TTC Tielt pakt uit met originele algemenekennisquiz

Met twaalf edities mag de quiz van TTC Tielt gerust een vaste waarde genoemd worden in quizland. Op vrijdag 9 februari om 20 uur stelt quizmaster Wouter Deneweth de eerste vraag in de Tieltse Europahal.

“Het concept blijft: een algemenekennisquiz ten voordele van de tafeltennisclub TTC Tielt”, opent Wouter Deneweth. “Met een originele vraagstelling, systeempjes, linken, themarondes en leuke extra’s proberen we elke editie een extra dimensie te geven. Op die manier houden we het fris en plezant voor iedereen.” Vorig jaar maakte Wouter Deneweth zijn debuut als quizmaster. “Uit de vorige editie trokken we lessen om tal van details te optimaliseren. Zo zorgen we dat onze jury heel vlot kan verbeteren, zodat we kort na het einde al de einduitslag bekend kunnen maken.”

Amateurploegen

De organisatie belooft de deelnemers alvast een aangename avond. “We mengen de vragen over aardrijkskunde, geschiedenis, showbizz… vlot door mekaar. De linken en manier van antwoorden zorgen ervoor dat het veel meer is dan een antwoord neerpennen op een droge vraag. Het wordt een gevulde avond weg met vrienden of familie en de medewerkers garanderen dat er altijd hapjes en drankjes op tafel staan.”

Een bolleboos hoef je alvast niet te zijn om deel te nemen. “De Winkler Prins Encyclopedie hoef je heus niet uit het hoofd te leren. We mikken op de amateurploegen, zodat we een breed publiek kunnen aanspreken. Zo kunnen we vrienden, familie en andere sympathisanten uitnodigen. Zo steunen ze de club en beleven ze een toffe avond.”

De organisatoren beschikken over een goedgevulde prijzenpot om uit te delen. “De organisatie, de zaal en de prijzen zijn op en top Tielts. De club heeft een samenwerking met De Poes. Alle deelnemers gaan naar huis met een fles tafelbier en de top drie wordt extra verwend.” (KeMa)

Inschrijven kan via [email protected] of https://forms.gle/y3ZKce3rN7JvxxfDA.

The post TTC Tielt pakt uit met originele algemenekennisquiz is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is de batterij van de e-auto leeg?

21:05 De elektrificatie van de Europese auto-industrie lijkt te haperen. Fiat legt de productie van zijn elektrische 500 stil, Volvo kan zijn beloften niet waarmaken en Volkswagen overweegt fabriekssluiting…

Lees meer »

“Dochters op de achterbank waren naar voren gekatapulteerd”: buren onder indruk van ongeval waarbij moeder met auto vol kinderen tegen boom botst

Buren die dinsdagavond zagen hoe een moeder met drie kinderen in het Oost-Vlaamse Aalter tegen een boom reed, zijn naar eigen zeggen stevig onder de indruk van het verkeersongeval. De toestand van twee kinderen is intussen niet meer levensbedreigend. “Het klonk als een autodeur die dichtsloeg, maar dan veel luider.”

Lees meer »

“Niemand heeft baat bij wildgroei aan lokale trajectcontroles, behalve de gemeentekassen”

De Vlaamse gemeenten haalden vorig jaar 124 miljoen euro aan boetes op. Een record. En dat is voornamelijk te danken aan de spectaculaire opmars van lokale trajectcontroles. “Zelfs in gemeenten en dorpen waar amper ongevallen gebeuren, hingen ze de voorbije jaren tal van camera’s op”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dat burgers dat als een vorm van pesten beschouwen, is niet

Lees meer »

Delfine Persoon trekt naar Amerika voor wereldtitelkamp tegen Alycia Baumgardner

Delfine Persoon (39) bokst volgende week vrijdag 27 september in de VS tegen Alycia Baumgardner voor de wereldtitel bij de Super Featherweights. “Zeker voor de WBC en WBA, maar mogelijks nog voor alle bonden”, zegt coach Filiep Tampere. “En ze kan winnen, want ondanks haar leeftijd is ze fysiek nog altijd top!”
The post Delfine Persoon trekt naar Amerika

Lees meer »

LIVE ANDERLECHT-GENK. Invallers maken het af voor Genk, eerste verlies Anderlecht dichtbij: “Riemer buiten!”

Anderlecht onder hoogspanning. Na een nieuwe slappe vertoning tegen Westerlo morren de paars-witte fans steeds luider. Anderlecht staat bij de pauze 0-1 in het krijt in de inhaalwedstrijd tegen ploeg-in-vorm Racing Genk, en mag zich gelukkig prijzen dat Colin Coosemans in doel uitblinkt (met onder andere een penaltyredding). In de vooravond stond er ook nog een raad van bestuur gepland,

Lees meer »

Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”

Wijlen schepen Dorine Geersens was de bezieler van De Nieuwe Lijst, maar ze mag helaas de verkiezingscampagne niet meer meemaken. “Het team van haar Nieuwe Lijst zal net zoals Dorine het altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”, klinkt het.
The post Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft

Lees meer »

Oude Gistelse scharensliep nu in Izenberge

De Gistelse Erfgoedcel en het stadsbestuur beslisten eind 2023 om aan het openluchtmuseum Bachten De Kupe in Izenberge, bij Alveringem, een scharensliep te schenken. Dat is een grote (hand)kar waarmee een messen-, scharen- en schaatsenslijper van deur tot deur ging. Dit stukje erfgoed zat oorspronkelijk in de collectie van Gistel: lang geleden stond het in
The post Oude Gistelse

Lees meer »

“Zijn ontploffende biepers en walkietalkies voorspel van open oorlog tussen Israël en Hezbollah?”

Je moet het de Mossad nageven. Er is geen geheime dienst ter wereld zo inventief als de Israëlische. Bijna vijftien jaar na de sabotage van het Iraanse nucleaire programma met het Stuxnet-virus, wordt opnieuw in de richting van de Mossad gekeken voor de ontploffende biepers en walkietalkies in Libanon en Syrië. Alles wijst erop dat de Israëlische geheime dienst een

Lees meer »

Inbrekers crashen in tuin Zwevezeels kinderdagverblijf na wilde achtervolging, vier jaar cel geëist: “Ze graaiden zelfs cadeautjes mee vanonder de kerstboom”

Twee Servische mannen riskeren voor de Brugse rechtbank elk vier jaar effectieve celstraf voor een hele resem woninginbraken. De politie kon Luka D. (28) en Marko J. (25) op kerstavond klissen na een wilde achtervolging die eindigde in de tuin van een kinderdagverblijf in Zwevezele.
The post Inbrekers crashen in tuin Zwevezeels kinderdagverblijf na wilde achtervolging, vier jaar cel

Lees meer »