Ontslagen Fox News-presentator Tucker Carlson in Moskou “voor interview met Poetin”

Nadat hij eerder al de Oekraïense president Volodimir Zelenski beledigde en zijn steun uitte voor Rusland in de oorlog met Oekraïne, is voormalig Fox News-presentator Tucker Carlson in Moskou gesignaleerd. Er wordt volop gespeculeerd dat de omstreden Amerikaanse presentator daar is om de Russische president Vladimir Poetin te interviewen. Het Kremlin weigert commentaar.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoofdkantoor MR in Sint-Gillis gevandaliseerd na pro-Palestijnse betoging, Bouchez: “Achterlijk tuig”

Het hoofdkantoor van de Franstalige liberale partij MR in Sint-Gillis is gevandaliseerd na een betoging voor een staakt-het-vuren in Libanon en Palestina. Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez bekendgemaakt via sociale media. Het kantoor werd beklad met graffiti en er werd een raam ingeslagen. De politie zal dit weekend patrouilles inzetten in de buurt van het gebouw.

Lees meer »

Testaankoop vraagt verbod op populair geneesmiddel Sinutab

Consumentenorganisatie Testaankoop vraagt een verbod Sinutab, het geneesmiddel tegen neusverstopping met hoofdpijn. Ook professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) roept op tot een voorzichtiger gebruik. Het risico op een beroerte of hartaanval wordt immers onderschat. Dat schrijft ‘Het Laatste Nieuws’ woensdag.

Lees meer »

Beelden tonen rookpluimen in hartje Beiroet: minstens 6 doden bij Israëlische aanvallen

Bij een Israëlische aanval op een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het hart van de Libanese hoofdstad Beiroet zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens zes mensen omgekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt. Dat meldt het Libanese ministerie van Volksgezondheid en een bron dichtbij Hezbollah aan het Franse persagentschap AFP. Het gaat om de tweede aanval

Lees meer »

Kuifje, maar ook FC De Kampioenen en graphic novel: na 10 jaar weer exporuimte over Belgische strip in Stripmuseum in Brussel

Het Stripmuseum in Brussel heeft voortaan weer een tentoonstellingsruimte over Belgische striphelden. 10 jaar geleden werd de tentoonstelling over de geschiedenis van het Belgische stripverhaal opgedoekt, maar daar komt nu dus weer verandering in. De grote namen zoals Kuifje of Suske en Wiske komen aan bod, maar ook nieuwere strips zoals FC De Kampioenen of de graphic novel.

Lees meer »

Terwijl het regent aan de finish is de hergroepering een feit: wanneer ontploffen Evenepoel en Pogacar?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Michiel de Meyer te zien als Shrek in ‘Shrek de Musical’: “Het is een uitdagende rol door het kostuum én het masker”

Dit theaterseizoen wordt het iconische verhaal van de oger Shrek opnieuw tot leven gebracht op de planken. Shrek de Musical, geproduceerd door Van Hoorne Studios, is na een succesvolle tourstart onderweg door Nederland en zal in juni 2025 ook te zien zijn in België, met voorstellingen in Antwerpen, Hasselt en Gent. Van Hoorne Studios kondigt nu aan dat musicalacteur Michiel

Lees meer »

Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen

Valentin Petillon rijgt dit jaar de overwinningen en dichte ereplaatsen aaneen. De tweedejaarsnieuweling van Wanty Cycling Team ziet zijn sterke prestaties beloond met een mooie transfer naar het jongerenteam van Soudal Quick Step.
The post Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het Engelenhuisje verhuist zijn spirituele winkel naar Torhout

Meer dan vijf jaar hebben Natascha Leroy (55) en haar man Geert Timmerman (58) in de Groenestraat in Zedelgem hun spirituele conceptstore Het Engelenhuisje gerund. Zopas zijn ze met hun succesvolle zaak verhuisd naar een ruimer en moderner pand in de Aartrijkestraat in Torhout, net naast Chocolatier Dumon. Ze zullen in dat pand ook hun opleidingen en workshops geven. Tot

Lees meer »

Lijsttrekker Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont dient klacht in na ernstig vandalisme verkiezingsbord: “Ogen verwijderd en ‘racist’ op geschreven”

Lijsttrekker van Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont werd slachtoffer van ernstig vandalisme aan haar affiches in Otegem. Ze diende een klacht in bij de politie.
The post Lijsttrekker Vooruit Zwevegem Mieke Eggermont dient klacht in na ernstig vandalisme verkiezingsbord: “Ogen verwijderd en ‘racist’ op geschreven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruzie om mogelijke bushalte, procedure sleept al 4 jaar aan: “Ze wisten toch dat ik een loods ging bouwen?”

Boomkweker Karel Bontinck (44) uit Schellebelle, bij Wichelen, is niet te spreken over de geplande bushalte die straks voor zijn loods en woning zal opduiken. De gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) willen een veilige plek voor kinderen om op de bus te stappen langs de Dendermondsesteenweg, maar volgens de man gaat het om een “politieke afrekening”.

Lees meer »