Man (22) zwaargewond na klap tegen duiker: “Zijn toestand is stabiel”

Bij het dorpje Zandvoorde is zondagnamiddag een zwaar ongeval gebeurd.

Op de Zillebekestraat tussen het Zonnebeekse dorp Zandvoorde en het Ieperse dorp Zillebeke belandde een auto van de weg. Het ging om een Mercedes A180 die van Zillebeke kwam. In een bocht kwam het voertuig eerst op het andere rijvak en uiteindelijk in de graskant terecht. In de berm knalde de wagen tegen een verkeersbord dat waarschuwde voor de bocht naar rechts. Wat verderop volgde een zware klap tegen een duiker bij de gracht. Het voertuig kwam deels uit op de weg tot stilstand, vlakbij een boerderij.

De bestuurder, een 22-jarige man uit Zonnebeke, kreeg het portier niet open, waarop Brandweer Westhoek werd opgeroepen om hem te bevrijden. De volledige linkerkant van de wagen werd weggeknipt om het slachtoffer op een veilige manier uit het wrak te halen.

Stabiel

“De bestuurder werd overgebracht naar het Jan Yperman Ziekenhuis”, zegt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. “Zijn situatie is stabiel.”

De wagen werd getakeld en de brandweer ruimde het wegdek op. Tijdens de hulpinterventie en de daaropvolgende werkzaamheden bleef de Zillebekestraat plaatselijk afgesloten.

(TP)

The post Man (22) zwaargewond na klap tegen duiker: “Zijn toestand is stabiel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdraad organiseert politiek debat en benadrukt pijnpunten: “Willen meer betrokkenheid”

De Jeugdraad pakt op zaterdag 5 oktober in de centrale bibliotheek uit met ‘Het Waregems jeugddebat’. Het bestuur schreef onlangs een uitgebreid memorandum voor de komende legislatuur, dat de leidraad zal vormen tijdens het debat. Er loopt veel goed, maar er kan nog veel beter. De leden wensen onder meer een grotere betrokkenheid van de bevoegde schepen.
The post

Lees meer »

LIVE. Eerste dorpen worden geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Pik samen de draad (terug) op in Draad Kaffee

Vrijdag 20 september is de kick-off van Draad Kaffee. Elke derde vrijdag van de maand, tussen 9 en 11.30 uur, kan je aansluiten bij een gezellige creatieve bende in Kaffee Damast.
The post Pik samen de draad (terug) op in Draad Kaffee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Protest tegen nieuwe verkaveling

Bewoners in de Sint-Jorisstraat in Elverdinge luiden de alarmbel over een nieuwe verkaveling van Ons Onderdak. Ze vrezen parkeer- en verkeersoverlast en stellen de rechtsgeldigheid van de vergunning in vraag. Schepen en voorzitter van Ons Onderdak Philip Bolle (Vooruit) spreekt echter van een mooi project.
The post Protest tegen nieuwe verkaveling appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De wagen wat vaker laten staan, da’s niet altijd een goed idee.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tieltse Scouts organiseren weer Dagdisco en Déjà Vu

Het jaarlijkse feestweekend van de Tieltse Scouts staat voor de deur. Traditiegetrouw wordt in het weekend na de startdag op vrijdag uitgepakt met een dagdisco, terwijl er op zaterdag op een iets ouder publiek gemikt wordt. Nieuw is dat er dit jaar een tweede podium bij komt en dat er niet meer met drankbonnetjes gewerkt wordt.
The post Tieltse

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

Twee knieprothesen houden Roland (73) niet tegen om halve marathon te lopen: “Niet om te pronken met mijn prestatie, wel om ervan te genieten”

Nu zondag staat in Ieper de 24ste In Flanders Fields Marathon op het programma. Voor het eerst kan naast de 42 km ook een halve marathon gelopen worden. Een opvallende deelnemer is Roland Outtier, die na twee knieoperaties dan toch opnieuw de loopschoenen aantrok. “Het vergde een ijzeren discipline om te doen wat de dokters vroegen, maar het is gelukt.”

Lees meer »

Belager zat al 12 uur in bosjes te wachten op Trump, maar “kreeg hem nooit in het vizier”, bodycambeelden tonen hoe hij op snelweg wordt gevat

De man die zondag door een agent van de Secret Service werd gespot toen hij met een aanvalsgeweer verstopt zat in de bosjes bij de golfbaan van Donald Trump in Florida, kreeg Trump nooit helder in het vizier, meldt de FBI. Opvallend: Ryan Wesley Routh (58) zat wel al bijna 12 uur verschanst bij de golfbaan voor de Secret Service

Lees meer »

“De Vlaamse regering heeft van verkeersveiligheid een verdienmodel gemaakt, hoog tijd om die fout terug te draaien”

Hoe ver mogen gemeenten gaan om de verkeersveiligheid in hun gemeente te waarborgen? Het debat zal de komende weken in heel Vlaanderen opduiken. VRT NWS berekende dat de Vlaamse gemeenten samen vorig jaar 124 miljoen euro verdienden aan boetes. Het gros daarvan komt via lokale trajectcontroles en zogenaamde GAS-boetes. Sinds enkele jaren mogen die Gemeentelijke Administratieve Sancties worden ingezet voor

Lees meer »