Tot vijf jaar cel voor mensensmokkelaars die geklist werden op snelweg in Zedelgem

Een Duitser en een Egyptenaar hebben voor de Brugse rechtbank een fikse celstraf gekregen voor mensensmokkel met bootjes. Hoewel ze de scherpere controles in West-Vlaanderen zoveel mogelijk ontweken, liepen Khairy S. (55) en Mustafa E. (65) tóch tegen de lamp in Zedelgem.

Op 16 augustus vorig jaar werd de Jeep Cherokee van Duitser Khairy S. (55) en Egyptenaar Mustafa E. (65) ’s nachts onderschept op de E403 in Zedelgem. Beelden van camera’s met nummerplaatherkenning wezen uit dat het voertuig al verschillende keren in België was geweest. “Het legde telkens dezelfde route af”, verduidelijkte procureur Frank Demeester. “Vanuit Duitsland reed het via Wallonië richting Noord-Frankrijk. Zo hoopten ze de verscherpte controles in West-Vlaanderen te ontwijken.”

Op hun terugweg kozen de twee evenwel voor een andere route, met de gekende gevolgen. In de wagen werd geen nautisch materiaal aangetroffen, maar S. gaf toe dat hij al drie keer dergelijke spullen naar Frankrijk had gebracht. Per rit kreeg de Duitser 500 euro. Naar eigen zeggen wist hij niet om welk materiaal het ging. “Al was de benzinegeur hem wel opgevallen”, aldus de procureur.

Khairy S. werd vervolgd voor 70 ritten en kreeg donderdag vijf jaar cel, waarvan een jaar met uitstel. Als autohandelaar zou hij tijdens de coronacrisis in financiële moeilijkheden zijn geraakt. “Hij kampte ook met een cocaïneverslaving”, pleitte meester Laura Van Renterghem. Mustafa E. leverde hand- en spandiensten om zijn heroïneverslaving te bekostigen. Hij kreeg 48 maanden cel, waarvan elf met uitstel. De twee zijn ook voor tien jaar hun burgerrechten kwijt. (AFr)

The post Tot vijf jaar cel voor mensensmokkelaars die geklist werden op snelweg in Zedelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

En toen viel president Biden helemaal stil tijdens debat met Trump

De Amerikaanse president Joe Biden was woensdag niet aan zijn proefstuk toe tijdens het presidentiële debat met Donald Trump. De president kwam verward over en kon meermaals niet uit zijn woorden komen. Zo viel hij tijdens zijn verwijt aan Trump over de gezondheidszorg even stil, waarna hij vervolgens deze uitspraak deed: “We hebben Medicare eindelijk geklopt.” Trump zag daardoor zijn

Lees meer »

Na 4 jaar is zwemwedstrijd Damme-Brugge terug: “Het was best lastig”

Corona, eendenkroos en blauwalg zorgden er de voorbije vier jaar voor dat de 98ste editie Damme-Brugge niet kon plaatsvinden. De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) koos voor een nieuwe datum eerder op het seizoen met als nieuwigheid een zwemjogging over een afstand van één kilometer. De waterwaarden waren zondag goed en het bleef droog. Op die manier konden 250 zwemmers hun

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »

Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.
The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam appeared first

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

Ludo Van Campenhout (N-VA) keert terug na zijn alcoholverslaving: “Ik dronk een glas, dan misschien twee. De week erna vier, tot het te veel werd”

Ludo Van Campenhout (N-VA) viel in 2020 opnieuw in de klauwen van alcohol: “Einde van zijn politieke carrière”, klonk het toen. Afkicken was de voorbije jaren geen ‘fleutsje van ne sengt’, om het op z’n Antwerps te zeggen. Maar voilà: in oktober is hij opnieuw verkiesbaar in het Antwerpse district. “Ik zal mij moeten bewijzen. Maar dat is al heel

Lees meer »