Schooldirecteur Bald Vandekerckhove gaat met pensioen: Wereldkampioen rijdt ereronde

Bald Vandekerckhove (61), coördinerend directeur van scholengemeenschap Ferdinand Verbiest, gaat met pensioen. Vorige vrijdag maakte hij een ‘ererondje’ langs de zeven basisscholen die deel uitmaken van de gemeenschap. Daar werd hij door 1.500 leerlingen uitgewuifd en nog eens in de bloemetjes gezet.

Bald Vandekerckhove studeerde af aan de normaalschool in Torhout op 30 juni 1982. “Het was een harde tijd om werk te vinden. De plaatsen in het onderwijs waren schaars, en kende je de juiste personen niet, dan kon je wachten. Gelukkig kon ik van 1 september 1982 tot in juni 1984 aan de slag in de Brigandschool in Ingelmunster. Het daaropvolgend jaar heb ik aan het Sint-Jozefsinstituut in Brugge lesgegeven, daar heb ik een fantastisch jaar beleefd. Spijtig dat mijn interim maar voor één jaar was. Maar ik kon terug naar Ingelmunster.”

“Op 1 januari 1987 zocht ik naar een carrièreswitch. Ik startte een opleiding in Brussel, bij de BAC Spaarbank. Een volledig nieuwe wereld ging voor me open. Vanaf 1 juli 1987 tot eind augustus 1991 werkte ik in het BAC-kantoor in Meulebeke – na vier jaar begon ik mijn opdracht iets te commercieel te vinden, en ik besloot om opnieuw het onderwijs in te duiken. Op 1 september 1991 werd ik onderwijzer in de Sint-Amandusschool, en in Marialoop en Sint-Lutgardis. Daarna volgden twee onvergetelijke jaren in de Veldschool bij directeur Patrick Vermeersch. Ik heb me daar wreed gejeund.”

“Ondertussen had ik een opleiding directeur achter de rug, en van 1 september 1998 tot 31 december 2016 was ik directeur in de Marialoopschool. Het was een autonome school en ik beschikte er over een fantastisch team leerkrachten. Ja, het waren prachtige tijden. En van 1 januari 2017 tot 31 januari 2024 was ik dus coördinerend directeur van de scholengemeenschap Ferdinand Verbiest. Straks ga ik genieten van een deugddoend pensioen.”

Passie voor de fiets

Vorige vrijdag wachtte de directeur een grote verrassing. De zeven scholen van ‘zijn’ scholengemeenschap zorgden voor een mooie passage in zijn leven. Het begon al om acht uur, in de Sint-Lutgardisschool. Om negen uur was de Sint-Amandusschool aan de beurt, om tien uur de school van de Paanders en om elf uur die van Marialoop, waar hij jarenlang directeur was geweest. Leerlingen, leerkrachten en directie speelden in op zijn passie voor de fiets. Hij reed er op een mooi versierd exemplaar de Ronde van Marialoop, onder de aanmoedigingen van alle leerlingen. Met de trui van wereldkampioen om de schouders mocht hij dan de bloemen en de fles champagne in ontvangst nemen. Daarna volgden nog de scholen ‘t Veld, Pittem en Egem.

Binnenkort stapt Vandekerckhove weer op de fiets: hij rijdt op z’n koersfiets naar Compostella.

The post Schooldirecteur Bald Vandekerckhove gaat met pensioen: Wereldkampioen rijdt ereronde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dankjewel, Telenet”: Luca Brecel moet factuur van 5.000 euro (!) dan toch niet betalen na “halve minuut 4G”

Luca Brecel houdt alleen een sportieve kater over aan z’n trip naar de Saudi Arabia Snooker Masters. De 29-jarige Limburger werd vorige week in de eerste ronde uitgeschakeld. Aanvankelijk leek hij ook te zijn opgezadeld met een stevige rekening voor zijn mobiel verbuik. Bijna 5.000 euro zat hij boven z’n vaste abonnementskost, al heeft Telenet de fout intussen rechtgezet.

Lees meer »

Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor

Een 46-jarige man uit Malle heeft voor de Brugse strafrechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor belaging van een Brugs advocatenkantoor en een Blankenbergs vastgoedkantoor. T.K. kreeg die straf eerder al opgelegd bij verstek, maar hij tekende verzet aan. Tevergeefs, zo blijkt.
The post Veertiger vecht tevergeefs celstraf aan na belaging Brugs advocaten- en Blankenbergs vastgoedkantoor appeared first on

Lees meer »

Waarom onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’ nog steeds lopen: “Deze reeks moet in primetime worden uitgezonden, niet op een onmogelijk uur”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

Anima Eterna Brugge beëindigt samenwerking met stichter Jos van Immerseel: “Door zijn agressief gedrag legt hij de waarden van ons orkest naast zich neer”

Anima Eterna Brugge heeft de samenwerking met haar oprichter-dirigent, Jos van Immerseel, beëindigd. Anima Eterna werd opgericht in 1987 en verdiept zich reeds decennia in historische uitvoeringspraktijken. “Jos van Immerseel heeft de waarden die hij al jaren met Anima Eterna deelt herhaaldelijk naast zich neergelegd”, stelt Joost Maes namens het bestuur van het gerenommeerd Brugs orkest. Anima Eterna Brugge is

Lees meer »

Brazilië neemt miljoenen in beslag van bedrijven Elon Musk

In Brazilië heeft een rechter van het Hooggerechtshof de overdracht bevolen van ruim 3 miljoen dollar van rekeningen van bedrijven van X-topman Elon Musk naar de Braziliaanse overheid. Het geld staat geblokkeerd op rekeningen van sociaalnetwerkbedrijf X en satellietbedrijf Starlink.

Lees meer »