TERUGLEZEN Crisis Midden-Oosten. Iran “veroordeelt met klem” de Amerikaanse bombardementen in Syrië en Irak

Irak heeft vandaag de Amerikaanse vergeldingsaanvallen tegen pro-Iraanse gewapende groeperingen op Iraaks grondgebied veroordeeld als “een schending van de Iraakse soevereiniteit”. Ook waarschuwde het voor “desastreuze gevolgen voor de stabiliteit van Irak en de regio.” De Amerikaanse aanvallen, die ook op Syrisch grondgebied plaatsvonden, waren een antwoord op de droneaanval van afgelopen zondag, waarbij drie Amerikaanse soldaten gedood werden in Jordanië, vlakbij de grens met Syrië. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Festival Dranouter beleeft geweldige eerste dag

Het uitverkochte Festival Dranouter beleefde vrijdag een geweldige start, mede dankzij het perfecte festivalweer. Onze fotograaf trok de festivalweide in en maakte kennis met heel wat festivalgangers.
The post IN BEELD – Festival Dranouter beleeft geweldige eerste dag appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Australië roept burgers op Libanon om oorlogsdreiging- “Iraanse hoogste leider geeft bevel om Israël rechtstreeks aan te vallen”

De Iraanse hoogste leider Ali Khamenei heeft het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen. Dat meldt de ‘New York Times’ op basis van drie anonieme bronnen. De ayatollah gaf de opdracht naar verluidt tijdens een spoedvergadering, kort nadat bekend raakte dat Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven gekomen was. Hoe krachtig die vergeldingsactie moet worden, is niet duidelijk.Volg

Lees meer »

17-jarige jongen net op tijd uit zee gered in Zeebrugge: “De kracht van de zee onderschat”

Een 17-jarige jongen is dinsdagavond aan de dood ontsnapt toen hij tijdens een avondlijke zwemsessie in een onbewaakte zone in nood kwam in Zeebrugge. Een strandganger merkte dat op en sloeg alarm. Het waren uiteindelijk instructeurs van de Icarus Surfclub in Zeebrugge die meteen op hun jetski sprongen en na 10 minuten de uitgeputte tiener zo’n 250 meter van de

Lees meer »