Snelweg E40 in Booitshoeke even volledig dicht om vrachtwagen uit gracht te takelen

De snelweg E40 in Booitshoeke bij Veurne, in de richting van Frankrijk, werd woensdagochtend even volledig afgesloten om een vrachtwagen te takelen. Die was om 6 uur ‘s ochtends in de gracht beland. Niemand raakte gewond.

Het ongeval gebeurde woensdagochtend om 6 uur tussen Nieuwpoort en Oostduinkerke ter hoogte van Booitshoeke. “Een vrachtwagen, bestaande uit een trekker met oplegger van een goederentransport, belandde er in de gracht”, klinkt het bij de federale wegpolitie.

“De oorzaak daarvan is onduidelijk. Vermoedelijk is de chauffeur in slaap gevallen of werd hij door iets anders afgeleid. Een passant belde de hulpdiensten op, maar de trucker kon op eigen kracht zijn cabine verlaten waardoor de ziekenwagen geannuleerd werd. Wij plaatsten de nodige signalisatie en verhoorden de chauffeur, die enkele keren terug in zijn vrachtwagen moest klauteren om papieren en spullen te halen.”

Snelweg even dicht

Aanvankelijk was er weinig verkeershinder. Beide rijstroken bleven beschikbaar want enkel de pechstrook was ingenomen. Er stonden wel kegels vlak naast de pechstrook waardoor het verkeer toch uitweek naar de linkerrijstrook. Bij aanvang van de ochtendspits kwam een takelaar ter plaatse om de vrachtwagen eerst recht te zetten in de gracht. Bij de takelwerken werd ook de rechterrijstrook ingenomen, maar rond 8.45 uur moest de snelweg even volledig worden afgesloten in de richting van Frankrijk om de vrachtwagen op de E40 te zetten en weg te takelen. Daardoor ontstond er meer file. (JH)

The post Snelweg E40 in Booitshoeke even volledig dicht om vrachtwagen uit gracht te takelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad na schorsing burgemeester Ward Vergote: “Verwachten een duidelijke toelichting”

De oppositiepartij NVAPlus pleit door de schorsing van burgemeester Ward Vergote (Visie) voor een extra gemeenteraad om de situatie en de komende stappen helder te maken voor alle inwoners. “We verwachten van de gemeente een duidelijke toelichting aan de raadsleden en de burgers over wat nu gaat volgen”, reageert Gert-Jan Hovaere.
The post Oppositiepartij NVAPlus vraagt een extra gemeenteraad

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar is mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne met de slogan ‘Dynamisch is troef’

In Lo-Reninge maakte Team Dynamisch op een originele manier de lijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De inwoners kregen een enveloppe met een spel speelkaarten in de brievenbus, samen met een kaart met foto van de tien kandidaten van Team Dynamisch. Een originele hint naar hun verkiezingsslogan ‘Dynamisch is troef’.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne

Lees meer »

Portugese oud-premier Costa belooft aan eenheid te werken in EU

Aankomend voorzitter van de EU-regeringsleiders António Costa ziet het als zijn belangrijkste taak om aan de “eenheid te werken” binnen de Europese Unie. Dat heeft de oud-premier van Portugal via een videoverbinding gezegd meteen na afloop van de EU-top waar de EU-regeringsleiders over zijn benoeming hebben besloten. Costa neemt in december de functie over van de Belg Charles Michel.

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »