COLUMN. “Neen, het ligt niet aan Europa”

De Genkse politicoloog Fouad Gandoul geeft zijn kijk op het politieke en sociaal-maatschappelijke leven.

 

Meer krantenkoppen in België

Dertiger vraagt na half jaar in cel vrijspraak voor verkrachting in toiletten van café in Dadizele: “Het gebeurde met toestemming”

“Hij heeft me kapot gemaakt en draait dan nog de rollen om. Dat maakt me boos. Het is gewoon vies.” Een pas 18-jarige jongeman maakte op de correctionele rechtbank van Kortrijk heel duidelijk wat hij vond van wat er op 31 maart 2024 in de toiletten van een café in Dadizele is gebeurd. Een 32-jarige man uit Wervik riskeert vier

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

LIVE WESTERLO-BEERSCHOT (20u45). Opnieuw amok, of houden de bezoekende fans zich dit keer rustig?

Na de stopgezette derby Antwerp-Beerschot bestaat het risico dat de Beerschotfans vanavond op Westerlo ook amok zullen maken. Westerloburgemeester Guy Van Hirtum heeft na overleg met de politie en club over het risicogehalte beslist dat Beerschotfans toegelaten zijn in het uitvak: “We kregen een gunstig advies en gaan ervan uit dat de wedstrijd sportief en correct zal verlopen.”

Lees meer »

Hubert, die “niet bezig is met zichzelf”, voor Europese clash met Sociedad: “Zal pas heel tevreden zijn als we goed spelen én winnen”

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

“Ik had nooit verwacht dat meditatie deel van mijn leven zou worden”: dit heeft Tom Waes geleerd uit “Kalm Waes”

“Op momenten dat ik in overdrive ga, doe ik mijn ogen dicht, dat geeft me veel rust.” Tom Waes is duidelijk veranderd sinds hij voor het programma ‘Kalm Waes’ leerde omgaan met stress. Professor en stressexpert Marie-Anne Vanderhasselt is een van de wetenschappers die hem hielp bij dat proces. Wat zijn haar meest essentiële tips om tot rust te komen?

Lees meer »

KLM gaat in besparingsmodus

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM gaat besparen. Op korte termijn moet een reeks maatregelen de financiële positie van het bedrijf versterken, zegt het bedrijf in een persbericht. Of er banen zullen sneuvelen, is nog niet duidelijk.

Lees meer »

Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen”

Hilde Crevits krijgt opnieuw een prominente rol in de nieuwe Vlaamse regering. Als viceminister-president krijgt ze de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Dat betekent ook dat er een plaatsje vrijkomt in het parlement.
The post Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robin Ramaekers en Stijn De Smet zien elkaar terug na aanval in Beiroet: “Wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”

De Zonhovense VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »