Kinderkansenfonds van Rotary Gistel blijft groeien: al 1.615 kinderen geholpen

Vriendengroep The Attic Brigade schenkt een cheque van 2.092 euro aan Rotary Gistel. Die zal het welgekomen bedrag inzetten voor het Kinderkansenfonds, dat iets meer dan twee jaar geleden werd opgestart en al 220.000 euro heeft kunnen besteden aan 37 projecten.

“Het bedrag werd ingezameld tijdens de bar op de kerstmarkt ‘Gistelen in een gezellige kerstsfeer’. Medeorganisator van de beurs Thomas Janssens heeft goeie contacten met Rotary Gistel en vroeg ons om mee te werken aan een geldinzameling voor het goeie doel”, zeggen Patrick Zwartebroeckx, Jürgen Maene, Marc Paryn en Geert Castelyn, die samen vriendengroep The Attic Brigade vormen.

Gestart in 2021

Dat goede doel is dus het Kinderkansenfonds van Rotary Gistel. “We startten ermee in november 2021. Tot dan deden we vooral losse acties en fundraisers, maar we besloten ons op één concreet doel te focussen: het geven van ontwikkelingskansen aan 0- tot 12-jarigen”, zegt Raf Jacxens, secretaris van het Kinderkansenfonds. “Om dat gestructureerd te doen, richtten we dus een fonds op in de schoot van de Koning Boudewijnstichting. Dat is een autoriteit en biedt schenkers een bijkomend fiscaal voordeel.”

220.000 euro

“Sinds de oprichting verleende het Kinderkansenfonds al steun aan 37 projecten, goed voor een toegekend bedrag van ongeveer 220.000 euro. Daarmee hebben we al 1.615 kinderen kunnen helpen. Voor een relatief compacte stad als Gistel is dat een groot succes.”

Het zijn organisaties, scholen of verenigingen die bij het Kinderkansenfonds specifieke projecten indienen. Die projecten moeten aansluiten bij de thema’s kledij, onderwijs, voeding en sociale ontwikkeling. Zo werd vorig jaar 2.000 euro toegekend aan basisschool Driespan voor de aankoop van sportkledij en tussendoortjes, en 14.000 euro aan Vrije Basisschool Sint-Jozef voor warme maaltijden, kledij, schoolklassen en lesmateriaal.

Meeting met partnerorganisaties

“Elke steun is welkom en draagt bij tot de bekendheid van ons fonds, en laat actoren toe om ons beter te leren kennen. Zo hebben we elk jaar een stakeholdersmeeting om met de partnerorganisaties van gedachten te wisselen, zoals scholen, OCMW’s, verenigingen en Huis van het Kind”, aldus Jacxens. Het was op zo’n meeting dat de cheque van The Attic Brigade in ontvangst werd genomen.

Vorige zondag organiseerde het fonds in Vip Fit in Moere ook een spinning voor het goede doel. 72 deelnemers fietsten zich de longen uit het lijf.

The post Kinderkansenfonds van Rotary Gistel blijft groeien: al 1.615 kinderen geholpen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

“Zo wordt het haast onmogelijk gekwalificeerde mensen te houden”: Wesley Sonck reageert op afscheid bij Belgische voetbalbond

Wesley Sonck (45) heeft in een niet mis te verstane boodschap op zijn Instagrampagina gereageerd op zijn afscheid bij de Belgische voetbalbond. De ex-speler en gewezen Rode Duivel was er bondscoach van België U19. Sonck bedankt voor het volgens hem erg vage voorstel op korte termijn waarin hij bovendien zijn tv-werk als analist moest laten vallen. Sonck: “Op deze manier

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

“Backstage moedermelk afkolven en dan zonnebrillen verkopen: pure rock-’n-roll”. Eline De Munck baat pop-upshop uit op festival

Haar eerste Rock Werchter als mama. “En dat doet iets met mij, ik heb voor het eerst de balans gevoeld tussen mama zijn en mezelf”, vertelt Eline De Munck (36). Terwijl baby Colette (bijna 4 maanden) thuis bij haar meter ligt te slapen, is mama aan het werk. Dubbele shift zelfs, want tussen het verkopen van haar limited collectie RW-zonnebrillen,

Lees meer »

Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II

Club Brugge heeft donderdag de contractverlenging van Cisse Sandra bekendgemaakt. De twintigjarige middenvelder ondertekende een nieuwe overeenkomst bij blauw-zwart tot medio 2027. Club verhuurt hem komend seizoen aan de Nederlandse promovendus Willem II.
The post Cisse Sandra verlengt contract bij Club Brugge en trekt op huurbasis naar Willem II appeared first on KW.be.

Lees meer »

Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan

Musea Brugge heeft in een kunsthandel in Parijs een tekening aangekocht dat het portret voorstelt van “Donatien Stochove voor Rome” door de Brugse kunstenaar Joseph Denis Odevaere. De tekening kost 21.000 euro.
The post Musea Brugge koopt tekening van Odevaere aan appeared first on KW.be.

Lees meer »