LIVEBLOG CLUB-UNION (20u45, VTM 2). Union en Club met quasi vergelijkbare statistieken – Club mogelijk toch met De Cuyper?

Hoogspanning op Jan Breydel. Club Brugge versus Union, duel één in de halve finale van de Croky Cup. Kan blauw-zwart zich herpakken of delen de Brusselaars een nieuwe mentale tik uit? Volg het hieronder, op VTM 2 en VTMGO. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Post-its vol verdriet: deze slachtoffers mogen niet naar de paus. Dit is wat ze te zeggen hebben

“Ik wil vragen dat hij evenveel zorg draagt voor de slachtoffers als dat hij de daders beschermt.” De slachtoffers van de kerk die volgende week niet op gesprek mogen bij de paus, blijven teleurgesteld achter, zo klinkt het. Tijdens een brainstorm, georganiseerd door de bisschoppen, schreven slachtoffers post-its vol boodschappen aan de paus. Onze onderzoekscel mocht die inkijken. “Die boodschappen

Lees meer »

Onbekend werk van Mozart ontdekt

In Leipzig is nieuw werk ontdekt van de wereldberoemde componist. De twaalf minuten muziek werden ontdekt tijdens onderzoek naar een nieuwe muziekcatalogus over het werk van de componist.

Lees meer »

Voor het eerst in 230 jaar opent de trappistenabdij van Westmalle de deuren voor publiek: “Vroeger waren de broeders nog strenger voor zichzelf”

Voor het eerst in 230 jaar zet de Trappistenabdij van Westmalle op 25 en 26 september haar poorten open. In exact 2 minuten en 40 seconden vlogen de 1.500 onlinetickets de deur uit. “Het gaat om een brouwerijbezoek, geen abdijbezoek”, benadrukt Eric Loobuyck (78), die als vrijwillig hulparchivaris als geen ander de geschiedenis van de trappisten in Westmalle kan schetsen.

Lees meer »

Opnieuw roept een fietsfabrikant bakfietsen terug om breekbare frames

De Nederlandse fietsfabrikant Vogue roept twee typen bakfietsen terug om veiligheidsrisico’s. Het gaat om de Vogue Troy en de Vogue Journey. De fabrikant roept eigenaren op de fietsen niet meer te gebruiken en ze gratis te laten aanpassen. Vogue moet per direct stoppen met de verkoop van al zijn bakfietsen van toezichthouder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees meer »

Backstage Producties lanceert indrukwekkend nieuw theaterseizoen met zeven voorstellingen, waaronder met Elise Lagrou uit Wingene als ‘Annie’ in de musical ‘Annie’

Het nieuwe theaterseizoen van Backstage Producties werd feestelijk gepresenteerd in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Tijdens deze exclusieve seizoensvoorstelling werden zeven nieuwe producties voorgesteld, elk met een indrukwekkende cast. Het publiek en de pers maakten kennis met een breed scala aan getalenteerde acteurs. Kobe Van Herwegen, die de presentatie op zich nam, praatte alles aan elkaar, terwijl creatieve producenten Dirk Van

Lees meer »

Jaarlijkse jeugddag is opnieuw een groot succes

Op de Vrijetijdscampus in Houthulst vond op zondag 8 september de jaarlijkse jeugddag plaats met springkastelen, een klimmuur, sumoworstelen en nog heel wat meer. Vooraf waren er al 180 inschrijvingen, maar de dag zelf kwamen er nog heel wat extra kinderen meespelen. Tijdens de jeugddag konden de kinderen ook kennismaken met de jeugdbewegingen in de
The post Jaarlijkse jeugddag

Lees meer »

IN BEELD – Derde editie Kustschlagerfestival met Paul Bruna, dé koning van de gezelligheid, ambiance én sfeer

De derde show van de veertiende editie van het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne was terug een mooi namiddaggebeuren in aanwezigheid van zo’n 950 bezoekers én met drie artiesten op het podium.
The post IN BEELD – Derde editie Kustschlagerfestival met Paul Bruna, dé koning van de gezelligheid, ambiance én sfeer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan historische depressie Boris straks een ‘medikaan’ worden boven Middellandse Zee? “Italië zet zich maar best schrap voor héél wat regen”

De afgelopen dagen bedolf depressie Boris Centraal-Europa onder een zondvloed aan regen. Op sommige plaatsen viel meer dan 300 mm neerslag. Deze extreme hoeveelheden leidden tot ongekende overstromingen en wateroverlast in verschillende landen. Ook vandaag en morgen blijft het nog regen in de regio. Daarna trekt depressie Boris richting de Middellandse Zee. Daar lijkt vooral Italië zich moeten te gaan

Lees meer »