Sprookje van Hugo Broos en Zuid-Afrika eindigt in halve finale tegen Nigeria

Nigeria heeft zich woensdagavond als eerste geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. De Nigerianen maakten in de halve finale na strafschoppen (4-2) abrupt een einde aan het sprookje van Zuid-Afrika en bondscoach Hugo Broos, die al ruim 40 jaar in Jabbeke woont. De wedstrijd was op 1-1 geëindigd.

De Nigerianen waren door de uitschakeling van Marokko, Senegal en Egypte nog de enige overgebleven topfavoriet voor de eindzege en wilden die rol vanaf het begin waarmaken. Het bleef echter nagenoeg windstil tot in minuut 65 topspits Victor Osimhen (ex-Charleroi) na een knappe individuele actie een penalty uitlokte voor de Nigerianen. Net als in de groepsfase tegen Ivoorkust was het William Troost-Ekong (ex-Gent) die achter de bal ging staan en de kapitein legde het leer door het midden in doel: 1-0.

Geen 2-0 maar… 1-1

Vijf minuten voor tijd leek het echt einde verhaal te zijn, toen Osimhen de knappe actie van Bright Osayi-Samuel in doel tikte. De VAR had echter een fout gezien in het Nigeriaanse strafschopgebied, waardoor de 2-0 afgekeurd werd en in plaats daarvan Broos en co. een strafschop kregen. Teboho Mokoena nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de Zuid-Afrikanen met een hard schot in de linkerbenedenhoek nog naar onverhoopte verlengingen. In de tweede helft van de verlengingen kwam Terem Moffi Osimhen vervangen en dat deed de ex-Kortrijk-spits meer dan behoorlijk. Zo leek de spits een strafschoppenreeks alsnog te kunnen ontlopen toen hij op het Zuid-Afrikaanse doel afstormde, maar hij werd foutief afgestopt door Grant Kekana, die na een VAR-interventie rood kreeg.

Achtste finale

In de strafschoppenserie misten doelpuntenmaker Mokoena en Evidence Makgopa, Nigeria miste maar een keer via Ola Aina. Antwerp-middenvelder Alhassan Yussuf viel in minuut 63 in. Voor drievoudig winnaar Nigeria is het de achtste finale, voor Zuid-Afrika blijft het bij twee finales, waarvan het er een won. In de eindstrijd komt Nigeria gastland Ivoorkust of DR Congo tegen.

The post Sprookje van Hugo Broos en Zuid-Afrika eindigt in halve finale tegen Nigeria is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom

Diksmuide is sinds kort een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom. Op het grasveld bij de bibliotheek en kunstenacademie Kadens kunnen kinderen symbolisch afscheid nemen van hun tutje en die in de boom hangen.
The post Diksmuide is een heel bijzondere boom rijker: de Tutjesboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks schadeclaim van 156 miljoen euro: Netflix biedt aanzienlijk bedrag voor nieuwe show van ‘Baby Reindeer’-maker

Netflix heeft door de reeks ‘Baby Reindeer’ al een aanklacht van maar liefst 170 miljoen dollar (ruim 156 miljoen euro) aan zijn been, maar daar lijkt de streamingdienst zich niets van aan te trekken. Bovendien willen zij dat de maker van de reeks, over een barman die gestalkt wordt door een oudere vrouw, een nieuwe show maakt. Dat meldt ‘The

Lees meer »

Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken: “Van mijn passie mijn beroep kunnen maken”

Emilie Van de Geuchte is sinds kort gestart met een eigen praktijk medische pedicure in de Oeselgemstraat 57 in Wakken. De jongedame werkt reeds halftijds in het Eerstelijnshuis in Deinze, maar biedt bij haar thuis in Wakken nu ook op zelfstandige basis haar diensten aan.
The post Emilie (25) biedt medische en esthetische voetverzorging in eigen praktijk in Wakken:

Lees meer »

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij KVK: “Het voelt echt als thuiskomen”

Voor Gilles Dewaele had KV Kortrijk al een andere speler aangetrokken: de twintigjarige middenvelder Nathan Huygevelde. Hij komt op huurbasis over van Union Saint-Gilloise, voor een seizoen met koopoptie. Naast Huygevelde zijn ook de transfers van verdediger Gilles Dewaele (28) en spits Nacho Ferri (19) al aangekondigd.
The post Zomeraanwinst Nathan Huygevelde maakt zich op voor eerste seizoen bij

Lees meer »