Lorette Desmedt is verkozen voor De Twaalf

Maandag 29 januari werd met Lorette Desmedt de zevende kandidaat voor De Twaalf voorgesteld. De zes die al eerder bekend gemaakt werden zijn: Ingrid Claeys, Chris Lamote, Dries Gilliaert, Eliane Vaernewyck, Véronique De Loof en Paul Willaert. Lorette Desmedt zet zich al 45 jaar in voor het Rode Kruis. Ze werd gehuldigd voor haar grote inzet als vrijwilliger voor de afdeling Oudenburg-Jabbeke. Alles begon toen ze in 1980 de cursus EHBO volgde, samen met compagnon de route Eric Barremaecker. De komende zomer worden De Twaalf weer op een levensgroot paneel opgesteld doorheen Oudenburg en deelgemeenten. Er wordt een fietsroute aan gekoppeld. (foto LIN)

The post Lorette Desmedt is verkozen voor De Twaalf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit weekend opnieuw extra politiecontroles op zwaar vervoer op viaduct Vilvoorde

Dit weekend controleert de federale wegpolitie opnieuw extra op voertuigen zwaarder dan 3,5 ton op het viaduct van Vilvoorde. Sinds begin augustus mag zwaar vervoer in de richting van Zaventem niet meer over het viaduct rijden. Dat verbod is ingevoerd om de laswerken onderaan de brug beter te kunnen uitvoeren. De voorbije weekends werd het weekendverbod echter door veel vrachtwagenchauffeurs

Lees meer »

Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A) hoopt op deugddoende zege: “Zitten in het hoekje van de slagen”

De competitie startte niet onaardig voor de jongens van coach Geert Versavel. Een puntendeling tegen Eendracht Hooglede deed het beste verhopen. Daarna werd de kustformatie met de neus op de feiten gedrukt: twee opeenvolgende verplaatsingen, naar Meulebeke en Ruddervoorde, leverden nul punten op, gepaard gaand met zeven tegentreffers.
The post Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A)

Lees meer »

Zes verenigingen organiseren gratis gezinsfietstocht op autoloze zondag in Bredene

Zes lokale verenigingen (de Fietsersbond, Gezinsbond, Re-cycle, Femma, Ginger House en heemkring Ter Cuere) slaan op zondag 22 september de handen in elkaar in het kader van de Week van de Mobiliteit. “Samen met het gemeentebestuur en een legertje vrijwilligers bieden we de Bredenaar een gratis gezinsfietstocht aan”, opent Guido De Greef, voorzitter van de Bredense Fietsersbond.
The post

Lees meer »

Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst 8.000 vierkante meter groot: “Geschikt voor elke biker”

Het bikepark in Sint-Denijs bij Zwevegem werd feestelijk geopend. Het fietsparadijs moest eigenlijk al veel eerder open zijn, maar slecht weer zorgde voor vertraging. Het bikepark is 8.000 vierkante meter groot en biedt voor zowel de beginnende als de gevorderde biker plezier. Meteen werd ook het sportcentrum uitgeroepen tot volksspelencentrum.
The post Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst

Lees meer »

Dartclub ’t Gemeentehuis start in Harelbeekse competitie

Vanaf 21 september start de nieuwe dartscompetite van de Harelbeekse Dartsfederatie. Nieuw in reeks drie is Dartsclub ’t Gemeentehuis uit Desselgem. In dit café worden regelmatig tornooien georganiseerd. “De grote belangstelling was de aanzet om met een eigen club te beginnen”, vertelt voorzitter Bjorn Verweij (21), ook uitbater van café ‘t Gemeentehuis.
The post Dartclub ’t Gemeentehuis start in

Lees meer »

Geschorste procureurs nog drie maanden langer aan de kant geschoven

West-Vlaams procureur Filiep Jodts verlengt de schorsing van twee van zijn substituut-procureurs met drie maanden. Voormalig afdelingshoofd Y.S. van het Brugse parket en zijn Ieperse evenknie J.L. werden in maart geschorst in de nasleep van de affaire rond de fraude met de examenvragen bij de Hoge Raad voor de Justitie. Het gerechtelijk onderzoek naar die fraude loopt ondertussen volop.

Lees meer »