Noordzeecross Middelkerke op zaterdag 10 februari in nieuw jasje

Op 15 januari begon voorzitter en parcoursbouwer Norbert ‘Petoeten’ Cicou met zijn team van 12 aan de opbouw van het parcours voor de jaarlijkse Noordzeecross die plaatsvindt op zaterdag 10 februari in Middelkerke. Een traditie die teruggaat tot de dagen van wijlen Norbert Dedeckere, die zijn kennis van het vak doorgaf aan zijn vriend Norbert Cicou. Dit jaar brengt enkele opvallende veranderingen met zich mee.

“Het parcours evolueert elk jaar een beetje, om het voor de renners uitdagend te houden”, begint Norbert Cicou. “Een opvallende verandering dit jaar is de toevoeging van een brug.” Een ander kenmerkend verschil is te vinden in de zandbak. Voorheen strekte deze zich uit over 60 meter lengte en 4 meter breedte, maar dit jaar is het korter en breder geworden, met afmetingen van 30 meter lengte en 8 meter breedte. Norbert legt uit dat dit het de renners extra lastig maakt, omdat ze na de eerste doortocht van de zandbank direct moeten draaien en terugkeren, waardoor ze uit hun tempo worden gehaald. Norbert Cicou onthult dat zijn inspiratie en kennis voortkomen uit zijn vriendschap met Norbert Dedeckere, die in 2015 overleed. Het parcours bevat subtiele uitdagende secties, geïnspireerd door de trucs van de kermis die Norbert Dedeckere beheerste.

Make-over

De startprocedure heeft ook een make-over gekregen. Na het begin in de Oostendelaan duiken de renners al na 150 meter het veld in. De balkjes, een traditioneel obstakel in veldritwedstrijden, zijn dit jaar strategisch geplaatst aan de publiekstent van Verkindere, op het verharde basketbalveld. Hoewel het parcours compact is, is er geen gebrek aan mogelijkheden om de race te volgen. Drie grote led-schermen zijn strategisch opgesteld, zodat het publiek het verloop van de Noordzeecross nauwlettend kan volgen. Er zijn ook veranderingen in de faciliteiten. Vorig jaar bevond het ceremoniële podium zich bij het Vita zwembad, maar dit jaar is er een nieuwe locatie. Helaas brengt de verandering in de vip-capaciteit minder goed nieuws. “Vroeger konden we 1.200 mensen voor de vip-lunch ontvangen, nu mogen we slechts 500 man plaatsen. Een serieuze tegenvaller”, aldus Norbert. Binnen het parcours van de Warande in Middelkerke zal een nieuwe, beveiligde fietsenstalling worden geïntroduceerd, voortkomend uit een enquête die vorig jaar is gehouden. Gelegen bij de hoofdingang, zal deze bewaakte fietsenstalling beschikbaar zijn van 9 tot 17 uur, waardoor bezoekers gemakkelijk en veilig hun fietsen kunnen stallen.

Praktisch

Voor degenen die de Telenet Superprestige in Middelkerke willen bijwonen op zaterdag 10 februari, zijn de ticketprijzen als volgt: volwassenen betalen 14 euro terwijl kinderen tot en met het geboortejaar 2011 gratis toegang hebben. Inwoners of tweede verblijvers van Middelkerke kunnen profiteren van een gereduceerd tarief, aangeboden door het gemeentebestuur. Deze tickets zijn echter alleen verkrijgbaar via de dienst Toerisme in Middelkerke en dit tot en met 9 februari.

The post Noordzeecross Middelkerke op zaterdag 10 februari in nieuw jasje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

“Zelfs naar onze vrouwen werd met bier gegooid”: bij de Engelsen reageerden fans na affluiten nog vijandiger

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Alle verdachten in Panama Papers-zaak vrijgesproken van witwassen

Alle 28 verdachten in een witwaszaak die volgde op de gelekte Panama Papers zijn vrijdag vrijgesproken. Een rechter in Panama-Stad oordeelde dat niet volgens de regels is omgegaan met het bewijsmateriaal afkomstig van de servers van advocatenkantoor Mossack Fonseca. Andere bewijsstukken waren volgens haar niet overtuigend genoeg om crimineel gedrag van de beklaagden vast te stellen.

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Marc Coucke versterkt greep op toeristisch imperium in Durbuy 

Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke, heeft de holding boven avonturenpark Adventure Valley en hotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bijna volledig in handen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Coucke investeerde de voorbije jaren samen met Bart Maerten en chef Wout Bru al meer dan 100 miljoen euro in het Luxemburgse dorp Durbuy. Via Alychlo koopt Coucke

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar N-VA: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Blankenberge wil deze zomer nog meer inzetten op openbare netheid: “Vorige zomer kregen 116 overtreders een GAS-boete tijdens 1.085 controles”

Deze zomer zullen medewerkers van OVAM opnieuw anonieme controles houden in Blankenberge om overtreders van sluikstorten, zwerfvuil en hondenpoep op heterdaad te betrappen. De stad zelf heeft drie extra GAS-vaststellers opgeleid die deel uitmaken van de dienst Gemeenschapswachten. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) kondigde aan dat er ook een nieuw online meldingsplatform komt.
The post Blankenberge wil deze zomer

Lees meer »

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »