Vandelanotte betaalt ontevreden medewerkers tot 7.500 euro om te vertrekken: “Nog maar twee keer moeten uitbetalen”

Bij accountancy- en auditkantoor Vandelanotte maakt de vertrekpremie voortaan integraal deel uit van het rekruteringsproces en hr-beleid. Deze beslissing volgt nadat het bedrijf in 2022 voor het eerst een campagne lanceerde waarbij medewerkers een premie ontvingen wanneer ze binnen de drie maanden ontslag namen.

Overtuigd van de filosofie ‘als je bij ons komt werken, hebben we er alle vertrouwen in dat je ook lang aan boord wil blijven’, neemt Vandelanotte nu officieel de vertrekpremie op als clausule in nieuwe contracten.

In april 2022 lanceerde accountancy- en auditkantoor Vandelanotte een campagne waarbij nieuwe medewerkers tot 7.500 euro betaald werden om ontslag te nemen. Die vertrekpremie kan je het best vergelijken met een tevredenheidsgarantie: ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug. Vandelanotte lanceerde de campagne met robuust vertrouwen in de bedrijfscultuur en vanuit de overtuiging ‘als je bij ons komt werken, dan hebben we er alle vertrouwen in dat je ook lang aan boord wil blijven’.

Nog maar twee keer uitbetaald

Die aanname werd het afgelopen jaar bevestigd. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt en de war for talent, verwelkomde het bedrijf, sinds de lancering van de campagne, maar liefst 212 nieuwe medewerkers. Een periode van stevige groei brengt de teller vandaag op 620 medewerkers. Van de nieuwe aanwervingen voldeden 82 medewerkers aan de voorwaarden van de vertrekpremie. “Ondanks het aantrekkelijke bedrag van de vertrekpremie hebben we tot nu toe nog maar twee medewerkers moeten uitbetalen. Ze kiezen duidelijk bewust voor onze bedrijfscultuur en waarden”, zegt ceo Nikolas Vandelanotte.

Integraal onderdeel van hr-beleid

Vandelanotte gaat nu een stap verder: ze zetten de tevredenheidsgarantie vast door de vertrekpremie voortaan als integraal onderdeel van het rekruteringsproces en hr-beleid in te voeren, als clausule in nieuwe contracten.

De integratie van de vertrekpremie bevestigt het vertrouwen dat Vandelanotte heeft in zijn bedrijfscultuur- en waarden. Het bedrijf legt grote nadruk op het welzijn van zijn medewerkers en hecht daarbij belang aan een gezonde work-life balance. Zo zetten ze sterk in op levenslang leren, waarbij Vandelanotte tal van opleidingsmogelijkheden aanbiedt, zowel intern bij de VDL Academy als extern.

The post Vandelanotte betaalt ontevreden medewerkers tot 7.500 euro om te vertrekken: “Nog maar twee keer moeten uitbetalen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen staan”

Zwevegem Sport won vorig seizoen met vlag en wimpel de titel in tweede provinciale. In het tussenseizoen haalden de jongens van T1 Frederic Calu zeven nieuwelingen binnen. “Het zou moeten volstaan om een rustig seizoen vol te maken”, hoopt sportief verantwoordelijke Mathieu Dosquet.
The post Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen

Lees meer »

Marino Keulen (Open VLD): “We zijn als partij in een crisis beland, Vlaanderen heeft met ons afgerekend”

De Vlaamse liberalen staan voor een tocht door de woestijn. De implosie van Open VLD trof ook boegbeeld Marino Keulen, die na 29 jaar de nationale politiek verlaat. Een gesprek over de “slijtage” van zijn partij, de klap in Limburg en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Een samensmelting MR-Open VLD? Het zou handig zijn als Bouchez eerst Nederlands zou spreken.”

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Bijna helft winkeliers wil solden verplaatsen naar augustus: “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”

Uit een bevraging van 463 handelaren door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat 42 procent van hen de start van de solden wil verplaatsen naar 1 augustus. “Zeker met zo’n nat voorjaar komen kortingen in juli gewoon te vroeg”, klinkt het. Het NSZ wil de timing van de koopjesperiode binnenkort bespreken met de bevoegde minister.

Lees meer »