Carole en Roeland zien gezinswoning met lede ogen afbranden: “Levenswerk vernield”

“Ik heb de uitbreiding van ons huis helemaal zelf gedaan. In mijn vrije tijd, met veel geduld. Het doet verdomme veel pijn dat te zien afbranden”, kijkt Roeland De Grande uit Bovekerke aangeslagen naar zijn woning. Gisteren brak daar een zware brand uit en samen met zijn echtgenote, gemeenteraadslid Carole Himpens, keken ze de bluswerken lijdzaam aan. “Het is ons levenswerk dat vernield is.”

Liefst acht uren werk had de brandweer met de zware woningbrand maandag in de Noordstraat in Bovekerke. Rond 15.40 uur werd het vuur opgemerkt door een buurtbewoonster, en pas rond middernacht waren de nabluswerken afgerond. “Het was een moeilijk te bestrijden brand”, zegt brandweerkapitein Gino Crombez. “Het vuur was moeilijk te bereiken en de strakke wind wakkerde alles steeds aan.” Lange tijd moesten bewoners Carole Himpens, gemeenteraadslid en ex-schepen in Koekelare en haar man Roeland De Grande de bluswerken lijdzaam toezien. Samen hebben ze vier kinderen, alleen de jongste woont nog thuis.

Levenswerk vernield

“We wonen hier nu 19 jaar”, zegt Roeland. “We kochten het huis altijd met de bedoeling te verbouwen. Dat heb ik zelf gedaan. Tussen het huis en het werkhok achteraan kwam een uitbreiding. Alle werk deed ik zelf. De uitbreiding, de verbinding van het dak, het maken van de slaapkamer in die uitbreiding en de badkamer. Bijna al mijn vrije tijd ging er aan op maar ik had er ongelofelijk veel deugd van. Dan zien hoe het vuur langzaam alles vernielt en de brandweer extra schade moet toebrengen om bij de brand te raken. Het doet verdomme veel pijn.”

Hondje gered

Het koppel prijst zich wel gelukkig dat er geen slachtoffers vielen. “We hebben wel rookmelders, maar een brand ’s nachts is altijd veel erger”, vervolgt Carole. “Nu werden we gebeld door de buurvrouw op ons werk. “Het brandt bij jullie! riep ze. Ik dacht aan een schouwbrand maar bij het binnenrijden van Bovekerke zag je al meteen die enorme rook. Dan weet je hoe laat het is. We zijn ook wel blij dat onze buurvrouw onze hond heeft kunnen redden. Die zit overdag in dat werkhok waar de brand ontstond, met de deur open. Gelukkig liep hij naar de tuin en konden ze hem daar snel bevrijden.”

Ontploffing in werkhok?

De exacte oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, een branddeskundige komt nog langs. “Maar ze ontstond zeker in het werkhok”, zegt Carole. “Daar stonden verfpotten, thinner en ander materiaal. We vermoeden dat er een ontploffing is geweest of een kortsluiting. Eenmaal uitslaand is het snel gegaan. Het is zeker dat we een hele tijd zullen moeten verhuizen, voorlopig bij onze dochter in Ichtegem. Het tussenhuis zal moeten afgebroken worden en heropgebouwd. We hopen dat we snel terug kunnen. Over twee jaar is ons huis afbetaald, dan willen we er ook rustig in kunnen wonen”, besluiten ze. (JH)

The post Carole en Roeland zien gezinswoning met lede ogen afbranden: “Levenswerk vernield” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Kortrijkse rugbyclub organiseert vrijdagavond Rugby in ‘T Park

“We zetten dit nu al voor de vierde keer op poten”, opent Bjorn Torsy, STC en jeugdcoördinator van Rubyclub Curtrycke. “De reden ligt voor de hand. We willen een zomeraanbod creëren voor onze leden op een niet competitieve manier. Onze thuishaven ligt in Rollegem en we stellen vast dat dit voor de Kortrijkzaan precies het einde van de wereld is.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »

Marino Keulen (Open VLD): “We zijn als partij in een crisis beland, Vlaanderen heeft met ons afgerekend”

De Vlaamse liberalen staan voor een tocht door de woestijn. De implosie van Open VLD trof ook boegbeeld Marino Keulen, die na 29 jaar de nationale politiek verlaat. Een gesprek over de “slijtage” van zijn partij, de klap in Limburg en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Een samensmelting MR-Open VLD? Het zou handig zijn als Bouchez eerst Nederlands zou spreken.”

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Geluidssignaal, trilling of knippering: nieuwe auto moet je voortaan verplicht waarschuwen wanneer je te snel rijdt

Elke nieuw verkochte auto moet voortaan uitgerust zijn met een zogenoemde ‘intelligente snelheidsassistentie’. Dat betekent dat de auto zelf aangeeft wanneer je te snel rijdt, bijvoorbeeld door een lichtje, een trilling of een geluid. Dat de auto zelf met jou gaat meedenken, heeft zo zijn voordelen, al staat die aanbeveling nog niet altijd en overal op punt, zegt Filip Rylant

Lees meer »