Knokke-Heist komend weekend in teken van traditionele Vissershulde

Op zondagmorgen 11 februari organiseert het gemeentebestuur van Knokke-Heist in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia en Volkskunstgroep De Sloepe de traditionele Vissershulde in Heist.

De sfeervolle vissersmis om 10 uur in de Sint-Antoniuskerk wordt voorgegaan door pastoor Philippe van den Driessche en muzikaal omlijst door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia.

Om 10.45 uur stappen de prominenten in optocht naar het vissersmonument op het Vissershuldeplein. Daar worden traditioneel tijdens een sobere, maar aangrijpende ceremonie in samenwerking met Volkskunstgroep De Sloepe kransen neergelegd door een groot aantal verenigingen, instellingen en groeperingen die op deze wijze hun verbondenheid en solidariteit willen uitdrukken met het wel en wee van de Heistse visserij. In het bijzonder worden die mensen herdacht die in tragische omstandigheden hun leven lieten bij de uitoefening van hun werk op zee.

Organisaties, verenigingen en particulieren die bloemen wensen neer te leggen, worden verzocht dit vooraf te melden aan [email protected]. (MM)

The post Knokke-Heist komend weekend in teken van traditionele Vissershulde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn neus raakt verstopt aan rechtse kant van bed”: bizarre discussie zet domper op huwelijksnacht in ‘Blind getrouwd’

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Oliebollenkraam (en nog veel meer) op de septemberkermis in Lichtervelde

Vanaf vrijdag 20 september opent de kermis op de markt. In de feesttent worden tal van activiteiten georganiseerd, en aan het Gildhofplein start op zaterdag de Gildhofkoersen. Nieuw dit jaar is de lambada en uiteraard, een oliebollenkraam. KFCL Festival In de feesttent wordt het startschot gegeven door de Seniorenadviesraad, die om 14 uur een kaarting
The post Oliebollenkraam (en

Lees meer »

‘Kamp Waes’-deelnemer Youssef officieel in verdenking gesteld van grensoverschrijdend gedrag met 3 minderjarigen

Youssef Challouki, bekend als deelnemer van het tweede seizoen van ‘Kamp Waes’, is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Een 14-jarig meisje had in juni een klacht ingediend tegen de voormalige leerkracht. Intussen zijn er al 3 minderjarige slachtoffers. Challouki ontkent wel dat er ooit iets gebeurd is met 2 van de

Lees meer »

“Hoezo, niemand kwam hem halen deze zomer?”: twee Brugse uitblinkers en zeven spelers met 7 op 10

Zure avond voor Club Brugge in zijn Champions League-opener. In de slotfase koud gepakt door Borussia Dortmund en vooral de ingevallen Jamie Gittens. Terwijl Club lang een volwassen en sterke match speelde, wat zich ook weerspiegelt in ons rapport. Met zeven spelers goed voor 7 op 10 en twee middenvelders die daar nog bovenuit steken. Ontdek hieronder het individuele rapport

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

Vakbonden bij Tupperware: “Kroniek van een aangekondigde dood”

Het personeel bij Tupperware in Aalst reageert gelaten op speculaties in de internationale pers over een nakend faillissement van de multinational. Het gaat al jarenlang slecht met de productie en vakbondsbronnen melden dat de fabriek al lang minder dan de helft van haar productiecapaciteit benut. Er werken 240 personeelsleden.

Lees meer »

Dodentol cycloon Boris loopt op tot 18 en einde nog niet in zicht

Aardverschuivingen, overstromingen, stroomuitval, grote evacuaties, tientallen vermisten en zeker achttien dodelijke slachtoffers. Dat is tot nu toe de zware balans van cycloon Boris die over Centraal- en Oost-Europa raast. In de zwaarst getroffen regio regent het intussen minder, stroomafwaarts wordt gevreesd voor meer overstromingen. “Al dat water moet ergens naartoe.”

Lees meer »