Zaterdag eerste officiële Democratische voorverkiezing in South Carolina

In de Amerikaans staat South Carolina vinden zaterdag de eerste officiële Democratische voorverkiezingen plaats. De vraag is niet wie zal winnen, maar wel hoe groot de steun voor de huidige president Joe Biden zal zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

En dan ben je plots niet meer zwanger

Een op de tien vrouwen maakt het mee en een op de zes zwangerschappen eindigt ermee: een miskraam of, zoals het vandaag heet, zwangerschapsverlies. Arkasha Keysers weet nu wat er in zo’n geval gebeurt en hoe het voelt: “De vrijheid om er een beetje, maar niet aardverschuivend triest over te zijn, willen we graag claimen.”

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om covoorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het covoorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »