Kroatië maakt gelijk in Davis Cup na winst van Ajdukovic tegen Joris De Loore

Kroatië en België houden elkaar na de eerste dag in evenwicht in hun Davis Cup-ontmoeting in Varazdin. Joris De Loore (ATP 192) verloor zaterdag in de tweede enkelwedstrijd met 6-1 en 6-4 van Duje Ajdukovic (ATP 125).

Het was de eerste ontmoeting tussen de 22-jarige Ajdukovic en de 30-jarige De Loore. De West-Vlaming redde in de tweede set bij 5-3 vier matchballen op eigen service, maar moest in het volgende game toch het hoofd buigen. De wedstrijd duurde een uur en negentien minuten.

Enkele uren eerder had Zizou Bergs (ATP 131) België op voorsprong gebracht door in drie sets (6-4, 4-6, 6-4) te winnen van voormalig US Open-laureaat Marin Cilic (ATP 1.044).

Zondagmiddag gaat de interland verder. Eerst wordt eerst het dubbel afgewerkt. Daarin staan Sander Gillé en Joran Vliegen tegenover Ivan Dodig en Mate Pavic. Aansluitend worden de twee overige enkelwedstrijden gespeeld. In principe zijn dat Ajdukovic/Bergs en Cilic/De Loore.

De inzet dit weekend is een plaats in de groepsfase van de Davis Cup Finals, die in september in vier steden wordt georganiseerd. Daar kan een ticket voor de Final 8 in november (in Malaga) worden verdiend. De verliezer speelt barrages tegen een land uit Wereldgroep I. Vorig jaar verloor België in dit stadium van de competitie in Zuid-Korea (3-2) maar won vervolgens thuis in Hasselt van Oezbekistan (3-1).

Beide landen missen dit weekend hun beste speler(s). David Goffin (ATP 134) bedankte voor een selectie, waardoor kapitein Steve Darcis als vervanger Gauthier Onclin (ATP 254) opriep. Bij de Kroaten paste Borna Coric (ATP 37), Borna Gojo (ATP 91) gaf forfait met een rugblessure

The post Kroatië maakt gelijk in Davis Cup na winst van Ajdukovic tegen Joris De Loore is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Man drogeerde zijn vrouw 10 jaar lang zodat vreemden haar konden verkrachten: door opnames stonden 51 verdachten maandag voor de rechter

In het Zuid-Franse Avignon is maandag het proces begonnen tegen een man (71) die bijna tien jaar lang zijn vrouw, Gisèle P., heeft laten verkrachten. Hij drogeerde haar en nodigde dan thuis onbekenden uit die zich aan haar vergrepen. Er zijn liefst 51 verdachten. Gisèle P. liet bij aanvang al weten dat ze geen gebruik zou maken van haar recht

Lees meer »

6-jarige jongetje met zeldzame hartconditie heeft goed nieuws voor vrienden in het ziekenhuis: “Phyllis, ik krijg een nieuw hart!”

Amper vijf dagen oud was John-Henry Lee toen hij zijn eerste openhartoperatie onderging. Vandaag is hij zes jaar en krijgt hij eindelijk een nieuw hart. De vrolijke jongen deelde het nieuws meteen met zijn vrienden/verzorgers in het ziekenhuis. John-Henry lijdt aan hypoplastisch linkerhartsyndroom, een aandoening waarbij een kant van het hart niet goed ontwikkelt.

Lees meer »

Ondanks internationaal arrestatiebevel: Mongolië verwelkomt Poetin met militaire erehaag op luchthaven

De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Mongolië. Het is zijn eerste reis naar een land dat het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof heeft ondertekend, sinds die rechtbank in maart 2023 een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde wegens oorlogsmisdaden. Maar in plaats van een arrestatie werd de president verwelkomd in de hoofdstad Ulaanbatar met een militaire erehaag op

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland slaat genadeloos terug na Oekraïens offensief. Ziekenhuis en leercentrum gebombardeerd: “Rusland zal hiervoor boeten”

Zeker 41 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die ook spreekt over minstens 180 gewonden. Het gaat om een van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »