Elckerlyc krijgt goed rapport van Gault&Millau

De gerenommeerde restaurantgids Gault&Millau heeft woonzorgcentrum Elckerlyc een erkenning gegeven voor de kwaliteit van hun keuken en de maaltijden die er voor de bewoners worden gekookt.

In de restaurantgids van Gault & Millau zal ouderenzorg- en dienstencentrum Elckerlyc niet voorkomen. Het was niet de bedoeling om Elckerlyc te quoteren zoals Gault&Millau dat voor een restaurant gewoon is te doen. Toch kreeg het wzc tot vier maal toe bezoek, zowel aangekondigd als niet aangekondigd, van een Gault&Millau-inspecteur met ervaring in grootkeukens en bedrijfscatering. Vanzelfsprekend is de smaak van het geserveerde belangrijk. Maar ook de presentatie en de voedingswaarde werden beoordeeld. En niet onbelangrijk, de aanpak rond ondervoedingspreventie. “Allemaal zaken die we als gemeentebestuur belangrijk vinden”, aldus schepen van Welzijnsbeleid Marie De Clerck. “Goed eten is immers noodzakelijk op alle leeftijden, maar voor ouderen nog een tikje meer. Verminderde eetlust kan door vele factoren veroorzaakt worden, zoals mondproblemen, verminderde fysieke inspanningen, medicatie of alleen te moeten eten. Te weinig of te eenzijdig eten kan leiden tot ondervoeding, wat dan weer gewichtsverlies als gevolg kan hebben. Ondervoeding heeft dus zeker een grote invloed op de algemene gezondheid. Wij willen zo snel mogelijk het risico op ondervoeding detecteren en een gepaste maaltijd aanbieden in het wzc.” Gault&Millau bracht het afgelopen jaar bezoeken in negen woonzorgcentra die door catering bedrijf Aramark worden bediend. Dus ook wzc Elckerlyc. De maaltijdomkadering en maaltijdbegeleiding werden zowel in het restaurant van het lokaal dienstencentrum als op de verschillende afdelingen van het wzc zeer positief geëvalueerd.

Uitstekende kwaliteit

“De erkenning die we op 24 januari kregen van Gault&Millau wijst op een uitstekende kwaliteit, smaak en presentatie van de maaltijden in het ouderenzorg- en dienstencentrum Elckerlyc. Met de waardevolle adviezen gaan we aan de slag om de kwaliteit nog verder te verbeteren”, besluit schepen De Clerck. (SL)

The post Elckerlyc krijgt goed rapport van Gault&Millau is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het wordt niet makkelijk om nog iets te vinden”: Harelbeekse belofte Maxim Delrue zit ondanks eerste zege zonder ploeg

Net nadat hij het bij de ploegleider van Basso Team Flanders verkorven had, boekte Maxim Delrue (21) z’n eerste zege sedert zijn overstap naar de beloften. In Hulste zette hij in de slotkilometer met succes alles op alles.
The post “Het wordt niet makkelijk om nog iets te vinden”: Harelbeekse belofte Maxim Delrue zit ondanks eerste zege zonder ploeg

Lees meer »

X opnieuw ontoegankelijk in Brazilië

Het sociaal netwerk X heeft het platform opnieuw ontoegankelijk gemaakt voor zijn gebruikers in Brazilië. Daarmee voegt het bedrijf van Elon Musk zich naar een vonnis van het Braziliaanse Hooggerechtshof. Dat legde een boete van 5 miljoen réais (omgerekend 820.000 euro) per dag op als X de vorige maand opgelegde blokkade niet respecteert.

Lees meer »

Pelt en Houthalen-Helchteren zetten hun Olympiërs in de bloemetjes

De gemeenten Pelt en Houthalen-Helchteren hebben hun atleten die deelnamen aan de Olympische Spelen in Parijs in de bloemetjes gezet. Dat gebeurde tijdens een huldiging in belevingscampus De Stroming in Pelt en het gemeentehuis in Houthalen-Helchteren. Kajakkers Hermien Peters, Artuur Peters en Lize Broekx mochten op de Spelen aantreden in de finale. Zwemster Roos Vanotterdijk plaatste zich dan weer 2

Lees meer »

Gemeente bedankt Mooimakers met hapje en drankje

De gemeente trakteerde de plaatselijke Mooimakers op hamburgers. “Als dank voor een jaar lang zwerfvuil ruimen, konden onze Mooimakers in het voormalige stationsgebouw van een maaltijd genieten”, vertelt milieuschepen Chris Verhaeghe (Open Vld). “Groot-Staden telt momenteel 63 Mooimakers”, pikt milieuambtenaar Jeroen Vermeersch in. “Extra Mooimakers zijn altijd welkom. Wij voorzien ze van het nodige materiaal
The post Gemeente bedankt

Lees meer »

Johnny Depp krijgt carrièreprijs op Filmfestival van Rome

Johnny Depp (61) krijgt op de aankomende editie van het Rome Film Festival een prijs voor zijn carrière. De acteur krijgt op het filmfestival – dat dit jaar plaatsvindt van 16 tot en met 27 oktober – de Lifetime Achievement Award, melden vakmedia als ‘Deadline’ en ‘Variety’.

Lees meer »

KIJK. Met haar droomjurk én op haar gepersonaliseerde trouwsneakers: zo zal Britt het jawoord geven in ‘Blind getrouwd’

Britt heeft de eerste ‘Ja’ in haar ‘Blind getrouwd’-avontuur alvast gegeven. Ze heeft haar droom trouwjurk gevonden en kan haar enthousiasme nauwelijks verbergen. “Ik ben er zelfs sprakeloos van geworden”, knikt ze. Maar bovendien komt ze op haar trouwdag ook nog met een extra verrassing: ze draagt namelijk gepersonaliseerde trouwsneakers.

Lees meer »

‘Boetekampioen’ Bart Somers verdedigt aanpak: “Iedereen vindt dat er te veel trajectcontroles zijn, maar iedereen wil er wel een in zijn buurt”

143,5 euro. Zoveel inde Mechelen vorig jaar aan boetes, pér hoofd van de bevolking. Geen enkele centrumstad die ‘beter’ doet. Het had overigens nog meer kunnen zijn, want de trajectcontrole op de Battelsesteenweg werkt al meer dan een jaar niet, en ook dat komt het stadsbestuur op kritiek te staan. “De boetes waren bedoeld om de schuldenput te dempen. En

Lees meer »