Hoofdplein KVK Westhoek wordt kunstgras

Omdat KVK Westhoek een voetbalplein verliest door de bouw van het nieuwe zwembad, krijgt de club kunstgras op het hoofdplein. CD&V gaat akkoord, maar vraagt of Stad Ieper bemiddelt om voetbalclubs zonder kunstgras de mogelijkheid te bieden te voetballen op het kunstgras van andere club bij slecht weer.

Het nieuwe zwembad zal gebouwd worden op het voetbalveld tussen de atletiekpiste en het huidige zwembad. Omdat dit gevolgen heeft op de trainingsuren stelde KVK Westhoek de vraag om het hoofdplein in kunstgras aan te leggen. Zo zouden daar in de toekomst ook trainingen kunnen plaatsvinden zonder dat de grasmat kapot gaat. Stad Ieper ging akkoord en investeert 650.000 euro in zo’n kunstgrasveld. Maandag keurde de gemeenteraad de toetreding goed tot een groepsaankoop van Sport Vlaanderen.

Clubs zonder kunstgras

Oppositiepartij CD&V keurde mee goed, maar Peter De Groote (CD&V) vroeg of de stad een bemiddelende rol kan spelen als er een aanvraag komt voor de beschikking van kunstgrastrainen door bepaalde clubs. “Bij aanhoudende droogte of regenval – zoals we in november en december gehad hebben – kunnen clubs die geen kunstgrasveld hebben niet trainen met hun jeugd. Enkele clubs hebben contact opgenomen met clubs die wel zo’n kunstgrasveld hebben om samen te werken en die kregen zelfs geen antwoord. We vragen dus dat wanneer de stad investeert in kunstgras er ook voorgesteld wordt om dat kunstgrasveld ook ter beschikking te stellen voor andere clubs bij slecht weer.” Bij afwezigheid van schepen van Sport Patrick Benoot (Open Ieper) antwoordde schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) dat het een terechte vraag is dat hij dat zeker zal meenemen in het volgende overleg met zijn collega-schepen. (TOGH)

The post Hoofdplein KVK Westhoek wordt kunstgras is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen

GO! Basisschool Nieuwstad uit Veurne is een van de tien Vlaamse scholen die een videocall wint met Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne #ByeByeGazon. Daar had de kernboodschap van de campagne – een hittebestendiger en biodiverser klimaat – alles mee te maken.
The post GO! Basisschool wint videocall met presentator: Dieter Coppens looft Nieuwstad-leerlingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

“Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie

De jaarlijkse Godelieveprocessie wordt extra speciaal voor Jan Bonne. Voor de 70-jarige regisseur, die al sinds 2016 aan het roer staat van dit stuk immaterieel erfgoed, is het zijn laatste editie. “Dit is een goed moment om te stoppen”, glundert een fiere Jan.
The post “Processie brengt mensen samen”: Regisseur Jan Bonne (70) neemt afscheid van Godelieveprocessie appeared first

Lees meer »

Veerle Verwee bergt boekentas op

Op de laatste schooldag nam juf Veerle Verwee afscheid van de Kappaertschool in Zwevegem en het onderwijs.
The post Veerle Verwee bergt boekentas op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reis omboeken of annuleren in geval van bosbranden? “Geen terugbetaling als je niet vertrekt omdat je je niet veilig zou voelen”

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »