Gemeenterapport: geluksgevoel ligt bij Oostrozebekenaar heel hoog

Volgens de resultaten van de stadsmonitor is het fijn wonen in Oostrozebeke. Het geluksgevoel is er hoog (83%), net als de tevredenheid over de buurt (84%) en de tevredenheid over de gemeente (75%). Is het dan niet raar dat het vertrouwen in het gemeentebestuur amper 30% scoort?

In vergelijking met het Vlaams Gewest kan Oostrozebeke heel goede cijfers voorleggen”, stelt burgemeester Luc Derudder (Oostrozebeke. nu) vast. “De tevredenheid over de gemeente is met 75% heel hoog te noemen. In 2020 was dat nog 65%, wat betekent dat we in drie jaar tijd tien procent gestegen zijn. Belangrijk is ook dat de tevredenheid over de buurt met 84% heel hoog ligt. Dat betekent dat de Oostrozebekenaren graag in onze gemeente wonen.”

“Net daarom begrijp ik niet goed dat we qua vertrouwen in het gemeentebestuur maar 30% scoren. Nu, ik heb bij de collega’s eens nagevraagd hoe het bij hen zit. Er zijn maar twee gemeenten in onze regio die een beter resultaat behalen: Roeselare, met 40%, en Ledegem, met 46%. Het gemiddelde voor gemeenten in het Vlaams Gewest is 29%.”

Tevreden senioren

In het dienstencentrum zitten enkele mensen bij een kop koffie te keuvelen. Linda Vanderzijppe vertolkt hun mening: “De mensen die hier geregeld wat verstrooiing komen zoeken – en dat zijn er heel wat – voelen zich echt thuis in hun gemeente. Er is, vooral bij de senioren, een groot veiligheidsgevoel. De meesten zijn ook heel tevreden over de inspanningen die de gemeente doet om het veilig wandelen in het centrum mogelijk te maken, met onder andere brede stoepen en oversteekplaatsen. Ook de vele activiteiten die voor senioren aangeboden worden, vallen in goede aarde.”

“Dat sommige gebouwen moeilijk toegankelijk zijn omdat er alleen maar trappen zijn, vinden de senioren hinderlijk, maar ze weten dat eraan wordt gewerkt.”

Opvallend: het vertrouwen in het gemeentebestuur mag dan wel slechts 30% scoren, de burgemeester krijgt van de koffie drinkende senioren in het dienstencentrum een woord van lof: hij is sterk begaan met de senioren, klinkt het, en hij laat zich geregeld zien op hun activiteiten.

(JC)

The post Gemeenterapport: geluksgevoel ligt bij Oostrozebekenaar heel hoog is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE ANDERLECHT-GENK. Invallers maken het af voor Genk, eerste verlies Anderlecht dichtbij: “Riemer buiten!”

Anderlecht onder hoogspanning. Na een nieuwe slappe vertoning tegen Westerlo morren de paars-witte fans steeds luider. Anderlecht staat bij de pauze 0-1 in het krijt in de inhaalwedstrijd tegen ploeg-in-vorm Racing Genk, en mag zich gelukkig prijzen dat Colin Coosemans in doel uitblinkt (met onder andere een penaltyredding). In de vooravond stond er ook nog een raad van bestuur gepland,

Lees meer »

Jacotte Brokken openhartig over haar pestverleden in nieuwe podcast: “Er is nog steeds een stem die zegt: ‘Ze haten je’”

Jacotte Brokken (31) komt met een gloednieuwe podcast. In ‘Niemand vindt je leuk’ vertelt de VRT-weervrouw openhartig over haar jeugd, waarin ze zwaar werd gepest. Dit doet ze ter gelegenheid van de jaarlijkse STIP IT-actie tegen pesten. “In het vierde middelbaar werd ik zo erg gepest dat ik van school moest veranderen”, deelt ze openhartig.

Lees meer »

Natuurpunt dient bezwaar in tegen bouw van nieuwe surfclub op strand van Oostende: “Belemmert werking van strand als zeewering”

In augustus keurde het Oostendse schepencollege de omgevingsvergunning goed voor de bouw van een nieuwe surfclub op het strand van Oostende. Alleen lijkt Natuurpunt nu in opstand te komen tegen de bouw van een surfclub op het strand. De natuurbehoudsvereniging heeft nu bezwaar aangetekend bij de gouverneur.
The post Natuurpunt dient bezwaar in tegen bouw van nieuwe surfclub op

Lees meer »

Extra patrouilles van federale politie in Wervik en grensregio door aanhoudende inbrakenplaag

De korpschef van de politiezone Arro Ieper nam het initiatief om steun te vragen voor bijkomende patrouilles van de federale politie in Wervik en bij uitbreiding in de volledig grensregio. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) maakte het nieuws bekend tijdens de gemeenteraad.
The post Extra patrouilles van federale politie in Wervik en grensregio door aanhoudende inbrakenplaag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Astronauten SpaceX na historische ruimtewandeling terug op aarde

Astronauten van de SpaceX-missie Polaris Dawn zijn na hun historische ruimtewandeling teruggekeerd op aarde. Op een livestream was te zien hoe hun capsule met parachutes afdaalde en neerkwam voor de Amerikaanse kust. “Splashdown van de Dragon bevestigd. Welkom terug op aarde”, meldde ruimtevaartbedrijf SpaceX op berichtendienst X.

Lees meer »

De ene ziet blauw, de andere groen: hoe kan dat?

Is dat ding nu groen of blauw? Daar valt over te discussiëren, zo bewijst een nieuw online testje gebouwd door een neurowetenschapper. Want wát we zien is voor iedereen hetzelfde. Maar hóé onze hersenen het zien, kan serieus verschillen.

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters te slim af, parket waarschuwt: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van ‘bankmedewerkers’ die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien, waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel in

Lees meer »

Ziekenhuisnetwerken maken droom van betere zorg niet waar

Ziekenhuisnetwerken slagen er onvoldoende in efficiëntere zorg te bieden. Dat stelt een grootschalig onderzoek van de UGent en het UZ Gent, gefinancierd door Zorgnet-Icuro, waarover De Tijd donderdag bericht. De samenwerking “staat zowel de doelmatigheid als de duurzaamheid van de zorg in de weg”.

Lees meer »