het autoluw centrum beter aangegeven zou worden. “De communicatie is ondermaats en verwarrend. Het stadsbestuur misbruikt het woord ‘veiligheid’ om de stadskas te vullen”, klinkt het. De partij zette daarom zelf een actie op het getouw.
The post Blankenbergse oppositie vraagt duidelijkere signalisatie autoluw centrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »