Heraanleg speelplaats De Graankorrel tijdens zomervakantie: “Plan van droomspeelplaats”

Het komt tijdens de zomervakantie tot een heraanleg van de speelplaats van vrije basisschool De Graankorrel in Geluwe. “We gaan onze speelplaats deels ontharden, maar vooral veel groene en natuurlijke elementen toevoegen”, aldus directeur Joke Vermont. De kostprijs is geraamd op 140.000 euro. Het departement omgeving van de Vlaamse Overheid zorgt voor 80 procent subsidies.

Het plan met onder meer bomen, groenslingers, klimplanten en houten speeltuigen hangt in de leraarskamer. “Enige tijd terug hielpen de leerlingen meedenken hoe de speelplaats anders ingericht kon worden”, zegt Joke.

Ontharden

“Elke klas maakte hiervoor een plattegrond met daarop hun droomspeelplaats. Met alle wensen en noden trokken we naar tuinarchitect Buro Bossaert (uit Moorslede, red.) die voor ons een plan heeft uitgetekend. De leerkrachten en de ouderraad deden nog wat toevoegingen aan het plan en samen met het schoolbestuur gaven ze de goedkeuring om het plan uit te voeren”, aldus Joke. “Daarop deden we een subsidieaanvraag bij het departement omgeving van de Vlaamse Overheid om het project ‘natuur in je school’ te helpen financieren. Hiervan ontvingen we eind december de goedkeuring. Vlak voor de kerstvakantie”, aldus directeur Jos Depoortere.

“Mijn collega werkte tijdens de grote vakantie aan de opmaak van het dossier. We gaan de speelplaats zoveel mogelijk ontharden. Het is hier nu met tegels één betonvlakte en die gaan we dus vergroenen. We moeten ook realistisch zijn, het kan niet allemaal in gras. De leerlingen gaven aan dat ze op de speelplaats nu enkel kunnen voetballen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar andere kinderen verlangden naar een uitdaging.”

Extra buitenklas

Ondertussen zijn de 380 leerlingen op de hoogte. “De ontwerper is momenteel bezig met de opmaak van het bestek om dan te versturen naar verschillende aannemers die hun offerte kunnen indienen”, zegt Jos Depoortere. “Het is de bedoeling dat de grondwerken begin juli aanvangen en alles tegen het begin van het nieuwe schooljaar afgewerkt is. Uitgezonderd de beplantingen die in het najaar worden voorzien. Er komt ook een extra buitenklas. Een deel van de speelplaats rechts zal zoals nu ook gemeenschappelijk worden gebruikt door de secundaire Sint-Jansschool, Chiro Speratoker en de speelpleinwerking.”

The post Heraanleg speelplaats De Graankorrel tijdens zomervakantie: “Plan van droomspeelplaats” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Roeselaarse kunstacademies zoeken twee nieuwe directeurs:“Huidige structuur niet meer van deze tijd”

Vanaf 1 september krijgen de twee Roeselaarse kunstacademies een nieuwe directiestructuur. Dirk Lievens, huidig directeur van de STAP, wordt overkoepelend directeur van de twee academies en momenteel loopt de zoektocht naar twee nieuwe pedagogisch-artistieke directeurs voor de STAP en de SASK. “De academies tellen samen 4.800 leerlingen en dat wordt te groot voor de huidige structuur”, zegt Bert De Smet.<br

Lees meer »

“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd pas maandag officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. Aan het begin van het pad, dat deel uitmaakt van een nieuwe wandelroute in Hooglede, lijken vandalen in de loop van woensdagnamiddag stevig te hebben toegeslagen.
The post “De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in

Lees meer »

Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is een batje”

Het gemeentebestuur gaat op zoek naar een uitbater voor jeugdhuis Den Teirlinck op de Marktplaats in Moorslede. Door een gebrek aan voldoende bestellers stopte de uitbating in mei. De concessie komt neer op 500 euro huur per maand. “Dat is een batje”, merkt Gert-Jan Hovaere (NVAPlus) op.
The post Jeugdhuis Den Teirlinck in Moorslede zoekt uitbater: “De huur is

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vervoersdienst Nestor breidt uit met een riksja: “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen”

Wie minder mobiel is, kon bij de Buurthulp Nestor Poperinge al een beroep doen op vrijwilligersvervoer of taxicheques. “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen, schakelen we nu een riksja in. Op de elektrische fiets is plaats voor twee passagiers”, zegt Rebecca Vandemaele, coördinator bij Nestor.
The post Vervoersdienst Nestor breidt uit met een

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt deze zomer uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE.
The post WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Maar als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden kaartte de kritiek op het “rampzalige” debat aan en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »