CD&V Brugge gelooft in overwinning maar zoekt nog vrouwelijke kandidaten

In het Sint-Lodewijkscollege vond zondagmiddag de nieuwjaarsreceptie én gedeeltelijke lijstvoorstelling van CD&V Brugge plaats. Omdat de puzzel nog niet helemaal gelegd is, werd er nog geen volgorde meegeven. We vernamen wel dat na Dirk De fauw, Minou Esquenet en Franky Dumon nieuwkomer Rani Hoste op de begeerde vierde plaats komt.

Een goeie driehonderd leden en sympathisanten kwamen zondag opdagen voor de nieuwjaarsreceptie van CD&V Brugge in de aula en het atrium van het Sint-Lodewijkscollege in de Magdalenastraat. Eregasten waren Vlaams minister en minister vice-president Hilde Crevits en ondervoorzitter van de partij, federaal parlementslid en schepen in Roeselare Nathalie Muylle. Zij kwamen de Brugse troepen ondersteunen en aanvoeren.

Nathalie Muylle loofde het werk van de CD&V ministers in de Vlaamse en federale regering. Hilde Crevits wees er dan weer op dat er de voorbije jaren een miljard euro Vlaams belastinggeld van Vlaanderen naar Brugge is gegaan.

Beide lijsstrekkers, Muylle federaal en Crevits Vlaams, kwamen er ook de belangrijkste namen van hun lijsten voorstellen. En voormalige partijvoorzitter en Dams burgemeester Joachim Coens werd in het bijzonder bedankt omdat hij de rol van federaal lijstduwen wilde opnemen; een symbolisch belangrijk maar erg moeilijk verkiesbare plaats.

Ambitieus programma

De grootste aandacht was er uiteraard voor de Brugse kopman, burgemeester en lijsttrekker Dirk De fauw. Hij liet verstaan dat de Brugse kiezer met een ambitieus programma naar de kiezer trekt. De nadruk daarbij wordt gelegd op het verder zetten van het huidige beleid met een duidelijke visie op de toekomst. “Met de slogan ‘we blijven Brugge’ willen we de kiezer overtuigen dat we het verschil kunnen maken voor een veilig en zorgzaam Brugge waar iedereen zich thuis voelt”, klonk het.

Opmerkelijk was hoe De fauw snoeihard uithaalde naar gemeenteraadsvoorzitter en Vlaams parlementslid Annick Lambrecht, nochtans van coalitiegenoot Vooruit. “Mevrouw Lambrecht blijft maar onterechte kritiek uiten tegen het eigen stadsbestuur over het vervoersplan van De Lijn. Het is De Lijn zelf die dat plan uitwerkt en niet het stadsbestuur; wij zullen dat niet blijven pikken”, zei De fauw. “En als De Lijn zo veel moet besparen dat is dat alleszins niet onder druk van CD&V. Het is N-VA die neen zegt tegen meer middelen voor De Lijn.”

De fauw wees ook op realisaties zoals het nieuwe beurs- en congrescentrum, de start van de bouw van de nieuwe museumsite, de havenfusie, het park Steevens, de Xaverianensite, de autoluwe binnenstad, de geslaagde Warmste Week en de terugkeer van de start van de Ronde van Vlaanderen.

Kandidaten

Vervolgens werden de namen gegeven van 34 mensen die nu al zeker zijn dat ze de lijst voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen zullen bevolken. Zoals verwacht zijn de burgemeester en alle schepenen terug kandidaat en ook heel wat bekende namen uit de gemeenteraad – zoals de (oud) schooldirecteuren Carlos Knockaert en Karel Scherpereel, Wouter Bossuyt, Olivier Strubbe, Alexander De Vos, Joannes Logghe en Doenja Van Belleghem – komen terug op de lijst.

Björn Dewindt en Lieven Deswaef wagen een nieuwe kans en ook de kandidaten die na de voorbije verkiezingen in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst mochten zetelen – namelijk Geert Leys, Ellen De Smet en Marc Vandepitte – doen opnieuw een gooi naar een zitje in de gemeenteraad.

Uiteraard zijn er ook heel wat nieuwe kandidaten. Zoals Rani Hoste uit Sint-Pieters, actief als ambtenaar bij de FOD Financiën. Volgens onze informatie zou Rani Hoste, nichtje van Vooruit schepen Mieke Hoste, de zeker en dus begeerde vierde plaats innemen. Hoste zou zo na Dirk De fauw, Minou Esquenet en Franky Demon – de top drie – op de lijst komen te staan.

Nico Blontrock zou dan weer tevreden moeten nemen met de zevende plaats op de lijst. Nog een bekende nieuwkomer is Marc Brinckman uit Sint-Michiels. Deze gepensioneerde medewerker van de NMBS is al jarenlang erg actief in het verenigingsleven, onder meer bij het Comité voor Initiatief.

Op de lijst vinden weer verder ook nog Martine Mouquet uit Assebroek, Luc De Laere uit Lissewege, Marleen Chenot uit Kruisabele, Marco D’Hoore uit Assebroek, Abdel Yazidi uit Sint-Andries, Sevgim De Vuyst uit Sint-Michiels, hotelmanager Bram Noë uit Brugge stad, Bart Jonckheere uit Sint-Andries, Lieveke Leutem uit Assebroek, Tine Noë uit Sint-Jozef, Elena Piskun uit Sint-Kruis, Wolfgang Lestaeghe uit Brugge, en Edward Depla uit Sint-Andries.

De jongste kandidate ten slotte is studente sociaal werk Jade Noë uit Sint-Jozef. De lijst is dus nog niet volledig, daarvoor zijn 47 mensen nodig, en er zou vooral nog naar vrouwelijke kandidaten gezocht worden.

(PDV)

The post CD&V Brugge gelooft in overwinning maar zoekt nog vrouwelijke kandidaten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen”

Elio Clarysse (21) kroonde zich in Oostende tot Belgisch militair kampioen mountainbike. Met de vingers in de neusgaten. Aan de streep had de jonge militair ruim drie minuten voorsprong. Intussen dook hij al het veld in.
The post Elio Clarysse na militaire MTB-titel: “Graag B-veldrit winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit weekend opnieuw extra politiecontroles op zwaar vervoer op viaduct Vilvoorde

Dit weekend controleert de federale wegpolitie opnieuw extra op voertuigen zwaarder dan 3,5 ton op het viaduct van Vilvoorde. Sinds begin augustus mag zwaar vervoer in de richting van Zaventem niet meer over het viaduct rijden. Dat verbod is ingevoerd om de laswerken onderaan de brug beter te kunnen uitvoeren. De voorbije weekends werd het weekendverbod echter door veel vrachtwagenchauffeurs

Lees meer »

Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak

Deze maand wordt hard gewerkt aan het dak van woonzorgcentrum Sint-Godelieve in de Sint-Jans-Gasthuisstraat. “Concreet wordt het bestaande zadeldak zo goed als volledig vernieuwd”, geeft campusdirecteur Ilse Vandenbroucke mee. Zo worden overbodige schouwen weggenomen en worden de goten vernieuwd. Er komt een nieuw onderdak, isolatie en nieuwe dakpannen.
The post Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak appeared first on

Lees meer »

Opnieuw verschillende ontploffingen in Beiroet: “Explosies gehoord tijdens begrafenis zoon van Hezbollahparlementslid”

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Daarbij zouden opnieuw gewonden zijn gevallen, nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land bij een aanval. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en 4 andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Onzekerheid over kunstschaatsseizoen in Kortrijk: “We houden uren nog altijd vrij”

Het schaatsseizoen staat voor de deur, maar door onenigheid over zakelijke afspraken tussen Figure Skating Club Kortrijk Spurs (FSCKS) en eigenaar Kenneth Deryckere (39) van IJsbaan De Piste staan 250 gepassioneerde kunstschaatsers momenteel letterlijk en figuurlijk in de kou.
The post Onzekerheid over kunstschaatsseizoen in Kortrijk: “We houden uren nog altijd vrij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Dam in Polen stroomt over: “Geen controle meer over waterkering” – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en in Polen overstroomt een dam in het zuidwesten van het land. Ook Slowakije, Hongarije,

Lees meer »

Volley Team Brugge (Promo 1): “Het behoud staat voorop”

In de Promo 1 Damescompetitie volleybal staan er de komende weken en maanden enkele interessante wedstrijden op het programma. Naast Ruvo Ruddervoorde, die we vorig week al eens belichtten, maakt Volley Team Brugge zijn opwachting op het hoogste provinciale niveau. Vorig seizoen speelden ze nog scherprechter in Promo twee door op de voorlaatste wedstrijd Ruddervoorde
The post Volley Team

Lees meer »