Brandweerman (91) die symbool stond voor reddingswerkers na aanslagen 9/11 overleden

De brandweer van New York heeft maandag het overlijden aangekondigd van Robert ‘Bob’ Beckwith. Een foto van hem samen met president George W. Bush ging na de aanslagen van 11 september 2001 de wereld rond. 

Meer krantenkoppen in België

Zilveren jubileum voor Poperingse ambassadeur en greeter Jef De Gersem

Poperinge Als rasechte Poperingenaar zet Jef De Gersem ‘De stad van het Goede Leven’ meermaals met stip op de kaart. Zo kunnen toeristen, die bij vakantiewoning ‘Fly In Pops’ overnachten, een gratis stadswandeling bij hem reserveren. Doordrongen van de Poperingse goeste weet hij als vrijwilliger mensen warm te maken voor de Poperingse volksverhalen. Tijdens het
The post Zilveren jubileum

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond na aanval in Beiroet: De Smet in been geschoten, Ramaekers loopt breuken in gezicht op

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

Israël roept burgers in zuiden Beiroet opnieuw op te evacueren, minstens 6 doden bij nieuwe aanval

Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt. Het gaat om de tweede aanval op Beiroet deze week. Het Israëlische leger heeft intussen ook een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van de stad. Volg

Lees meer »

Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen het huidige dictatoriale beleid resoluut een halt toeroepen”

Als laatste in de rij stelt ook Vlaams Belang Damme haar lijst voor. Met Philippe Mus op kop strijdt de partij onder meer voor sociale woningen ‘voor eigen mensen’, een nabije politie en het invoeren van referenda. “Veel Dammenaars vroegen ons het huidige dictatoriale beleid te stoppen”, klinkt het.
The post Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen

Lees meer »

Man die nazigroet bracht in Club-vak heeft al stadionverbod, ook vuurpijlen op het veld gegooid na Europese zege

Smet op de belangrijke Brugse zege bij Sturm Graz in de Champions League: twee vuurpijlen die vanuit het bezoekende vak richting het veld gegooid werden. Daarnaast brachten enkelingen ook nazistische groeten. Eén man werd reeds geïdentificeerd en had na de match in Standard al een stadionverbod dat geldt in België. Club Brugge riskeert een boete van de UEFA.

Lees meer »

Sergio Quisquater niet blij dat gênant fragment waarin hij bijna stikt blijft opduiken op VTM: “Ze hebben het recht niet”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) duikt er nog regelmatig een fragment uit een oud VTM-programma op. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg, waarin de zanger het gevoel heeft dat hij stikt. “Ze hebben daar het recht niet toe, dat staat contractueel vast”, legt hij uit.

Lees meer »

Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang van lokaal winkelen tijdens Weekend van de Klant

‘Winkelt mor alier’ werd op vrijdagvoormiddag 4 oktober voor de eerste keer live gespeeld in Kortrijk, in de Lange Steenstraat. Dit lied vormt het kloppende hart van de campagne van UNIZO West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen en KERNpunt en benadrukt de cruciale rol die kleine en middelgrote ondernemingen spelen in de lokale economie.
The post Uniek ‘Winkelt mor alier’-lied onderstreept belang

Lees meer »

Regering verstrengt regels voor bankgiften: hoe vermijd je dat je kinderen later toch nog erfbelasting op je schenking moeten betalen?

Door geld of onroerend goed tijdens je leven te schenken, vermijd je hoge erfbelasting voor je nabestaanden. Maar in sommige gevallen betalen begunstigden tóch nog erfbelasting op een schenking van enkele jaren geleden. Bovendien verstrengt de nieuwe Vlaamse regering de regels vanaf 1 januari 2026. HLN-vermogensexperte Isabelle Verhulst legt uit hoe je deze taks kan vermijden en hoe je kan

Lees meer »