Poetsvrouw van MaZ Rita Deblaere feestelijk uitgezwaaid voor pensioen: “De werksfeer zat altijd goed”

Rita Deblaere werd onlangs door haar collega’s en het stadsbestuur feestelijk uitgezwaaid naar aanleiding van haar pensioen als poetsvrouw. De Magdalenazaal was sinds ze in 2002 bij de stad begon te werken haar vaste werkplek.

Haar echtgenoot Roland Vanrafelghem, haar collega’s bij de Magdalenzaal en ook het stadsbestuur wilden het pensioen van Rita Deblaere duidelijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In de foyer van de MaZ, zoals de Magdalenazaal vaak afgekort wordt, stonden herinneringen aan haar loopbaan opgesteld en er waren voldoende drankjes en hapjes voorzien voor een stevig feestje. Rita werkte sinds het belangrijke cultuurjaar 2002 voor stad Brugge en al die jaren was de MaZ haar vaste werkplek. Namens het stadsbestuur kwamen schepen voor Cultuur Nico Blontrock (CD&V) en schepen voor Personeel Pieter Marechal haar feliciteren.

“Het contact met de collega’s, daar kijk ik met veel genoegen op terug. De sfeer onderling zat altijd goed. Er werd regelmatig ook eens gezwansd op de werkvloer en dat maakte het leuk. Het is soms ook heel zwaar geweest. Als er al eens een collega uitviel wegens ziekte, stond ik hier alleen van boven tot beneden de Magdalenazaal te poetsen en op te ruimen”, aldus Rita.

“Of als er een fuif was geweest, stonden we hier alle bekers en andere vuiligheid bijeen te vegen. Vroeger was het ook veel lastiger voor de rug, toen we nog met emmer en doek alles moesten dweilen. Nu is het toch iets makkelijker geworden met die nieuwe schoonmaakrobots. Al zijn er ook momenten geweest dat we hier op ons achterwerk zaten om de vuiligheid van tussen de houten vloer te schrobben.”

Tijd voor hobby’s

Rita zal haar collega’s heel erg missen en ze heeft zich dan ook voorgenomen om af en toe nog eens binnen te springen om een klappeke te doen. Vanaf nu heeft ze dus tijd om zich bezig te houden met haar hobby’s: een optreden in het theater meepikken, bij mooi weer een terrasje doen en samen met Roland de markten afschuimen of eens op restaurant gaan.

(PDV)

The post Poetsvrouw van MaZ Rita Deblaere feestelijk uitgezwaaid voor pensioen: “De werksfeer zat altijd goed” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

N-VA Zedelgem stelt volle kieslijst met 27 kandidaten voor: “Inhoudelijk het verschil maken”

Een maand voor verkiezingsdag 13 oktober maakt ook N-VA Zedelgem haar voltallige kandidatenlijst bekend. Niko Larock is lijsttrekker, gevolgd door raadslid Ann Pattyn en Emma Casteleyn van Jong-N-VA. Femma Zedelgem-voorzitster Annie Van Steelant duwt de lijst met 27 kandidaten, die staan voor een andere politieke stem in de gemeenteraad.
The post N-VA Zedelgem stelt volle kieslijst met 27 kandidaten

Lees meer »

Ze eten er geen katten en honden, maar toch heeft Trump een punt als hij van Springfield een probleemstad over migratie maakt

De economie kreeg er een boost, maar helaas steeg de armoede en het racisme ook. Want in vier jaar tijd 20.000 Haïtiaanse migranten in een stadje van 60.000 mensen, nee, dat verloopt niet vlekkeloos. Maar laat één ding duidelijk zijn: katten en honden eten ze er niet. Dit is Springfield, het stadje in Ohio dat het gerenommeerde tijdschrift ‘Time’ ooit

Lees meer »

Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie aanwinst”

Het zonnetje en zes marktkramers waren van de partij, maar ook de klanten bleven zaterdagvoormiddag tijdens de eerste marktdag ooit in Krottegem niet achterwege. Het initiatief, dat groeide uit een vraag van de lokale bevolking, valt duidelijk in de smaak bij de inwoners.
The post Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos na tijdelijke impasse in Vlaamse formatie: “Deze slapstick kan vergeven worden, vergeten niet”

“De Vlaamse formatie heeft veel weg van een dolle draaideurenkomedie,” schrijft politicoloog Carl Devos. Hij fileert het gebrek aan “ernst, professionalisme en vertrouwen” dat leidde tot een gênant schouwspel. Een vertoning die niet snel vergeten zal worden. Desondanks benadrukt Devos het belang van professionalisme tussen de onderhandelaars. “Als het dan niet goed zit tussen een handvol mensen, heeft dat verdergaande

Lees meer »

‘Vriend’ liet passagier (19) meer dood dan levend achter na crash bij achtervolging in Oostrozebeke: duo drugsdealers riskeert tot 2 jaar cel

“Hij heeft aan de rand van het leven gestaan en de binnenkant van de gevangenis gezien. Nu wil hij alles achter zich laten.” Een amper 19-jarige knaap uit Evergem was blij dat hij nog kon navertellen hoe hij in Oostrozebeke na een achtervolging een crash in de auto van zijn Antwerpse ‘drugsvriend’ overleefde. Beiden stonden samen voor de correctionele rechtbank

Lees meer »

Jagers aangevallen door zestigtal migranten aan Franse Opaalkust: “We zagen ze schreeuwend op ons afkomen met ijzeren staven. Het was verschrikkelijk”

Het parket van Boulogne heeft een onderzoek geopend na de horror die drie eendenjagers hebben meegemaakt in Tardinghen, aan de Franse Opaalkust, afgelopen weekend. Terwijl ze zich in hun jagershut bevonden, in aanwezigheid van een kind van 3 jaar, werden de jagers geconfronteerd met een zeer gewelddadige aanval van een zestigtal migranten. Die waren woest omdat de Franse politie had

Lees meer »

Axel Daeseleire is alomtegenwoordig op tv, zonder dikbetaald exclusiviteitscontract: “Geen gegarandeerd inkomen, dus ik moet hard werken”

Axel Daeseleire (55) is met drie gelijklopende programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Dat de man zomaar over meerdere zenders heen kan werken, kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft en dus niet gebonden is aan een zender. De afwisseling is een

Lees meer »

Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat niet over anders zijn, maar over jezelf zijn”

De Waregemse illustrator Flore Deman (32) en grafisch vormgever Femke Vanbelle (34) uit Brugge stellen hun gloednieuw prentenboek voor. In Kamertje ikke vertellen ze het verhaal van twee verschillende personages. “We ergeren ons aan boeken die het hebben over ‘anders zijn’. De focus moet liggen op ‘jezelf zijn’.”
The post Flore en Femke publiceren prentenboek ‘Kamertje ikke’: “Het gaat

Lees meer »

Eerste stap gezet voor creatie van een waterplein in Adinkerke

Op de gemeenteraad van september is een samenwerkingsovereenkomst tussen het lokaal bestuur, de Vlaamse Waterweg en Wegen en Verkeer West-Vlaanderen goedgekeurd, voor een studie om een verkeersveilig waterplein in Adinkerke te creëren.
The post Eerste stap gezet voor creatie van een waterplein in Adinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »