HORIZON stelt 50 puntenplan voor verkiezingen voor: “Minder politiek, meer mensen”

Het verkiezingsjaar is ondertussen al goed op dreef en heel wat partijen stellen dan ook hun programma voor. In Komen-Waasten was het HORIZON dat de spits afbeet. Ze pakken uit met een 50 puntenplan dat in de grensgemeente vooral het verenigingsleven centraal moet stellen.

Het zijn dan wel de eerste verkiezingen waaraan HORIZON met een lijst zal deelnemen, de partij is alvast goed voorbereid. “Minder politiek, meer mensen”, is de teneur van hun actieplan, waarmee de nieuwe strekking de Komenaars zal proberen te veroveren.

Persoonlijke belangen

“We kunnen niet om de realiteit heen: het sociale weefsel van Komen-Waasten is doordrongen van de politieke belangen!” Frontman Frédéric Hallez (40), eveneens voorzitter van het Komense OCMW, heeft dan ook een duidelijke boodschap. “Waar we vroeger Komen op de kaart wisten te zetten vanwege de ontelbare verenigingen, is het nu vooral het politieke getouwtrek dat steevast met de aandacht gaat lopen. Het is ons een raadsel waarom de handelaarsvereniging SIDEC of de sportvereniging AGISC politici aan het roer moeten hebben. Het zijn organismes geworden die niet langer worden ingezet om hun oorspronkelijke doelen te verdedigen. Ze worden enkel nog gebruikt om persoonlijke belangen te bewerkstelligen. We moeten naar een Komen-Waasten van minder politiek, waarbij de mens terug centraal staat.”

De oprichter van de politieke partij krijgt steun vanuit onverwachte maar niet onbekende hoek. Jean-Jacques Vandenbroucke, in een verleden nog schepen voor partij ACTION, stapt prominent naar voren.

Fiscaal advies

“Maar kwatongen mogen op hun beide oren slapen: ik zal niet op de lijst verschijnen want ik ambieer geen nieuwe functie in de politiek. Ik kon echter niet vanop de zijlijn staan toekijken hoe onze prachtige gemeente ten prooi is gevallen aan politieke spelletjes. Ik zal HORIZON bijstaan met fiscaal advies om hen zo in staat te stellen het verenigingsleven van onze gemeente van nieuwe zuurstof te voorzien. Er moet meer geld vrijgemaakt worden voor sport, spel en cultuur!”

The post HORIZON stelt 50 puntenplan voor verkiezingen voor: “Minder politiek, meer mensen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek

Net als vorig jaar in Brugge werden Helena Ponette en Michael Obasuyi in Brussel nationaal kampioen op respectievelijk de 400 meter in 51”88 en de 110 meter horden in 13”24. Met het oog op Parijs geeft dit voor beide Oostendenaars alvast een boost aan vertrouwen.
The post Michael Obasuyi en Helena Ponette verlengen titel op BK Atletiek appeared first

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen”

De zomervakantie staat in de startblokken. Brugge ontvangt een vijfde van haar jaarlijks aantal bezoekers in juli en augustus. Visit Bruges wil vooral met de Triënnale toeristen lokken. Terecht? Volgens hotelier Dimitri Thirion boeken weinig toeristen hiervoor een kamer.
The post Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. 50 jaar huwelijk voor Jean-Marie Pfaff en Carmen: “Ik beloofde schoonmoeder 3 jaar te wachten, maar na 3 maanden waren we al zwanger”

“Zij was vijftien, ik achttien. Het was liefde op het eerste gezicht.” 50 jaar al staan Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) aan elkaars zijde. In goede en kwade dagen, en ze maakten beiden mee. Wij spraken hen exclusief over hun ontmoeting in café De Snor, de voetbaljaren en de opvoeding van hun kroost . Ook praten ze openhartig

Lees meer »

“De politie treft de uitgebrande wagen met haar verkoolde lichaam aan”: de strafste verhalen achter de grootste zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke

Liefhebbers van leuk indoor amusement zitten vanaf deze week op het juiste adres in zaal de B’ARENA. Gevestigd in hotel Acropolis, Westendelaan 94, in de ruimte waar tot voor kort het Casino was ondergebracht.
The post Ontspanning en amusement troef in B’ARENA in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Knokke-Heist gaat uniek karakter van Het Zoute beschermen: “Druk op de wijk onder controle houden”

De typische kronkelende smalle paadjes, straten tussen de tuinen van de villa’s en witte verf. Het zijn maar enkele zaken die Het Zoute in Knokke typeren. De voorbije 115 jaar werd het wellicht de meest exclusieve wijk van Vlaanderen. De gemeente wil dat typische en ‘unieke’ karakter beschermen en hanteert daarom voor het eerst de BGO (Beleidsmatig Gewenste Ontwikkeling). “Door

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »